Wedstrijdverslag KRC Genk – KVC Westerlo

Vandaag trokken we naar Genk, de huidige competitieleider, voor een midweek wedstrijd. In de startende elf zagen we coach Jonas De Roeck twee wijzigingen maken ten opzichte van voorgaande wedstrijd tegen RFC Seraing. Mathias Fixelles en Tuur Dierckx werden in de basis gedropt, zij namen de plaats in van Lucas Mineiro en Halil Akbunar. Het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden, Genk verloor zijn eerste competitiewedstrijd en verloor sindsdien geen enkele wedstrijd meer. Op uitzondering van een gelijkspel tegen STVV wisten ze in al hun andere wedstrijden de drie punten binnen te slepen. Met 27 gescoorde doelpunten en 11 tegendoelpunten hebben ze ook de beste aanval en verdediging van de competitie.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Seigers, R. Tagir, M. De Cuyper (80′ E. Jordanov), N. Madsen (63′ L. Mineiro), M. Fixelles, T. Dierckx (63′ H. Akbunar), N. Chadli (63′ I. Vetokele), L. Foster (63′ K. Vaesen), D. Nene

Opstelling KRC Genk: M. Vandevoordt, D. Munoz, C. Cuesta, M. McKenzie, J. Paintsil, B. Heynen, P. Hrosovsky,
A. Preciado, B. El Khannous, M. T. Ndayishimye, P. Onuachu

Eerste helft

Genk kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Heynen speelde Paintsil aan die in de kleine rechthoek voor Bolat kwam. Paintsil hoefde de bal maar te controleren en trapte hem vervolgens tegen de netten, 1-0. Op het kwartier verdubbelde Genk de voorsprong. Munoz krijgt de bal bij de tweede paal en hoefde slechts in te koppen op een leeg doel, 2-0.

In minuut 22 kwamen onze Kemphanen terug in de wedstrijd. Foster werd neergewerkt in het zestienmetergebied door Preciado. De ref besloot na het raadplegen van de var de bal op de stip te leggen. Dierckx zette de strafschop om in de aansluitingstreffer door hem in de rechter onderhoek te plaatsen.

Tien minuten later zette Genk echter hun derde doelpunt van de avond op het scorebord. Onuachu kreeg de bal laag voor waarna hij Bolat verschalkte met een hakje, 3-1.

Twee minuten later zagen we opnieuw een penalty gefloten worden, ditmaal langs de kant van de Limburgers. Seigers ging in de fout en duwde zijn man tegen de vlakte. Na twijfel bij de var en de scheidsrechter ging de bal toch op de stip. Opnieuw was het Onuachu die de netten deed trillen.

In de extra tijd van de eerste helft kregen we nog een vijfde doelpunt te verwerken. Munoz kopte opnieuw de bal voorbij Bolat waardoor we met een fikse achterstand de kleedkamers binnen gingen.

Tweede helft

Genk was duidelijk nog niet van plan om op de rem te gaan staan. Met snel combinatievoetbal werd de bal voortdurend naar voor gespeeld richting de snelle flanken.

Alles wat kon mislopen liep mis. Nene werd met een rode kaart richting de kleedkamer gestuurd na een verkeerd getimede tackle waardoor hij vol op de voet van Munoz terecht kwam. Onze Kemphanen moesten nog een half uur met tien spelers verder.

Coach Jonas De Roeck besloot drastische maatregelen te treffen en wisselde er meteen vier spelers op. Vaesen, Akbunar, Mineiro en Vetokele kwamen in de plaats van respectievelijk Foster, Dierckx, Madsen en Chadli.

Westerlo probeerde nog het Genkse doel te vinden maar botste steeds op de sterke verdediging van de Limburgers. Het leek wel onmogelijk om erdoor te breken waardoor de kansen dan ook uitbleven.

Genk breide de voorsprong nog harder uit. Hrosovsky kon de ruimte induiken en vervolgens Bolat zich voor de zesde keer laten omdraaien. Daarmee is de wedstrijd gespeeld, we gaan met 6-1 de boot in. Op naar de volgende wedstrijd!

Doelpunten 

J. Paintsil 1-0 (7′)
D. Munoz 2-0 (15′)
T. Dierckx 2-1 (21′)
P. Onuachu 3-1 (32′)
P. Onuachu 4-1 (40′)
D. Munzo 5-1 (45+4′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA