Wedstrijdverslag KMSK Deinze – KVC Westerlo

Opstelling KVC Westerlo

K. Van Langendonck, E. Jordanov, N. Soumah, R. Seigers, M. De Cuyper, K. Vaesen, L. Van Eenoo, T. Van den Keybus, I. Vetokele, E. Daci, L. Foster

Opstelling KSMK Deinze

T. Vandenberghe, R. Quirynen, V. Boone, D.Prychynenko, C. Janssens, L. Fraser, G. Hendrickx, Y. Challouk, B. Dansoko, D. De Belder, L. Mertens

Eerste helft

Al vroeg in de wedstrijd wordt de score geopend. In de derde minuut wordt de bal na een hoekschop via de paal in het doel gekopt door Noël Soumah. Iets later volgt er nog een goede kans uit een hoekschop. Deze keer wordt de bal opnieuw voorgebracht door Lukas Van Eenoo richting Kyan Vaesen. Kyan haalt uit met een harde kopbal waarna de bal voorbij de doelman gaat maar net van de lijn wordt getrapt.

Na 20 minuten brengt Deinze gevaar vanop de rechterlank. Rubin Seigers is er op tijd bij en werkt met een uitstekende tackle de bal uit de zestien. De druk van Deinze wordt op het halfuur stevig verhoogd. De Kemphanen moeten flink terugzakken om het doel te verdedigen.

In de 37e minuut zien we een mooi hakje van Lyle Foster richting Igor Vetokele. Vetokele speelt de bal vervolgens af aan Kyan Vaesen maar Kyan weet de bal niet op tijd op doel te trappen.

Veel kansen worden er niet meer genoteerd in de eerste helft. De spelers trekken de kleedkamer in met een 0-1 voorsprong.

Tweede helft

Net na de rust wordt er door Deinze uitgehaald met een stevig afstandsschot. Nadat de bal afwijkt via het lichaam van Rubin Seigers. Van Langendonck kan de bal nog net op tijd blocken waardoor de gelijkmaker vermeden wordt.

In de 60e minuut wordt de gelijkmaker op het scorebord gezet, uitgerekend door ex-Westerlo speler Christophe Janssens. De bal wordt rechtstreeks uit een vrije trap tegen de netten getrapt nadat Koen Van Langendonck er net niet aangeraakt.

Deinze blijft offensief spelen richting het Westelse doel. In de 72e minuut komen we goed weg nadat een stevig schot van Dansoko afwijkt en naast doel gaat.

Na 77 minuten komen de Kemphanen terug op voorsprong. De bal wordt eerst voorgegeven door Erdon Daci richting de tweede paal. Maxim De Cuyper was goed meegekomen en trapt de bal mooi in het doel.

In de 92e minuut krijgt doelpuntenmaker Maxim De Cuyper een rode kaart na een harde tackle langs achter. Drie minuten later klinkt het laatste fluitsignaal, de drie punten gaan mee naar huis.

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA