Voorbeschouwing Union SG: “Het zwarte beest”

Zaterdag 31 oktober wacht de volgende horde in de 1B Pro League. Uitgerekend op halloween moeten onze kemphanen proberen voorbij zwarte beest Union SG te geraken. Is Union in vorm? Groeit KVC Westerlo weer naar zijn beste niveau? gooit COVID-19 nog roet in het eten? U leest het hieronder!

Resultaten Union SG

Starten doen we met de tegenpartij uit Sint-Gillis te Brussel. De club heeft net zoals ons de ambitie om dit seizoen de poorten richting 1A open te breken. Met een voorlopige 2de stek op amper 1 punt van leider Seraing heeft Union zijn start alvast niet gemist. Enkel in de derby tegen RWDM moest Union het onderspit delven op dit moment. Westel is wel de enige club waar Union op dit moment nog geen doelpunt tegen kon maken. Union is ook 1 van de weinige clubs die alle wedstrijden al heeft kunnen afwerken in de 1B Pro League dit seizoen.

Zwarte beest

De laatste seizoenen in 1B is Union SG uitgegroeid tot ons zwarte beest. De eerste confrontatie tegen de Brusselaars dateert van 19/08/2017. Er werd toen verloren met 3-0 in het Koning Boudewijnstadion (Union werkte hier zijn wedstrijden af wegens een renovatie aan het Joseph Mariënstadion). In seizoen 2017/2018 speelden we liefst 6x tegen Union. Van die 6 confrontaties wisten onze kemphanen er slechts 1 te winnen. In ’t Kuipje werd de laatste seizoenen ook geen sterke thuisreputatie opgebouwd. Uit 7 ontmoetingen verloren onze kemphanen er maar liefst 5! Met een doelpuntensaldo van 5 doelpunten voor en 12 tegen. Assistent-coach Eric Reenaers haalde het vorige week al aan, statistieken zijn er om te breken!

We groeien weer naar ons oude niveau

We blikken terug op een turbulente periode. Met 2 brilscores tegen Lierse en Union werd het seizoen niet als verhoopt gestart maar waren er telkens wel de nodig kansen en strijdlust aanwezig. Op speeldag 3 gingen we verdient met 0-2 winnen op het veld van seizoensrevelatie Seraing. De trein was vertrokken! Althans dat dachten we… Het COVID-spook dacht daar namelijk anders over. Met 3 opeenvolgende wedstrijden die werden uitgesteld kreeg onze club een rake klap. In het Soevereinstadion van Lommel Sk werd na de lange onderbreking weer gevoetbald. Westel liep 90 minuten achter de feiten aan en mocht zich gelukkig prijzen met een gelijkspel. Voor de verplaatsing naar KMSK Deinze liet assistent-coach Eric Reenaers weten dat we ons niet meer mogen verstoppen achter COVID-19 en dat we stilaan weer naar ons oude niveau groeien. Die metamorfose was ook duidelijk te zien tijdens de wedstrijd. De eerste helft was afwachtend en toen kregen onze kemphanen weinig voet aan grond. De 2de helft daarentegen was veel scherper met een domper op de feestvreugde in de laatste minuten.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA