Wedstrijdverslag KVC Westerlo – R. Antwerp FC

Vandaag stond de 1/16e finale van de Croky Cup op het programma waarin we het opnemen tegen Antwerp. In de Westelse basiself zien we enkele wijzigingen ten opzichte van onze laatste wedstrijd. Koen Van Langendonck, Noël Soumah, Léo Seydoux en Lyle Foster vervangen respectievelijk David Jensen, Kyan Vaesen, Kouya Mabea en Edisson Jordanov.

Opstelling KVC Westerlo: Koen Van Langendonck, Rubin Seigers, Pietro Perdichizzi, Noël Soumah, Léo Seydoux, Lukas Van Eenoo, Thomas Van den Keybus, Jan Bernat, Maxim De Cuyper, Erdon Daci, Lyle Foster,

Opstelling Antwerp: Ortwin De Wolf, Ritchie De Laet, Bjorn Engels, Birger Verstraete, Johannes Eggestein, Michel Ange Balikwisha, Pieter Gerkens, Dorian Dessoleil, Jelle Bataille, Mbwana Ally Samatta, Junior Dwomoh

Eerste helft

De wedstrijd wordt gestart met een duidelijk gretig voetballend Antwerp. De eerste kans is dan ook voor hen. Onze Kemphanen staan redelijk defensief opgesteld waardoor de kansen dan ook een lange tijd uitblijven langs beide kanten. Na 20 minuten haalt Jan Bernat uit met een goed afstandsschot, maar de bal wijkt af via een Antwerpse verdediger. Vanaf dan lijkt het vlotter beginnen te gaan. Lukas Van Eenoo chipt de bal goed richting de tweede zone maar staat randje buitenspel.

Op het halfuur haalt Ritchie De Laet uit met een stevig en goed geplaatst schot van afstand, maar goalie Koen Van Langendonck stopt de bal. Na 32 minuten is het prijs voor onze Kemphanen. Na een vrije trap wordt de bal goed voorgegeven richting tweede paal. Hier staat Thomas Van den Keybus op de perfecte plaats waarna hij de bal prachtig tegen de netten weet te koppen. 1-0 voor Westerlo.

In de 40e minuut heeft Antwerp de perfecte kans om de gelijkmaker te scoren. Samatta hoeft de bal maar in doel te tikken maar laat de kans liggen. Enkele minuten later bouwen we onze voorsprong verder uit. Lyle Foster komt goed voor doel en doet de netten trillen, 2-0 voor Westerlo. Met deze tussenstand trekken we ook de kleedkamers in.

Tweede helft

Na 10 minuten voetballen heeft Westerlo een aantal keer een goede opportuniteit om te counteren. De lange bal wil echter niet lukken waardoor er geen goede kansen uit voort komen. Na 61 minuten spelen is het tijd voor de eerste wissels bij onze Kemphanen. Trainer Jonas De Roeck haalt Lyle Foster en Jan Bernat naar de kant voor Oguz Guctekin en Kyan Vaesen. Kyan zorgt al meteen voor gevaar. In minuut 65 gaat hij uitstekend zijn man voorbij en wordt er uitgehaald met een schot. Het schot gaat echter over. Tien minuten later is het de beurt aan Fernand Gouré om het veld te betreden, Erdon Daci mag gaan rusten.

De tweede helft is duidelijk erg fysiek. Er zijn enorm veel stevige duels te zien. Antwerp zet stevig druk waardoor er vaak grote openingen zijn in de Antwerpse verdediging. Het is echter Antwerp dat de derde goal van de wedstrijd maakt. Benson zorgt voor een goede actie op de rechterflank waarna de bal in het doel verdwijnt, 2-1. Het belooft nog een spannend slotkwartier te worden in ’t Kuipje.

In minuut 86 wordt Kyan Vaesen nog neergetrokken in het strafschopgebied, de scheidsrechter besluit echter om geen penalty toe te kennen. Na 90 minuten worden er nog vier minuten extra tijd toegekend. Onze spelers behouden echter zoals altijd hun concentratie en de wedstrijd eindigt met 2-1, we bekeren verder!

Doelpunten

⚽ Thomas Van den Keybus (’32)

⚽ Lyle Foster (’43)

⚽ Mbwana Samatta (’75)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA