Wedstrijdverslag KV Mechelen – KVC Westerlo

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, E. Jordanov, R. Seigers, P. Perdichizzi , M. De Cuyper, N. Madsen, L. Van Eenoo, J. Bernat (61′ L. Foster), T. Dierckx, I. Vetokele (82′ K. Vaesen), N. Dorgeles (T. Van den Keybus 61′)

Opstelling KV Mechelen: G. Coucke, S. Walsh, T. Peyre, J. Vanlerberghe, A. Van Hoorenbeeck, J. Van Hecke, G. Hairemans, D. Lavalée, R. Schoofs, A. da Cruz, Y. Malede

Eerste helft

Mechelen was de eerste ploeg die een poging op doel waagde. Rob Schoofs kon net uit het zestienmetergebied uithalen maar wist geen gevaar te creëren met zijn schot.

Na 18 minuten zagen we de eerste kans voor onze Kemphanen. Jan Bernat wist een goede voorzet van De Cuyper te verlengen tot bij de tweede paal. Tuur Dierckx was net te laat om de bal in het doel te duwen.

In minuut 26 wist Westerlo op voorsprong te komen. Tuur Dierckx haalde uit op doel waarna de bal bij Maxim De Cuyper belande. De Cuyper doet een eerste poging met het hoofd maar zag het schot tegen gehouden worden. Vervolgens werkte Dorgeles Nene de bal in het doel.

In de 39e minuut kreeg Mechelen een uitstekende kans om een counter op te zetten. De bal werd vanop de linkerflank door daCruz tot bij Hairemans gebracht, die hem vervolgens rustig in de rechter onderhoek trapt. 1-1.

Net voor de rust werd het nog bijna 1-2 na een hoekschop van Bernat, de bal werd echter van de lijn gewerkt door Rob Schoofs. Vervolgens trokken de spelers de kleedkamers in, na een eerste helft waar Westerlo toch wel de controle leek te hebben.

Tweede helft

Vlak na rust incasseerden onze Kemphanen al vrijwel meteen een tweede doelpunt. Hairemans krijgt een zee van ruimte en trapt de bal in de korte hoek langs Sinan Bolat.

Op het uur werd de gelijkmaker vanop de stip in het doel gewerkt. Bernat lokt een penalty uit bij Peyre, die vervolgens werd omgezet door Tuur Dierckx, 2-2.

Drie minuten later is het opnieuw raak voor Tuur. Deze keer kwam hij goed naar binnen en trapte hij de bal vanop afstand uitstekend in de verste hoek, 2-3.

Ook invaller Lyle Foster wist in de 73e minuut opnieuw zijn doelpunt mee te pikken. Na een lange bal was er duidelijk te veel twijfel in de Mechelse verdediging waarna Foster de doelman voorbij kan gaan en de bal in het doel kan werken, 2-4.

Het doelpuntenfestival is nog lang niet gedaan want ook Mechelen wist op twee minuten tijd twee doelpunten te maken. Eerst was het Rob Schoofs die via een afgeweken bal de 3-4 binnen werkte. Vervolgens kopte ook Milan Robberechts nog de 4-4 tegen de netten.

De 2-4 voorsprong werd helemaal weggegeven, Mechelen weet opnieuw op voorsprong te komen via Robberechts waardoor ze de 5-4 maken.

De wedstrijd eindigt bij een 5-4 stand. Helaas nemen we de drie punten niet mee naar huis

Doelpunten

D. Nene 0-1 26′
G. Hairemans 1-1 39′, 2-1 38′
T. Dierckx 2-2 60′, 2-3 63′
L. Foster 2-4 73′
R. Schoofs 3-4 76′
M. Robberechts 4-4 77′, 5-4 85′

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA