Wedstrijdverslag KVC Westerlo – KMSK DEINZE

Vandaag staat de inhaalwedstrijd van speeldag 17 op het programma. We ontvangen KMSK Deinze in ’t Kuipje. Als we kijken naar de selectie zien we dat Pietro Perdichizzi, na vorige wedstrijd geschorst te zijn, terug op zijn vertrouwde plaats staat.

Opstelling KVC Westerlo

D. Jensen, E. Jordanov, R. Seigers, P. Perdichizzi, K. Mabea, L. Van Eenoo, T. Van den Keybus, J. Bernat, M. De Cuyper, E. Daci, L. Foster

Opstelling Lommel

T. Vandenberghe, V. Boone, L. Fraser, A. Staelens, L. Mertens, G. Hendrickx, Y. Challouk, D. Prychynenko, B. Dansoko, C. Janssens, D. De Belder

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd zien we al vroeg vallen langs de kant van Deinze. De bal wordt vanop de linkerkant richting de verste hoek gekruld maar vormt geen gevaar voor goalie David Jensen. Enkele minuten later krijgt Deinze opnieuw identiek dezelfde kans, ditmaal door een slechte pass in de verdediging die onderschept wordt, maar de bal gaat naast doel.

In de tiende minuut komen onze Kemphanen op achterstand. Een te harde pass van Jordanov richting Van Eenoo wordt onderschept waarna Lennart Mertens wordt diep gestuurd. Mertens kapt Perdichizzi uit en legt de bal voorbij David Jensen, 0-1. Enkele minuten later kan Westerlo bijna reageren. De Cuyper ziet zijn eerste schot geblokt worden door de verdediging maar weet opnieuw uit te halen, het schot gaat echter voorlangs. Westerlo blijft aanvallen en we zien Thomas Van den Keybus mooi wegdraaien van zijn tegenstander. De bal wordt richting de rechter onderhoek getrapt maar gaat net naast.

In minuut 37 wordt de achterstand bijna vergroot. Prychynenko trapt de bal maar net tegen de paal na een goede vrije trap. Westerlo gaat in de tegenaanval waardoor Maxim De Cuyper kan doorbreken, hij wordt echter in het zestienmetergebied tegen de vlakte gewerkt. In de slotfase van de eerste helft krijgt Deinze nogmaals een erg goede kans na een afgeweken bal via Mabea. Jensen houdt de bal uit doel met een knappe redding.

De spelers trekken de kleedkamers in met een 0-1 achterstand. Het moet absoluut beter in de tweede helft.

Tweede helft

In het eerste kwartier van de tweede helft krijgen we de perfecte kans om de gelijkmaker te scoren. Foster neemt de bal goed mee en gaat op doelman Vandenberghe af maar ziet zijn schot via de doelman net naast gaan. De hieruit voortvloeiende hoekschop wordt door Perdichizzi op de doelman gekopt. Deinze reageert meteen via een een aanval van Youssef Challouk. Challouk speelt de bal naar Dansoko die hem er vervolgens wel in trapt, 0-2.

De Kemphanen gaan op zoek naar de aansluitingstreffer. Lyle Foster breekt uitstekend door op de linkerflank en ziet Daci aan de tweede paal staan. De bal wordt onderschept door een Deinze verdediger waardoor Daci er niet in slaagt om de bal te kunnen raken. Coach Jonas De Roeck besluit dat het tijd is voor veranderingen. Léo Seydoux en Kyan Vaesen vervangen respectievelijk Jan Bernat en Edisson Jordanov.

In minuut 76 zien we de achterstand nog verder uitlopen. Deinze gaat via Youssef Challouk en Dylan De Belder op de counter. De Belder trapt en de bal belandt via het been van Rubin Seigers in het doel, 0-3.

Na 94 minuten is het einde van de wedstrijd een feit. We gaan met 0-3 de boot in in eigen huis.

Doelpunten

L. Mertens (10′)

B. Dansoko (61′)

D. De Belder (76′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA