VOORBESCHOUWING UNION SG

Zaterdag komen Les Unionistes op bezoek naar het Kuipje. Nadat zij vorig seizoen een schitterende campagne beleefden, zowel in competitie-, beker- als playoffverband, staan zij ook dit jaar weer bovenaan de rangschikking.

Zij moesten wel afscheid nemen van hun supertrio. Percy Tau (Club Brugge), Youssoufou Niakaté (Al-Wahda) en Faïz Selemani (KV Kortrijk) gingen andere oorden opzoeken. In de vorige campagne was dit drietal nog goed voor 55 doelpunten. Als je dan weet dat gans het elftal 76 doelpunten wist te benutten, dan begrijp je hoe belangrijk deze spelers wel waren voor dit elftal. Ook coach Luka Elsner liet veel indruk na in zijn eerste seizoen. Er werd héél lang aan zijn mouw getrokken door Sporting Charleroi. Zij zagen in hem de ideale opvolger voor Felice Mazzu. Uiteindelijk kwam ook de Franse Ligue 1-club SC Amiens langs. Het was evident dat hij deze kans niet kon laten liggen.

Aanwinsten

In de eerste plaats werd er gezocht naar een nieuwe coach. Men kwam uit bij de Deense Spanjaard Thomas Christiansen. De laatste club die hij coachte was Leeds United. Geen klein clubke zouden we zeggen… In februari 2018 werd hij daar ontslagen en sindsdien was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deze vond hij in het Dudenpark. Ex-Rode Duivel Karel Geraerts werd trouwens zijn assistent.
Een mooie vraag voor een kwis zou zijn: Welke speler werd ooit opgeroepen voor het A-elftal van Spanje, spelend voor FC Barcelona B en nooit één minuut gespeeld in de hoofdmacht van het grote Barcelona? Antwoord: Thomas Christiansen!

Ook 9 nieuwe spelers deden hun intrede. Als diepe spits kwam Sigurd Haugen over van Sogndal IF. Deze Noor speelde 15 wedstrijden mee bij deze tweedeklasser uit Noorwegen, waarin hij 10 doelpunten en 5 assists liet optekenen. Voor de flanken te bemannen, kwamen Young (Werder Bremen II), Romero (Zamora FC) en Ahannach (Brighton & Hove Albion). Vooral van deze laatste hoopt de clubleiding dat hij een tweede Percy Tau kan worden.
Het middenveld werd versterkt met Nik Lorbek en Casper Nielsen. De eerste is een Sloveen, die dit seizoen nog niet op het wedstrijdblad stond. De andere is een voormalige Deense U21-speler die momenteel topschutter is van de club. Op zes wedstrijden vond hij al 3x de weg naar het doel en gaf hij 2 assists. Duidelijk een speler om in de gaten te houden.
Het verdedigende compartiment werd versterkt met El Banouhi (Lommel), Bager (Randers FC) en Siebe Van Der Heyden, die vorig seizoen een vaste waarde was bij FC Eindhoven. Daarvoor stond hij op de loonlijst bij Anderlecht en KV Oostende.

Basiself

In doel staat Adrien Saussez. Sinds 2016 is hij al aangesloten bij deze Brusselse club, waarmee hij 77 keer in actie kwam.
Achteraan van rechts naar links staan: de Argentijn Federico Vega, vorig weekend nog goed voor 2 doelpunten, de Marokkaan Ismaël Kandouss en de Belgen Pietro Perdichizzi (aanvoerder) en Anas Hamzaoui. Ook Kevin Kis claimt een plaats in de basiself voor de linksachterpositie, hij ligt echter in balans met Hamzaoui.
Het middenveld bestaat uit het trio Marcel Mehlem, Teddy Teuma en de eerder genoemde Casper Nielsen. De Duitser Mehlem en de Fransman Teuma waren vorig seizoen ook al terug te vinden in het basiselftal.
Voor de aanval is het nog een beetje zoeken. Op zes wedstrijden werden er al drie diepe spitsen getest. Eerst mocht Mathias Fixelles het proberen, tegenwoordig staat hij de flank te bemannen. Dan kwam nieuwkomer Haugen aan bod en uiteindelijk stond Roman Ferber op deze positie. Op de rechterflank vinden we de snelle Serge Tabekou terug.

Scheidsrechter

Jannick van der Laan is een 24-jarige Nederlander, die voor de tweede maal de grens mag oversteken om een wedstrijd te fluiten. Begin dit jaar (februari 2019) floot hij Tubize-OH Leuven (1-3). Pas vorig seizoen maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij heeft ook nog een oudere broer, Jordie, die momenteel uitkomt voor Kozakken Boys, een club van het derde niveau in Nederland.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA