Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Patro Eisden

Vandaag staan er twee oefenwedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd stond gepland tegen eerste nationaler Patro Eisden, onder leiding van Stijn Stijnen.

Opstelling KVC Westerlo: N. GIllekens, L. Seydoux (G. Saka), R. Neustädter, M. Lloci, B. Reynolds, K. Mabea, M. FIxelles (S. Paulet), L. Van Eenoo, J. Bernat, L. Foster (70′ F. Goure), E. Daci,

Opstelling Patro Eisden: J. Belin, K. KIs, W. Corstjens, H. Dijkhuizen,  J. Renson, S. Valcke, B. Sam, Y. Gueroui, T. Pietermaat, L. Milts, L Bamona

Eerste helft

De eerste helft wordt gekenmerkt door een naar voren voetballend Westerlo en counterend Patro Eisden. Westerlo krijgt in de eerste 20 minuten een aantal keren een kans maar deze zijn net niet goed genoeg om te resulteren in een doelpunt. Vervolgens is het tweemaal Patro dat de bal tussen de palen weet te plaatsen, maar doelman Nick Gillekens is steeds alert en weet zijn netten schoon te houden.

Op het halfuur weet Erdon Daci de score te openen. Hij ontvangt de bal vanop rechts in het midden van het zestienmeter gebied en knalt hem staalhard onder de lat. De doelman is kansloos en de 1-0 is een feit. In de 42e minuut is het bijna opnieuw raak voor Erdon, maar ditmaal gaat de bal er net niet in.

Vervolgens is het Foster nog die een goede kans krijgt op de rand van het zestienmeter gebied. Lyle trapt de bal richting doel maar kan zijn schot net niet goed genoeg plaatsen waardoor de bal over gaat. Onze kemphanen trekken de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft

Net na de rust krijgen onze Kemphanen een goede kans om de voorsprong verder te vergroten. Leo Seydoux kapt twee tegenstanders uit en legt de bal vervolgens terug tot bij invaller Simon Paulet. Simon trapt de bal laag en hard richting doel maar ziet zijn schot net naast de paal gaan.

In de 67e minuut wordt de voorsprong verdubbeld. Doelman Gillekens stuurt met een verre uitworp Lyle Foster weg op de linkerflank die de bal vervolgens tot bij Seydoux speelt. Seydoux brengt de bal strak voor richting de tweede paal waar Jan Bernat staat te wachten en de bal maar tegen de netten hoeft te duwen, 2-0.

In minuut 70 zorgt Patro voor gevaar via een hoekschop. Doelman Gillekens zit er nogmaals goed bij en voorkomt een doelpunt. De wedstrijd verloopt verder erg rustig en eindigt bij 2-0.

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA