Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Maccabi Tel Aviv

Om 17u00 stond de tweede oefenwedstrijd van de namiddag op het programma. In deze wedstrijden nemen onze Kemphanen het op tegen het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Het team komt uit in de Ligat ha’AL, het hoogste niveau van het Israëlische profvoetbal, en wist in haar geschiedenis al 24 keer kampioen te spelen.

Opstelling KVC Westerlo: K. Van Langendonck, E. Jordanov (G. Saka), M. N’Diaye (Y. Chikhi), P. Perdichizzi, M. De Cuyper, O. Guctekin (S. Paulet), K. Keita, T. Van den Keybus, T. Dierckx (E. Daci), I. Vetokele (F. Goure), K. Vaesen

Opstelling Maccabi Tel Aviv: D. Peretz, A. Geraldes, E. Saborit, I. Nachimas, O. Davidzada, J. Van Overeem, E. Golasa, D. BIton, P. Guigon, E. Almog, S. Perica

Eerste helft

Beide teams beginnen gretig aan de wedstrijd. In de 10e minuut weet Parfait Guigon de Westelse defensie met een mooie actie te passeren waarna hij hard uithaalt richting het doel. Doelman van Langendonck weet de bal met een goede redding uit de netten te houden.

In de 20e minuut weet Tuur Dierckx via een knappe actie op de rechterflank, waarbij hij de bal door de benen van zijn tegenstander speelt, zijn man te passeren.. HIj brengt de bal vervolgens goed voor richting Kyan Vaesen maar de voorzet wordt nog net op tijd onderschept.

Op het half uur staat de 1-0 bijna op het scorebord. Na een voorzet vanop de de rechterflank wordt de bal via het been van een verdediger van Maccabi Tel Aviv richting doel geduwd. De doelman kan nog net op tijd redding brengen en de bal buiten tikken.

In de 35e minuut is het raak voor onze Kemphanen, Thomas Van den Keybus krijgt de bal op de linkerkant van het zestienmeter gebied met zeeën van ruimte. Hij haalt hard uit en ziet zijn schot in de rechterbovenhoek belanden, 1-0.

Macabbi Tel Aviv probeert snel te reageren, nogmaals is het Guigon die uithaalt met een afstandsschot maar alweer zit goalie Koen Van Langendonck er goed tussen.

Tweede helft

Iets na de rust brengt Thomas Van den Keybus na een mooie actie de bal in de tweede zone. Igor Vetokele geraakt jammer genoeg net niet hoog genoeg om de bal op doel te kunnen koppen.

In de 64e minuut wordt de voorsprong verder uitvergroot. Tuur Dierckx brengt de bal terug tot bij Kyan Vaesen die hem aanneemt en vervolgens richting de verste hoek voorbij de doelman duwt, 2-0.

Maccabi Tel Aviv kan nog geen minuut later bijna reageren na een kleine communicatiefout in de Westelse defensie. Stipe Perica, met een Belgisch verleden bij Moeskroen, kan alleen op doel gaan en vervolgens uithalen met een schot. Nogmaals houdt Van Langendonck de netten schoon met een uitstekende reflex.

In minuut 82 kent scheidsrechter Wim Smet een penalty toe aan Maccabi Tel Aviv na een toch wel zeer lichte trekfout bij een hoekschop. De penalty wordt omgezet waardoor de aansluitingstreffer een feit is, 2-1.

Vervolgens haalt Van den Keybus nogmaals uit met een prachtig afstandsschot. Deze keer zat doelman Daniel Peretz er nog net met zijn vingertoppen bij waardoor de bal buiten gaat en wordt omgezet in een corner. De wedstrijd wordt vervolgens stipt op de 90e minuut afgefloten, ook de tweede oefenwedstrijd van de dag resulteert in een gewonnen wedstrijd.

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA