We zitten in de hoek waar de klappen vallen

Vanavond werd de start gegeven van het tweeluik tegen RWDM. Maandag maken de Brusselaars nog de verplaatsing naar ’t Kuipje om een inhaalmatch te spelen. Paul Peeters haalde gisteren in de coachtalk aan dat hij een gretige spelersgroep had gezien deze week. Op naar het Edmond Machtensstadion om die gretigheid om te zetten in doelpunten en hopelijk ook een overwinning.

We zijn een kwartier aan het spelen als Lukas Van Eenoo van net buiten de zestien mag aanleggen na een knappe opbouw van onze kemphanen. Lukas twijfelt geen seconde en schiet de bal heerlijk in de linkerbovenhoek! Doelman Sadin had geen verhaal tegen deze beauty! Westel komt zo opnieuw op voorsprong, lukt het vanavond om deze voorsprong vast te houden?

Na 20 minuten komt RWDM opzetten. Na enkele knappe combinaties volgt er een schot, goalie Berke lost de bal iets te makkelijk waardoor de spits van RWDM de bal makkelijk kon binnen leggen.

Nog geen 5 minuten later stuurt Christian Brüls met een heerlijke pass Tuur Dierckx in het straatje maar zijn schot strandt op doelman Sadin. Dit was een reuzenkans voor onze kemphanen om weer op voorsprong te komen in deze wedstrijd. In de toegevoegde tijd van de 1ste helft is het opnieuw Brüls die de actie op zoekt, hij versnelt van op eigen helft en wordt gehaakt in de zestien. Penalty voor Westel beoordeelt scheidsrechter Michiel De Cuyper. Vetokele zet zich achter de bal maar mist! Een gebrek aan efficiëntie dat onze kemphanen later op de avond zuur kan opbreken.

Begin 2e helft een scherp Westerlo uit de kleedkamer. In minuut 47 kan Tuur Dierckx vanuit een schuine hoek aanleggen maar zijn schot wordt opnieuw gepareerd door Sadin. De bal wilt er geen 2e maal in vandaag voor onze kemphanen.

Waar Westel de bal niet binnen krijgt is de eerste grote mogelijkheid bij de bezoekers wel raak. Soumah verliest het kopduel waardoor RWDM-spits Nzuzi bij de bal kan komen, die schakelt Biset uit en plaats de bal in de rechterhoek. De Brusselaars gaan zo erop en erover. Na een foutje van Berke maakt RWDM er zelfs nog 1-3 van. Onze jonge Turkse goalie kende vandaag een kleine off-day.

De verslagenheid op de gezichten van de spelers na de wedstrijd was enorm. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen”, haalde coach Peeters aan op de persconferentie. Enkel een goed resultaat kan voor de kentering zorgen.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA