Voorbeschouwing Union SG

Nog één laatste horde, één laatste eindspurt richting winterstop. Wie denkt dat onze kemphanen zich gewonnen gaan geven tegen de nagenoeg onklopbare leider uit Brussel komt bedrogen uit. Westel haalde 9 op 9 uit zijn laatste 3 wedstrijden en wil zich nu meten met Union, de uitgeroepen titelkandidaat na hun verpletterende start. Dat het niet altijd met het meest schitterende voetbal is erkent de Westelse familie maar we zijn geëvolueerd van 7 op 21 naar 17 op 21 haalde coach Bob Peeters terecht aan.

Waalse teams konden als enige de code kraken

Union SG raast door de competitie als een wervelwind. Enkel de Waalse ploegen RFC Seraing en RWDM konden tot nu toe eenmaal de code kraken van de Unionisten. RWDM klopte Union in eigen huis in de eerste Zwanzederby sinds 1985! Toen klopte RWDM ook Union in eigen huis. Een fiere en welverdiende overwinning in het burenduel. RFC Seraing lukte het kunstje ook op speeldag 12. Union SG had enkele goede mogelijkheden maar Seraing hield stand en maakte ,met behulp van de Union defensie, het enige en winnende doelpunt in de partij. Momenten grijpen noemt men dat.

In het Joseph Mariënstadion wist nog maar 1 team dit seizoen een puntje mee te snoepen en dat waren onze kemphanen. Het was de wedstrijd waar coach Bob Peeters alles en iedereen verraste door Brüls, Abrahams en Dierckx naar de bank te verwijzen. Geen plek voor vedetten, enkel harde werkers kwamen aan bod. Die aanpak loonde bijna, Westel bracht passie en mentaliteit in de wedstrijd maar kwam niet tot scoren en moest in het slot nog opletten na een rode kaart voor Nader Ghandri.

Effectief & efficiënt

Voor de hele Westelse entourage geldt komende zondag maar 1 ding. Zich meten met de leider en als het kan ook revanche nemen voor de thuisnederlaag eind oktober dit jaar. Westel ging met de billen bloot en incasseerde maar lieft 4 doelpunten in eigen huis. Het was geleden van 12 maart 2017 dat een team 4 doelpunten kon maken in ’t Kuipje. Racing Genk kwam op die datum overtuigend 0-4 winnen en veroordeelde onze kemphanen zo tot de degradatie uit de hoogste voetbalklasse.

Na die dubbele uppercut (zwaar verlies tegen Union en RWDM) rechtte Westel de rug en verloor het geen enkele partij meer. In het begin wisselden een overwinning en een gelijkspel zich nog week na week af. De laatste 3 wedstrijden werden wel allemaal gewonnen waardoor Westel zich weer in de bovenste regionen nestelt. Het aanvallende en attractieve voetbal van vorig seizoen maken op dit moment plaats voor een effectieve en efficiënte speelstijl. Als Westel beide kan combineren aanstaande zondag is het in staat om de scalp van Union te nemen. Afspraak zondag 20 december 2020 om 16u00 in het legendarische Joseph Mariënstadion!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA