Wedstrijdverslag KAA Gent – KVC Westerlo

Vandaag trekken onze Kemphanen naar Gent. In de Ghelamco arena wordt de derde wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen het KAA Gent van Hein Vanhaezebroeck. In de Westelse elf zien we enkele veranderingen ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen OHL. De geblesseerde Erdon Daci wordt vervangen door Igor Vetokele. Verder neemt Ravil Tagir de plaats van Pietro Perdichizzi in, die laatste zit een schorsing uit van één speeldag. Tuur Dierckx start vandaag op de bank, hij wordt vervangen door Mathias Fixelles.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, E. Jordanov, R. Seigers, R. Tagir, M. De Cuyper, R. Neustaedter, L. Van Eenoo, M. Fixelles, T. Van den Keybus,, I. Vetokele, K. Vaesen,

Opstelling KAA Gent: D. Roef, J. Okumu, M. Ngadeu, J. Torunarigha, M. Samoise, S. Marreh, S. Kums, A. Castro-Montes, A. Hjulsager, H. Cuyper, M. Fofana

Eerste helft

Al vroeg in de eerste helft komen onze Kemphanen op voorsprong. De Gentse verdediging maakt een cruciale fout waardoor Igor Vetokele enorm kan profiteren en alleen op doelman Roef afgaan. Igor werkt rustig af en doet de netten trillen, 0-1.

Vervolgens speelt Westerlo vooral op de counter. Er wordt rustig afgewacht op een opening in de defensie van de buffalo’s zonder enig groot risico te nemen.

In minuut 37 wordt de gelijkmaker binnengekopt. Na een corner wint Torunarigha het kopduel van Thomas Van den Keybus waardoor de bal bij Marreh terechtkomt. Marreh trapt de bal in één tijd richting de rechter bovenhoek, 1-1. De VAR komt even tussen om te controleren op buitenspel maar het doelpunt wordt goedgekeurd.

Vlak voor rust krijgen de buffalo’s een penalty toegekend. Maxim De Cuyper krijgt de bal tegen zijn arm na een schot van Samoise waardoor scheidsrechter Wim Smet meteen naar de stip wijst. Hugo Cuypers zet de penalty om waardoor de spelers de kleedkamers intrekken met een 2-1 achterstand

Tweede helft

Meteen na rust krijgen onze Kemphanen een goede kans. Fixelles haalt uit vanop afstand waarna Roef tussenkomt met een redding. Hij krijgt de bal niet geklemd waardoor Vetokele nog een poging doet om de bal in het doel te werken maar het schot wordt tegen gehouden via het been van een Gentse verdediger.

Castro-Montes haalt uit met een goed schot na een knappe actie. Doelman Sinan Bolat wist echter wat zijn oud ploeggenoot van plan was en komt tussen met een goede redding.

In minuut 67 worden de eerste twee wissels doorgevoerd. Kyan Vaesen en Mathias Fixelles verlaten het veld voor Dorgeles Nene en Jan Bernat.

Enkele minuten later is het de beurt aan Tuur Dierckx en Nicolas Madsen, zij vervangen Igor Vetokele en Ravil Tagir.

Bernat krijgt een uitstekende kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Nene opent de Gentse defensie met een goede hakbal waarna Bernat kan uithalen richting het doel. Zijn schot eindigt jammer genoeg recht in de handen van Davy Roef.

Westerlo komt opvallend meer aan de bal in vergelijking met de eerste helft. We slagen er echter niet in om nog tot een goede kans te komen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. De wedstrijd eindigt met een 2-1 nederlaag.

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA