WE DOEN WEER MEE!

Nadat storm Ciara (zoals u intussen wel weet) roet in het eten had geworpen op zondag 9 februari werd de partij vanavond gespeeld op de grasmatten in het ’t Kuipje. Westerlo had een 3 punter nodig om weer aan te knopen bij de top van het klassement en zelfs fiere leider te worden, hetzij met een gelijk aantal punten. Een verdiende 3-2 vanavond zet onze kemphanen op rozen voor de verplaatsing komende zaterdag naar Lommel SK.

De wedstrijd begon flitsend voor KVC Westerlo, na een ingestudeerd nummertje op hoekschop kwam de bal via Brüls bij van Eenoo terecht die randje zestien snoeihard uithaalde. De bal kwam centraal maar Dufourny loste en liet de bal glippen door zijn handen, consternatie alom in ’t Kuipje. Achteraf was op de beelden te zien dat de doelman van Lokeren de bal nog voor de lijn weer kon klemmen.

Even later opnieuw gevaar van de thuisploeg, Brüls kon snel om zijn as draaien en schoot meteen daarna op doel. Wederom kon de Lokerse doelman de bal niet klemmen, een goed gevolgde Vetokele was snel op de tweede bal maar voor zijn poging had Dufourny een knappe reflex in huis.

Derde keer goede keer zo bleek! Op de rand van het zestienmetergebied mocht Brüls vrij aanleggen (ruimte die je hem niet mag geven) en schilderde hij de bal knap in de verste hoek binnen. Onze kemphanen kwamen zo verdiend 1-0 voor in een tot dan open wedstrijd met veel aanvallende intenties van beide ploegen.

5 minuten later was het weer raak en galmde onze alombekende goaltune wederom uit de boxen. Op een stilstaande fase bracht Brüls, die zo zijn partij bekroont met een doelpunt en een assist, de bal scherp voor. In de tweede zonde stond Gilles Dewaele perfect geplaatst om de 2-0 moederziel alleen maar staalhard tegen de touwen te werken.

Halverwege eerste helft een communicatiefout tussen Soumah en Van den Bogaert. Sporting Lokeren strafte de fout van KVC Westerlo genadeloos af en milderde tot 2-1 na een snelle omschakeling.

Tijd voor KVC Westerlo om het gaspedaal weer in te duwen. Na een eerste poging die nog met een knappe parade gered werd door Dufourny was Abrahams wel trefzeker bij zijn tweede poging. Na slecht wegwerken van Mpati mag Abrahams de bal moederziel alleen aannemen en richting doel duwen. Met een knappe plaatsbal in de linkerbenedenhoek scoorde hij zijn 10de van het seizoen.

Na de pauze had Westerlo de touwtjes in handen en leek het de wedstrijd op een gezapig tempo uit te spelen. Niets was minder waar. Ruim 10 minuten voor tijd speelt Brüls de bal te kort terug op Berke waardoor Beridze kon profiteren en met de bal aan de haal ging. Met de aansluitingstreffer van Sporting Lokeren beloofde het nog een spannend slot van deze partij te worden.

Uiteindelijk konden onze kemphanen hun 3-2 voorsprong vasthouden en mochten ze zich de verdiende winnaar noemen van vanavond. Westerlo was de beter in deze wedstrijd maar maakte het zich moeilijk door 2 doelpunten in cadeauverpakking te schenken aan Sporting Lokeren. Westerlo sluit zo de 25ste speeldag af als fiere leider van 1B.

Komende zaterdag staat de verplaatsing naar Lommel SK te wachten. Dit zal zoals naar jaarlijkse traditie de carnavalsverplaatsing worden voor onze supporters. Wij hopen op een massale steun om onze kemphanen vooruit te stuwen in de zware laatste loodjes die nog resten in de competitie. En allemaal samen moeten we de laatste weken overbruggen om KVC Westerlo terug naar het hoogste schavotje te proberen brengen.

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst

Foto’s getrokken door: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA