Wedstrijdverslag KVC Westerlo – KAS Eupen

Vandaag kregen we KAS Eupen op bezoek. Na de spijtige 5-4 nederlaag in Mechelen vorige week stonden onze Kemphanen erop gebrand om vandaag de drie punten thuis te houden. Jonas De Roeck voerde weinig wijzigingen door in zijn startende elf. Lyle Foster kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen, hij neemt de plaats in van Nene Dorgeles. Verder zat ook nieuwkomer Halil Akbunar voor het eerst in de selectie.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, E. Jordanov, R. Seigers, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, N. Madsen, L. Van Eenoo (67′ R. Neustaedter), J. Bernat (29′ T. Van den Keybus), T. Dierckx, I. Vetokele (62′ D. Nene), L. Foster (67′ H. Akbunar)

Opstelling KAS Eupen: L. Moser, Y. Van Genechten, J. Davidson, J. Jeggo, I. Nuhu, S. Peeters, R. Charles-Cook, K. N’Dri, I. Christie-Davies, R. Paeshuyse, B. Lambert

Eerste helft

De tegenstander begon zeer gretig aan de wedstrijd en zette de Westelse defensie in het eerste kwartier constant onder druk. Echte kansen tot scoren waren bij beide teams nog niet te zien, het leek vooral een wedstrijd met veel stevige duels te gaan worden. In de 20e minuut moest doelman Sinan Bolat voor het eerst tussenkomen bij een afstandsschot.

In de 27e minuut moest Jan Bernat noodgedwongen het veld verlaten na een duel met Yentl Van Genechten. Thomas Van den Keybus kwam hem vervangen. Wanneer het spel werd hervat konden we bijna de 1-0 noteren. Madsen kopte een vrije trap goed door richting eerste paal maar Igor Vetokele kon de bal niet goed raken.

Vervolgens werd het spel vooral gedicteerd door onze Kemphanen. We kwamen een aantal keer aan het Eupense doel maar zagen nog geen doelpunten vallen. Net voor rust kreeg Tuur Dierckx een goede kans om de openingstreffer te maken. Tuur kreeg net iets te veel ruimte op de rand van het strafschopgebied en wist uit te halen met een schot richting de rechter onderhoek. Doelman Moser was er nog net op tijd bij om zijn netten schoon te houden.

De spelers mochten gaan rusten bij 0-0, een vrij terechte stand voor deze wedstrijd.

Tweede helft

Al vlak na rust kregen we opnieuw een uitstekende kans om op voorsprong te komen. Van Eenoo wist te profiteren van een slechte aanname bij een Eupense middenvelder waardoor hij Dierckx diep stuurde. Tuur bracht de bal perfect tot bij Vetokele die hem op de doelman trapt. Foster slaagde er niet in om de bal in de rebound in het doel te duwen waardoor de bezoekers even goed weg kwamen.

In minuut 67 mocht Halil Akbunar het veld betreden om zijn debuut te maken, hij kwam in de plaats van Lyle Foster. Ook Lukas Van Eenoo moet het veld verlaten en werd vervangen door Roman Neustaedter.

Onze Kemphanen wisten druk blijven uit te oefenen op de verdediging van de panda’s. Het is echter toch Eupen dat in minuut 84 wist te scoren. Nuhu kreeg teveel ruimte waardoor hij de bal uitstekend richting de verste hoek kon plaatsen, 0-1.

Westerlo kreeg nog een penalty in de slotminuten van de wedstrijd. Dierckx zet zich achter de bal maar doelman Moser stopte het schot. Vervolgens zit de wedstrijd erop, we verliezen thuis met 0-1.

Doelpunten 

Nuhu 0-1 (84′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA