Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Lommel SK

In vergelijking met vorige wedstrijd zien we dat coach Jonas De Roeck enkele veranderingen heeft doorgevoerd in de startende elf. Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus verschijnen opnieuw aan de aftrap. Guy Yaméogo vervangt de geschorste Pietro Perdichizzi en ook nieuwkomer Mathias Fixelles maakt zijn debuut bij de Kemphanen.

Opstelling KVC Westerlo

D. Jensen, R. Seigers, G. Yameogo, M. Fixelles, E. Jordanov, T. Van den Keybus, L. Van Eenoo, J. Bernat, M. De Cuyper, L. Foster, E. Daci

Opstelling Lommel

C. Fiermarin, K. Kis, G. Neven, R. Henkens, D. Rosa, A. Sales, R. Belghali, K. Thordarson, T. Pierrot, B. Smeets Arzani, E. Ostrc

Eerste helft

De eerste aanvallende dreiging komt van de Westelse zijde. Jan Bernat haalt knap uit met een schot van afstand maar ziet het geblokt worden door Fiermarin. Enkele minuten later is het wel raak voor onze Kemphanen. De jarige kapitein, Lukas Van Eenoo, trapt de 1-0 tegen de netten nadat een voorzet eerst nog geblokt werd door de Lommelse verdediging.

De honger naar doelpunten lijkt groot bij Westerlo. De kansen blijven aanhouden maar worden voorlopig nog niet omgezet in doelpunten. Bij Lommel gaat het moeilijker. Onze doelman David Jensen heeft in het eerste half uur van de wedstrijd nog geen redding moeten verrichten.

In minuut 36 kan Lyle Foster goed doorbreken op de rechterflank na een knappe lange bal van Thomas Van den Keybus. Lyle gaat voor een poging op doel, maar ziet zijn schot voorlangs gaan. De spelers trekken de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft

De tweede helft is nog maar net begonnen wanneer de 2-0 op het scorebord wordt gezet. Maxim De Cuyper haalt goed uit vanop afstand maar ziet zijn schot tegengehouden worden door Lommelse doelman Fiermarin. De bal wordt echter niet geklemd waardoor Erdon Daci er in de rebound zijn voet maar hoeft tegen te zetten om de bal in het doel te werken. Nog geen twee minuten later knikt Daci de bal opnieuw in het doel na een prachtige voorzet van Fixelles, maar de vlag gaat in de lucht en de stand blijft 2-0.

In minuut 61 is het opnieuw raak voor onze Kemphanen. Foster komt vanop links naar binnen en haalt uit op doel. Opnieuw komt de bal in de rebound in de voeten van een Westelse speler terecht, dit keer Jan Bernat. 3-0.

Na 65 minuten voetballen besluit coach Jonas De Roeck om de eerste wissels door te voeren. Doelpuntenmaker Jan Bernat verlaat het veld voor Tibo Persyn, Noël Soumah komt Guy-Serge Yaméogo vervangen.

De wedstrijd wordt in het laatste half uur rustig uitgespeeld. Lommel raakt de lat maar komt niet tot een doelpunt. De wedstrijd eindigt in 3-0, de punten blijven in Westerlo

Doelpunten

L. Van Eenoo (6′)

E. Daci (48′)

J. Bernat (61′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA