Voorbeschouwing RWDM

Vrijdag maken we de verplaatsing naar het Edmond Machtensstadion. Maandag maken de Brusselaars al de omgekeerde beweging om de inhaalwedstrijd te spelen die uitgesteld werden door COVID-19. Na een tegenvallend resultaat in de clash tegen Union wordt het een must om 6 op 6 te pakken.

RWDM doorgelicht

Dat bij de Brusselaars 3 ex-kemphanen aan de slag zijn kon u gisteren al lezen. Vandaag pikken we even in op de andere vedetten die RWDM heeft rondlopen dit seizoen. Starten doen we met flankaanvaller Yagan die dit seizoen al 4x de weg naar de netten vond voor de club. Hij prijkt zo op een derde stek in de topschutters lijst. Op het middenveld vinden we naast Rommens steevast Mehdi Terki en Glenn Claes terug. Terki speelde voor RWDM onder meer bij RAEC Mons, KAA Gent, FCV Dender en Lokeren. Pallieter Glenn Claes maakte de overstap naar RWDM nadat de degradatie onafwendbaar bleek voor RE Virton. Diep in de spits loopt ook nog Leonardo Rocha rond. De smaakmaker van Lommel SK (topschutter in het seizoen 2018/2019) kon niet bekoren bij KAS Eupen en ging een niveau lager opzoek naar zijn beste vorm. In 2 wedstrijden (competitie en beker weliswaar) vond hij reeds 4x de weg naar de netten.

Kijken we naar de resultaten van RWDM zien we een wisselvallig parcours. De Brusselaars haalden overwinningen tegen Club NXT (2x) en Union maar moesten het onderspit delven tegen Lommel, Lierse, Deinze en Seraing. Met een doelsaldo van 12 doelpunten voor en 11 tegen zijn de Brusselaars goed bij schot maar incasseren ze ook regelmatig een doelpuntje. Enkel in de 2 confrontaties tegen Club NXT kon RWDM de nul houden.

Tijd om punten te pakken

De wedstrijd van zaterdag tegen Union SG was er één om snel te vergeten. Het is sinds de degradatiewedstrijd in 2017 tegen Racing Genk geleden dat onze kemphanen nog 4 doelpunten thuis incasseerden. Het wordt een must om vrijdag en maandag voor de 3 punten te gaan om terug onder de mensen te komen in het algemeen klassement. Met amper 1 overwinning, 1 verliesbeurt en 4 gelijke spelen schieten we op dit moment weinig op. Wij hebben er alvast het volle vertrouwen in dat onze kemphanen door deze moeilijke periode komen en weer naar hun beste niveau toegroeien! #enallemaalsamen

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA