Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Beerschot

Vandaag stonden de laatste voorbereidingswedstrijden op het programma. Net zoals de laatste 3 weken het geval was, waren het er nu ook weer 2 op één dag. De eerste wedstrijd werd gespeeld achter gesloten deuren tegen Beerschot, in de namiddag staat er de galamatch tegen AZ nog op het programma.

Beerschot kwam het snelst uit de startblokken, wat resulteerde in een eerste schot van Andi Koshi. Net daarna zou het bij de eerste Westelse kans wel raak zijn. Jan Bernat stuurde Lyle Foster in de diepte en die laatste ging alleen op doelman Mike Vanhamel af. Onze Zuidafrikaan bleef zeer beheerst en zo ging de bal voor de eerste keer tegen de netten (1-0).

De mannen van Het Kiel waren daardoor niet aangeslagen – ze hadden zelfs de betere acties in huis. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Baeten, na een slechte interventie van onze verdediging (1-1). Koshi en de Boliviaan Vaca, waren samen met aanvoerder Sanusi de heersers op het middenveld, zij kregen ook nog eens de kansen om de score te laten overhellen naar de Beerschotse kant.

In minuut 35 ging de bal uiteindelijk toch tegen de netten, toen Vaca van ver mocht aanleggen (1-2). Vlak daarna stonden de borden terug in evenwicht. Igor Vetokele werd tegen de vlakte gewerkt en Jan Bernat zette de elfmeter – zoals steeds weer – feilloos om (2-2).

De tweede helft werd vooral ontsierd toen in minuut 56 verdediger Al Hassan, Lyle Foster tegen de vlakte werkte, en daardoor een tweede gele kaart kreeg. Lyle kon zich op dat moment niet beheersen en revancheerde zich met een soort “catchgreep”.

De scheidsrechter was zeer mild voor hem – door enkel geel te geven – onze coach besliste om Lyle toch vroeger te laten douchen en er een wedstrijd 10 tegen 10 van te maken. Daarna bleven de bezoekers de wedstrijd controleren en zo kon Vaca 10 minuten voor tijd, met een rechtstreekse vrije trap, de eindscore op het bord zetten (2-3)

KVC Westerlo

Gillekens, Reynolds, N’Diaye, Tagir, Mabea, Fixelles, Güctekin, Akbunar, Bernat, Foster en Vetokele

Beerschot VA

Vanhamel, Quirynen, Konstantopoulos, Al Hasan, Matthys, Weymans, Sanusi, Koshi, Vaca, Shankland en Baeten.

Doelpunten

8’ Foster (1-0), 22’ Baeten (1-1), 35’ Vaca (1-2), 36’ Bernat (2-2) en 82’ Vaca (2-3).

Verslag geschreven door: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA