Wedstrijdverslag KMSK Deinze – KVC Westerlo

Vandaag stond er een verre verplaatsing naar Deinze op het programma. In de startende elf bij onze Kemphanen zien we één wijziging ten opzichte van vorige competitiematch. Noël Soumah komt in het team om de wegens ziekte uitgevallen Rubin Seigers te vervangen. De wedstrijd wordt op gang getrapt na enkele hevige regenbuien, niet bepaald de meest ideale omstandigheden voor een wedstrijd op zondag namiddag.

Opstelling KVC Westerlo: David Jensen, Edisson Jordanov, Noël Soumah, Pietro Perdichizzi, Kouya Mabea, Lukas Van Eenoo, Thomas Van den Keybus, Maxim De Cuyper, Jan Bernat, Erdon Daci, Kyan Vaesen

Opstelling Deinze: Tom Vandenberghe, Soufiane El Banouhi, Djihad Bizimana, Alessio Staelens, Lennart Mertens, Gaëtan Hendrickx, Youssef Challouk, Denis Prychynenko, Jannes Vansteenkiste, Siebe Blondelle, Dylan De Belder

Eerste helft

De wedstrijd wordt gestart met Thomas Van den Keybus die Erdon Daci de ruimte ziet induiken. Van den Keybus geeft een lange bal maar deze is net iets te hard waardoor hij in de handen van Deinze doelman Tom Vandenberghe terechtkomt. In de 12e minuut haalt Youssef Challouk uit met een afstandsschot, de bal wijkt af op onze verdediging waardoor deze met wat geluk in de voeten van Lennart Mertens terechtkomt. Mertens ziet dat goalie David Jensen van zijn lijn is en stift de bal erover, 1-0.

De voorsprong voor Deinze is echter maar voor korte duur, drie minuten nadat ze de 1-0 maken zorgt Maxim De Cuyper op een hoekschop van Lukas Van Eenoo voor de aansluitingstreffer, 1-1. De hoekschoppen lijken gevaarlijk te zijn vandaag, acht minuten na ons doelpunt wordt er bij Deinze een bal uit een hoekschop net op de lat gekopt.

De rest van de eerste helft kenmerkt zich met stevige fysieke duels waarbij de scheidsrechter vaak een overtreding moest fluiten. We gaan de kleedkamers in bij 1-1.

Tweede helft

De eerste goede kans van de tweede helft is voor Westerlo. Jan Bernat ziet Jordanov op rechts vertrekken en geeft de bal mee. Jordanov draait naar binnen en haalt uit met zijn linker. Vandenberghe stopt de bal maar deze komt terecht in de voet van Erdon Daci waarna hij de bal opnieuw tegen de doelman trapt. Dit was dé kans om op voorsprong te komen.

In de 55e minuut moet middenvelder Thomas Van den Keybus noodgedwongen het veld verlaten met een blessure. Zijn vervanger is Oguz Güctekin. Hierna worden Lyle Foster en Leo Seydoux nog het veld op gebracht voor respectievelijk Kyan Vaesen en Jan Bernat.

Vanaf minuut 70 wordt er heel wat druk gezet door onze Kemphanen waardoor er enkele goede kansen ontstaan. Er wordt echter niet efficiënt genoeg mee omgesprongen. In de 79e minuut breekt Kurt Abrahams alleen door op doel maar schiet de bal over.

In de 80e minuut is het raak voor Deinze, Denis Prychynenko schiet de bal vanop afstand tegen de netten. 2-1. In minuut 88 krult Lukas Van Eenoo een bal vanuit een vrije trap op de rechterflank heerlijk op doel, maar de doelman van Deinze zit er goed tussen.

De scheidsrechter fluit na 93 minuten de wedstrijd af. Deinze wint met 2-1, hiermee komt er ook een einde aan onze ongeslagen reeks.

Doelpunten

⚽  Lennart Mertens (’12)

⚽  Maxim De Cuyper (’15)

⚽  Denis Prychynenko (’80)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA