Wedstrijdverslag KVC Westerlo – City Pirates

Deze namiddag speelden onze Kemphanen – onder een bloedhete Belgische zon – hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Als kersverse 1A-ploeg namen we het op tegen 2de Amateurclub City Pirates van Merksem.

Voor Tuur Dierckx was het zijn eerste wedstrijd in 8 maanden en de jonge spelers van City Pirates hebben het geweten. Tuur trok gewoon zijn fantastische vorm van vorig jaar door en sneed als een mes in de boter door de Antwerpse verdediging. Zo gaf hij in het halfuurtje dat hij meespeelde 2 assists (de eerste voor de openingstreffer van Kader Keita en de 4-0 van Erdon Daci bereidde hij ook voor) en 2 doelpunten (in minuut 11 en 30). Zijn vreugdekreten spraken boekdelen. Na de wedstrijd zou onze coach Jonas De Roeck het volgende daarover zeggen: Ik ben zeer tevreden voor Tuur. Na zijn lange revalidatie heeft hij dit vandaag kunnen afsluiten.

Voor de rest was de wedstrijd eigenlijk al na 10 minuten gespeeld. Toen stond het ook al 3-0. Rusten gingen we met een 7-0 voorsprong en daar zouden nog 4 doelpunten bijkomen na de rust, met een mooie vrije-trap-beauty in de rechterwinkelhaak van Maxim De Cuyper.

Coach Jonas De Roeck was natuurlijk tevreden met deze uitslag omdat dit na één week van intensieve training al eens een afwisseling was. Wedstrijd- en balgevoel opnieuw creëren na een periode van inactiviteit doe je best tijdens oefenwedstrijden met inzet.

Vandaag was de tegenstander van een lager niveau, de volgende wedstrijden werden bewust gekozen om te spelen tegen een sterkere opponent. Zo kan je zien aan welke punten er eventueel nog moet bijgeschaafd worden.

Voor de statistici onder ons geven we nog even de doelpuntenmakers (Keita, Van Den Keybus, Dierckx(2x), Daci, Vetokele(2x), Van Eenoo, Güctekin, Bernat en De Cuyper) mee, alsook de assist-gevers (Dierckx(2x), Keita, Daci(2x), Lloci, Van Den Keybus, Vaesen, Gouré en Oğuz Güçtekin).

Opstelling : Van Langendonck (30’ Gillekens)(60’ Bolat), Lloci (45’ Seydoux), Seigers (45’ N’Diaye), Neustädter (45’ Perdichizzi), Camara (45’ De Cuyper), Paulet (45’ Güctekin), Keita (45’ Mossi)(86’ Saka Gafar), Dierckx (30’ Van Eenoo)(80’ Chikhi), Van Den Keybus (45’ Bernat), Daci (45’ Vaesen) en Vetokele (45’ Gouré)

Verslag: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA