Wedstrijdverslag Charleroi – KVC Westerlo

Vandaag maakten we de verplaatsing naar het verre Charleroi. Na de drie punten die we vorige week in eigen huis tegen Anderlecht behaalden wouden we deze lijn natuurlijk zeer graag door trekken. Onze coach voerde enkele wijzigingen door in de startende elf. Dierckx start vandaag op de bank, in zijn plaats komt Halil Akbunar die vorige week wist te scoren. Ook Mineiro mocht na zijn goede invalbeurt vandaag starten.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Seigers, R. Tagir, M. De Cuyper, N. Madsen, L. Mineiro (68′ P. Perdichizzi), N Chadli (K. Vaesen 73′), H. Akbunar (73′ T. Dierckx), L. Foster (N. Dorgeles 86′), I. Vetokele (M. Fixelles 68′)

Opstelling Charleroi: H. Koffi, S. Knezevic, S. Andreou, L. A. Bessilé, K. Nkuba, M. Ilaimaharitra, A. Zorgane, J. Tchatchoua, A. Gholizadeh, I. Mbenza, D. Heymans

Eerste helft

In de eerste minuut kwamen we al even met de schrik weg. Reynolds zorgt met een slechte terugspeelbal ervoor dat Heymans bijna kan scoren. Seigers zat nog met een goede tackle tussen het schot waardoor het gevaar geweken was. Reynolds zet zijn fout echter meteen recht door al vroeg in de wedstrijd het openingsdoelpunt op het scorebord te zetten. De Cuyper ging met een zeer knappe actie voorbij twee verdedigers en zorgde voor een uitstekende assist.

Vervolgens pikt De Cuyper ook zelf een doelpuntje mee. Met een uitstekende plaatsbal richting de verste hoek verschalkte hij doelman Koffi waardoor de 0-2 een feit werd. Een uitstekende start voor onze Kemphanen.

Charleroi probeert Westerlo van antwoord te dienen door hoog druk te beginnen zetten maar dit zorgde nog niet echt voor problemen. De tegenstander kreeg nog geen goed schot tussen de palen geplaatst, maar toch weten ze in minuut 36 de aansluitingstreffer te scoren. Mbenzo loopt zich vrij aan de tweede paal en moest de voorzet maar gewoon in het doel duwen.

Na een goede eerste helft trokken onze Kemphanen met een 1-2 voorsprong de kleedkamers in. Zeker niet onverdiend na een uitstekende prestatie van Maxim De Cuyper.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft zagen we een kopkans voor Lyle Foster. Hij kon de bal niet goed genoeg raken waardoor de bal achter het doel eindigde. Verder verliep het eerste kwartier vrij rustig. Langs beide kanten zagen we niet echt opportuniteiten.

Iets voorbij het uur besloot De Roeck dat het tijd was om vers bloed in de ploeg te brengen. Mineiro en Vetokele werden naar de kant gehaald. Perdichizzi en Fixelles mochten hen komen vervangen. Enkele minuten later was het ook de beurt aan Kyan Vaesen en Tuur Dierckx.

Het was vooral Charleroi dat moest druk zetten om tot een gelijkmaker te komen. Onze Kemphanen speelden iets voorzichtiger dan de eerste helft en stelden zich defensiever op om de voorsprong te behouden.

In minuut 75 haalt Bolat uit met een uitstekende save. Nkuba kwam voor doel maar Bolat bleef niet bij de pakken zitten en kwam goed uit.

In minuut 88 leken de 3 punten onder onze neus voorbij te gaan. Invaller Badji wist de 2-2 binnen te kopen na een hoekschop. Westerlo reageert uitstekend en weet meteen terug op voorsprong te komen. Fixelles sprinte goed weg en wist Nene diep te sturen. Nene legde de bal vervolgens af tot bij Kyan Vaesen die zeer beheerst afwerkt en Westerlo terug op voorsprong bracht. Uitstekend uitgespeeld door het invallende trio.

Vervolgens zat de wedstrijd erop, de eerste drie punten weg van huis zijn een feit.

Doelpunten 

Bryan Reynolds (3′)
Maxim De Cuyper (10′)
Isaac Mbenza (36′)
Youssouph Badji (88′)
Kyan Vaesen (89′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA