Wedstrijdverslag Club Brugge – KVC Westerlo

Vandaag stond de verplaatsing naar Club Brugge op het programma. Iedereen wist dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden in het Jan Breydelstadion

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds (R. Neustaedter 73′), R. Seigers, R. Tagir, M. De Cuyper, N. Madsen, L. Mineiro (M. Fixelles 81′), H. Akbunar (T. Dierckx 73′), N. Chadli (K. Vaesen 64′), L. Foster, D. Nene (T. Van den Keybus 81′)

Opstelling Club Brugge: S. Mignolet, C. Mata, B. Mechele, J. Spileers, A. Skov Olsen, C. Nielsen, R. Onyedika, H. Vanaken, E. Sobol, N. Lang, R. Yaremchuk

Eerste helft

Eerste kansen van de wedstrijd vielen langs de Brugse zijde. Mineiro ging in de fout door de bal te lang willen bij te houden vlak voor het eigen zestienmetergebied. Blauw-zwart wist te bal te veroveren waardoor Lang alleen voor doel kwam. Seigers kon de bal nog weg werken waardoor het gevaar even geweken was.

Vervolgens wisten onze Kemphanen er een counter uit te slepen. Madsen hield de bal goed bij en speelde Nene aan. De jonge Malinees kon uithalen maar zag zijn schot hoog over gaan. Net na het kwartier zagen we een open kans voor Club Brugge. De bal werd in eerste instantie op Bolat getrapt maar kwam hierdoor in de voeten van Vanaken terecht, die trapte hem vervolgens over het kader.

Op het halfuur kwam er een uitstekende kans voor onze Kemphanen. Akbunar bracht de bal voor tot bij Foster die hem vervolgens met het hoofd kon klaarleggen voor Chadli. Nacer haalde uit op doel maar zag de bal naast de paal verdwijnen.

De Bruggelingen wisten een hoop kansen te creëren maar het ontbrak telkens in de afwerking. We kwamen een aantal keer goed weg waardoor de stand voorlopig nog op 0-0 bleef. Ook Westerlo kreeg net voor rust nog een kans via een combinatie tussen Chadli en De Cuyper. Akbunar kreeg de bal vervolgens toegespeeld maar kon hem net niet goed genoeg raken.s

Tweede helft

Al vroeg in de tweede helft kwamen onze Kemphanen op voorsprong. Nene kan wegsprinten op de counter richting Mignolet. Hij kon nog net de bal uit de handen van de doelman houden waarna Foster de 0-1 op het scorebord zette.

Brugge voerde als reactie op het doelpunt de druk erg op. Onze Kemphanen moesten proberen om er counters uit te slepen. Brugge zette bijna de gelijkmaker op het scorebord via een vrijstaande Hans Vanaken. Vanaken twijfelde te lang om te trappen en zag zijn schot geblokt worden door Bolat.

Bolat stond een uitstekende wedstrijd te keepen maar werd in minuut 79 bestraft met een gele kaart voor tijdrekken.

Brugge blijft kansen krijgen maar toch waren wij het die de wedstrijd in minuut 86 beslisten. Foster kreeg teveel ruimte aan de tweede paal en kon de bal een tweede maal voorbij Mignolet trappen, 0-2 en boeken toe.

De drie punten gaan mee de bus op richting ’t Kuipje, we maakten de kansen af die we kregen en konden tevreden huiswaarts keren.

Doelpunten 

L. Foster (53′)
L. Foster (86′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA