Wedstrijdverslag KVC Westerlo – KAA Gent

Vandaag stond de tweede oefenwedstrijd van het seizoen ’22-’23 op het programma. We kregen bezoek van KAA Gent en speelden een wedstrijd van 2 x 60 minuten.

Eerste helft

Opstelling KVC Westerlo eerste helft: S. Bolat, E. Jordanov, M. N’Diaye, R. Seigers, M. De Cuyper, L. Van Eenoo, O. Guctekin, T. Van den Keybus, S. Paulet, L. Foster, F. Goure.

Opstelling KAA Gent eerste helft: D. Roef, L. Henry, J. Okumu, B, Lagae, S. Kums, R. Van Hauter, A. Castro Montes, R. De Ridder, I. Salah, L. Depoitre, H. Cuypers

De eerste kans van de wedstrijd is al meteen voor onze Kemphanen. Thomas Van den Keybus stuurt Lyle Foster diep langs de linkerflank. Lyle draait naar binnen en trapt op doel maar ziet zijn schot geblokt worden door doelman Davy Roef. Enkele minuten later zijn het bijna de Buffalo’s die een poging kunnen wagen. Rubin Seigers gaat even in de fout maar zet deze meteen weer recht door met een uitstekende tackle de bal te recupereren.

Na 20 minuten spelen kan Fernand Gouré bijna de 1-0 maken maar het schot is net te zacht waardoor de bal nog van de lijn wordt gehouden door verdediger Joseph Okumu.

Na een korte pauze in de 30e minuut is het Gent dat bijna op voorsprong komt. Ibrahim Salah duikt de ruimte in en gaat op doelman Sinan Bolat af. Hij probeert de bal over de goalie te stiften maar ziet het schot net over de lat gaan. Vervolgens is het Westerlo dat snel reageert. Rubin Seigers krijgt de bal in het zestienmeter gebied en weet hem voorbij Davy Roef te tikken, 1-0.

Gent begint meer druk te zetten maar onze Kemphanen spelen zich er goed uit. Net voor de rust wordt de voorsprong zelfs verdubbeld. Foster trapt eerst nog op de doelman maar ziet de bal vervolgens toch nog met een klein beetje geluk tegen de netten belanden, 2-0.

Tweede helft

Opstelling KVC Westerlo tweede helft: N. Gillekens, P. Perdichizzi, J. Bernat, K. Vaesen, L. Seydoux, K. Mabea (B. Reynolds), K. Keita, I. Vetokele, R. Neustädter, T. DIerckx (G. Saka), Y. Chikhi (S. Camara)

Opstelling KAA Gent tweede helft: C. De Schrevel, R. Van Den Bergh, A. Oladoye, B. Godeau, B. Agbor, V. Odjidja-Ofoe, J. Munezero, M. Fofana, G.Bruno, A. Hjulsager, M. Samoise

Na de onderbreking na 60 minuten zien we bij beide teams een volledig ander elftal aan de aftrap verschijnen. Na enkele minuten zien we Kyan Vaesen uithalen met een omhaal, de bal gaat spijtig genoeg net over het doel. Enkele seconden later komt zijn naam echter wel op het scorebord. Kyan ontvangt een goede voorzet vanop de rechterflank en kopt de bal tegen de touwen, 3-0.

Vervolgens maakt Gent via Malick Fofana de aansluitingstreffer. De jonge linkerflank draait naar binnen en trapt de bal in de korte hoek voorbij doelman Gillekens,3-1. Onze Kemphanen blijven kansen creëren. Na een mooie combinatie tussen Tuur Dierckx en Leo Seydoux kan Jan Bernat uithalen op doel maar de vingertoppen van doelman De Schrevel brengen nog net redding.

De Kemphanen hebben plezier in het spel en scoren nog een vierde keer. Tuur Dierckx brengt met een goede steepass Kyan Vaesen voor doel waarna Kyan zijn tweede goal van de dag meepikt, 4-1.

De doelpunten blijven vallen, dit keer is het opnieuw Gent dat de netten doet trillen. Odjidja-Ofoe brengt de bal aan de tweede paal waar de 4-2 vervolgens in het doel wordt gewerkt. De Kemphanen dienen de Gentenaars echter meteen van antwoord, Kyan Vaesen bekroont een uitstekende prestatie met een hattrick, 5-2.

Vervolgens is het net voor het einde nogmaals raak voor onze Kemphanen .Igor Vetokele passeert via een knappe aanname zijn tegenstander en brengt de bal vervolgens tot bij Sékou Camara. Camara geeft de bal goed voor richting de tweede paal waar Jan Bernat zorgt voor de 6-2.

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA