Wedstrijdverslag Club Brugge – KVC Westerlo (2-1)

Dit weekend stonden er zomaar eventjes 2 wedstrijden voor onze Kemphanen op het programma.

Na een trainingsessie deze ochtend, waar er vooral op stilstaande fases werd geoefend, namen 16 spelers de bus richting Knokke-Heist, waar landskampioen Club Brugge de gastheer was.

Blauwzwart kwam met enkele kleppers aan de aftrap.

Bas Dost, Daniel Pérez, Federico Ricca en aanvoerder Hans Vanaken stonden zo aan de aftrap, aangevuld met de youngsters van Club NXT waar we het vorig seizoen zo moeilijk hadden tegen gehad.

Westerlo speelde goed mee in die eerste helft. De beste kansen waren echter voor de thuisploeg. In minuut 25 vond de Venezolaan Daniel Pérez de kersverse papa Koen Van Langendonck op zijn weg. Vijf minuten later trof Bas Dost de paal. Toch waren het onze Kemphanen die gingen rusten met een voorsprong. Centrale verdediger Mbamba gaf een slechte inspeelpass, waar Tuur Dierckx kon van profiteren. Hij stuurde Kyan Vaesen in het straatje, die zoals altijd in die situaties de bal koelbloedig naast de Brugse doelman trapte (0-1). In de tweede helft werd Edi(sson) Jordanov uit voorzorg vervangen. Hij kreeg een lichte trap op zijn kuit, en de trainersstaf wilde geen risico nemen met onze eerste competitiewedstrijd in het vooruitzicht van volgende week.

Lorenzo Noviello was zijn vervanger, en zo schoof Léo Seydoux terug een rijtje achteruit. Bas Dost was net na de rust de auteur van de gelijkmaker. Koen Van Langendonck schoof uit, nadat hij een bal wilde wegtrappen, en zo kon de Nederlandse spits de bordjes terug in evenwicht brengen (1-1). Op het uur kopte Daniel Pérez voor de tweede keer in deze wedstrijd op de paal. Vijf minuten voor affluiten konden we de beste actie en dito kans noteren.

Een gretig ingevallen Lorenzo Noviello slalomde tussen de Westvlaamse verdedigers. Via Dimitrije Jovanovic kwam de bal bij Kyan Vaesen terecht, die niet twijfelde en op doel besloot. Met een katachtige sprong hield Senne Lammens de score in evenwicht. Uiteindelijk zou het doelpunt toch nog aan de andere kant vallen. Opnieuw lag een slecht uitverdedigen aan de basis en het was jonkie Tommie Van den Keybus die de eindstand op het scorebord bracht (2-1). Morgen staat er dus opnieuw een wedstrijd gepland. Op de middag (12 uur) spelen we tegen KRC Genk. Ook deze wedstrijd zal nog gespeeld worden achter gesloten deuren.

KVC Westerlo

Koen Van Langendonck, Edisson Jordanov (45’ Lorenzo Noviello), Guy Serge Yameogo, Pietro Perdichizzi, Kouya Aristide Mabea, Thomas Ephestion (71’ Dimitrije Jovanovic), Lukas Van Eenoo, Jan Bernat (60’ Lars Neyens), Léo Seydoux, Tuur Dierckx (88’ Wally Fofana) en Kyan Vaesen. Jitse Vandermotten bleef 90’ minuten op de bank.

Club Brugge

Senne Lammens, Tibo Persijn (45’ Denzel De Roeve), Ignace Van der Brempt, Noah Mbamba (45’ Lukas Mondele), Federico Ricca, Lynnt Audoor (85’ Mathias Servais), Thomas Van den Keybus, Hans Vanaken, Daniel Pérez (60’ David Okereke), Cisse Sandra, Bas Dost (6°’ Youssouph Badji).

Doelpunten

40’ Kyan Vaesen (0-1), 49’ Bas Dost (1-1) en 89’ Thomas Van den Keybus (2-1)

Verslag geschreven door Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA