Wedstrijdverslag KVC Westerlo – RE Virton

Vandaag ontvingen we RE Virton in ’t Kuipje. Deze wedstrijd was meteen ook onze laatste wedstrijd van het jaar 2021. Nadat de wedstrijd tegen RWDM vorige week werd afgelast, was het al even geleden dat onze Kemphanen nog een wedstrijd hadden gespeeld. Opvallend vandaag is dat Maxim De Cuyper aan de rechterkant wordt ingezet.

Opstelling KVC Westerlo

Jensen, Seigers, Perdichizzi, Mabea, Van den Keybus, Van Eenoo, Bernat, Vaesen, Daci, Foster

Opstelling RE Virton

Martin, Hamzaoui, Ghazoini, Guillaume, Mouaddib, Aabbou, Anne, Awassi, Colella, Masangu, Kryeziu

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd valt in de de 6e minuut bij onze Kemphanen. Vaesen recupereert het balbezit op het middenveld. De bal gaat vervolgens via Bernat tot bij Mabea die hem voorgeeft aan Foster. Lyle trapt goed op doel maar Timothy Martin zit er goed tussen.

Op het kwartier krijgt Westerlo een vrije trap toegekend na een stevige tackle. Van Eenoo trapt hard op doel maar het schot zorgt niet voor gevaar bij de Virtonse doelman. Maxim De Cuyper bezorgt Erdon Daci een uitstekende voorzet een prachtige kopkans. Doelman Martin is echter weer zeer alert en houdt de bal met een mooie redding uit het doel.

Onze kemphanen blijven kansen creëren met uitstekend combinatiespel op het middenveld en in de aanval. Virton heeft het enorm moeilijk met de druk maar de netten blijven voorlopig nog schoon.

Na 35 minuten zien we de eerste kans voor Virton. De bal wordt vanop de linkerkant voorgegeven richting tweede paal. David Jensen was net te laat waardoor Colella op open doel kon trappen maar Kouya Mabea houdt de bal op een spectaculaire manier van de lijn.

De stand blijft in de eerste helft op 0-0 staan maar we zagen toch een sterk overwicht bij Westerlo.

Tweede helft

Meteen na de start van de tweede krijgt Virton een penalty toegekend. Souleymane Anne trapt de bal kalm binnen waardoor we op achterstand komen, 0-1. Virton zet achteraan een stevig blok waardoor het toch duidelijk een stuk moeilijker wordt om een opening te vinden. Er volgen nog enkele mooie acties waaruit een kans voortvloeit, maar steeds zit doelman Timothy Martin ertussen.

In de 66e minuut is het tijd voor de eerste wissel bij onze Kemphanen. Edisson Jordanov komt op het veld in de plaats van Jan Bernat. Dit zijn de eerste minuten voor Jordanov sinds de blessure die hij tijdens de interland periode opliep. Enkele minuten later is het ook de beurt aan Igor Vetokele, hij vervangt Kyan Vaesen.

Er wordt nog stevig druk gezet maar de doelpunten aan de Westelse zijde blijven uit. In de 89e minuut volgt er nog een vrije trap vlakbij de rand van het zestienmeter gebied. Lukas Van Eenoo haalt uit maar weet de bal niet binnen het kader te krijgen. Vervolgens trapt Foster nog hard op doel maar de bal wijkt af via een Virtonse verdediger. Enkele seconden later is het eindelijk raak! Na een snelle inworp geeft Jordanov de bal voor richting tweede paal, Pietro Perdichizzi kopt hem tegen de netten.

Doelpunten

S. Anne (’50) 0-1

P. Perdichizzi (’93) 1-1

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA