Wedstrijdverslag Eendracht Aalst – KVC Westerlo

Eerste bekerwedstrijd van het seizoen vandaag. We mochten op bezoek gaan bij Eendracht Aalst, bijgenaamd De Ajuinen, die tegenwoordig uitkomen in Tweede Nationale Amateurs.

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, B. Reynolds, R. Seigers, P. Perdichizzi, K. Mabea (E. Jordanov), T. Van den Keybus (L. Mineiro), M. Fixelles (R. Neustaedter), N. Chadli (68′ M. Gumuskaya), T. Dierckx (111′ G. Van Hout), K. Vaesen , H. Akbunar

Opstelling Eendracht Aalst: V. Swinnen, A. Burssens, J. De Coninck, L. Wantens, S. Fabris, M. Dekuyper, O. George, Q. Panneel, F. Geenens, A. Van Den Eynde, G. Kakudji

Eerste helft

In de zesde minuut leek Vaesen door te kunnen breken richting het Aalstse doel. Het nummer 3 Andreas Burssens wist hem echter nog net op tijd af te stoppen met een sliding. Enkele minuten later wist Kyan zich opnieuw goed vrij te spelen. Ditmaal nam hij de bal uitstekend mee maar zag hij zijn schot jammer genoeg eindigen op doelman Swinnen.

Op het kwartier kwam de tegenstander bijna op voorsprong maar aanvaller Dylan George leek even de bal te vergeten waardoor Gillekens er nog net op tijd bij kon en het gevaar geweken was. Onze Kemphanen leken het de eerste 20 minuten vooral erg moeilijk te hebben met de slechte conditie van de grasmat. Het brengen van het vlotte voetbal dat we gewend waren van de voorbije wedstrijden leek vandaag onmogelijk te gaan worden.

Het is Aalst dat van de situatie wist te profiteren. In de 25e minuut kregen De Ajuinen een hoekschop toegekend. Kapitein Falko Geenens wist te profiteren en kopte de bal in de rechterhoek voorbij Gillekens.

Westerlo begon stevig druk te zetten en de fysieke duels op te zoeken. Bryan Reynolds zette nog een uitstekende individuele actie neer maar zag zijn schot geblokt worden. Verder trapte Chadli nog een vrije trap in de muur maar verder kwamen we niet. We trokken de kleedkamers in met een 1-0 achterstand. Er stond dus werk voor de winkel in de tweede helft.

Tweede helft

Tuur Dierckx wist na een hoekschop langs de Aalstse zijde door te breken op de counter. Hij verslaat zijn man in het sprintduel maar werd vervolgens neer getrokken in het zestienmetergebied, geen fout volgens de scheidsrechter. De druk werd opgevoerd maar ook de tegenstander was heel gedreven om de voorsprong vast te kunnen houden.

In minuut 72 ging Van den Keybus op de bon na het neertrekken van een tegenstander, tweede gele kaart van de wedstrijd nadat eerder ook Tuur Dierckx een geel karton zag verschijnen. De minuten tikten voorbij en het leek moeilijker en moeilijker te gaan worden.

In de 76e minuut werd de gelijkmaker op het scorebord gezet. Invaller Gümüskaya trapte op doel waardoor doelman Swinnen even werd verrast, de bal belande tegen de netten en de wedstrijd kon weer alle kanten uit.

Bijna stond het in minuut 90 1-2. Gümüskaya brengt de bal goed voor tot bij Akbunar, maar die zag zijn schot geblokt worden door Swinnen. De stand blijft gelijk, we mochten ons klaar maken om er nog een half uur bij te doen in de verlengingen.

Verlengingen

De verlengingen werden aangevat met een vroeg doelpunt langs de Westelse zijde. Reynolds werd neergehaald in het zestienmetergebied, Dierckx zet zich achter de bal en knalt hem koelbloedig binnen, 1-2.

Aalst kreeg enkele minuten later na ons doelpunt nog een goede kans via een kopbal maar Gillekens hield de bal met een uitstekende redding uit het doel.

Onze Kemphanen weten de score nog verder uit te diepen. Halil Akbunar kwam goed voor doel en wist de bal tegen de netten te werken.

In minuut 111 werd doelpuntenmaker Dierckx naar de kant gehaald. In zijn plaats kwam jongeling Glenn Van Hout. De debutant kon een keer op doel uithalen maar zag zijn schot langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Doelpunten 

F. Geenens (25′)
M. Gümüskaya (76′)
T. Dierckx (94′)
H. Akbunar (100′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA