Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Alemannia Aachen

KVC Westerlo – Alemannia Aachen

De stage van onze Kemphanen – in het Proximus Basecamp in Tubeke – werd afgesloten met een wedstrijd op terrein 5 tegen Alemannia Aachen. Voor diegenen die deze Duitse vierdeklasser niet kennen, zij staan momenteel op de 18e plaats (op 20) in hun reeks. De eerste (halve) kans noteerden we in minuut 14. Lyle Foster kon op doel besluiten, maar zijn schot was te zwak om de Duitse doelman echt in verlegenheid te brengen. Op het schot van Lukas Van Eenoo, enkele minuten later,  had hij echter wat meer moeite. Toch werd de score pas geopend rond het halfuur. Bij een stilstaande fase werd Rubin Seigers ten val gebracht in de zestien, en nam Lyle Foster zijn verantwoordelijkheid vanaf de elfmeter (1-0). Pas in de 37ste minuut konden de Duitsers voor de eerste keer tegenprikken. Doelman Jensen was paraat. In de tegenaanval besloot Kyan Vaesen net naast en net daarna viel de mooie gelijkmaker. Na een slecht ontzetten in de Westelse verdediging kon Falaye de bal netjes in de linker bovenhoek prikken (1-1). Voor de rust (er werd geopteerd om 2×60 minuten te spelen) kon Pietro Perdichizzi een grote smile op het gezicht van onze setpiecescoach Mo Messoudi plaatsen. Hij kopte een hoekschop feilloos binnen (2-1).

In de tweede helft noteerden we 5 wissels. Het spel was pas op gang gefloten en Kyan Vaesen kon de score uitdiepen. Hij ging alleen door op de rechterflank en plaatste de bal netjes voorbij de doelman (3-1). Ook Erdon Daci en Simon Paulet hadden vlak daarna de kans om de score te vergroten, maar beide mogelijkheden gingen naast het doel. De eerreddende treffer viel na een ongelukkige baldeviatie van Fernand Gouré waardoor de Duitse aanvaller de bal simpel naast Koen Van Langendonck kon trappen. De (4-2) werd gescoord door onze topschutter Erdon Daci. In 2 tijden kon Léo Seydoux Erdon bereiken, die de bal beheerst naast de doelman plaatste. Zo werd deze stage met een positieve noot afgesloten en kunnen we toeleven naar de belangrijke competitiewedstrijd van volgende week tegen Deinze.

KVC Westerlo: Jensen (60’ Van Langendonck), Jordanov (90’ Remmer), Seigers (60’ Soumah), Perdichizzi (60’ Yameogo), Mabea (60’ Seydoux), Van den Keybus (60’ Daci), Güctekin (45’ Paulet), Van Eenoo (90’ Mossi), Bernat (60’ De Cuyper), Vaesen (90’ Gouré) en Foster (90’ Noviello).

Doelpunten: 31’ Foster (1-0), 39’ Falaye (1-1), 51’ Perdichizzi (2-1), 61’ Vaesen (3-1), 93’ ? (3-2), 101’ Daci (4-2)

Verslag geschreven door Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA