Voorbeschouwing RWDM – KVC Westerlo

Na de knappe remontada van vorige zondag, moeten we vrijdag op bezoek naar RWDM. In deze laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar, zijn er spijtig genoeg geen bezoekende supporters welkom. Gaan onze Kemphanen op hun elan door, of roepen de Brusseleirs onze jongens een halt toe?

Team RWDM

Racing White Daring Molenbeek heeft dit seizoen de slechtste thuisreputatie. In 7 gespeelde wedstrijden konden zij amper 1x als winnaar van het terrein afkomen. Moeskroen was toen de tegenstander van dienst op speeldag…1! Daarna volgden nog 3 gelijke spelen en 3 nederlagen.

Na een redelijke goede start, kenden zij in de maanden september en oktober een serieuze terugval met een 4 op 18. Enkel op Deinze konden ze toen winnen. De laatste 5 speeldagen zijn ze echter terug on fire. Op verplaatsing gingen zij driemaal als winnaar naar huis (Lommel, Virton en Waasland Beveren) en in het eigen Edmond Machtensstadion speelden ze gelijk tegen Lierse en Deinze. Opmerkelijk is daarbij dat er telkens veel doelpunten werden gescoord. Dertien keer stonden zij zelf aan het kanon en 9x moesten zij zelf de bal uit het net halen. Het aanvalstrio, Kévin Nzuzi Mata (3x), William Togui (2x) en Lenny Nangis (2x) namen het merendeel van die gemaakte goals voor hun rekening, maar ook het centrale verdedigersduo kwam 4x tot scoren, Gilles Ruyssen (2x) en Florian Le Joncour (2x) deden dit  telkens op stilstaande fase na een assist van kapitein Nicolas Rommens.

Twee jongens die vorige week op het wedstrijdblad stonden, zullen er zeker niet bij zijn. Verdediger Abdoul Karim Danté keek tegen zijn vijfde gele kaart aan en dan heb je natuurlijk ook Thomas Ephestion, die zoals steeds de wedstrijd tegen ons aan de kant moet blijven. Gilles Ruyssen daarentegen is terug beschikbaar na zijn weekje geel/rode-schorsing.

Opstelling tegen Waasland Beveren (2-3 winst): Defourny, Danté, Sankhon, Le Joncour, Libert, Gécé, Rommens, Nangis (69’ Mpati), Ephestion (69’ Keita), Nzuzi Mata(69’ El Ouahdi), Togui (90’ Van Den Bogaert)

KVC Westerlo

Herfstkampioen met 13 punten voorsprong. Gelukkig is er geen halvering van de punten voorzien of moeten er nog ergens finalewedstrijden gespeeld worden. Of het moest al serieus foutlopen. Nu zondag was het even van dat. David Jensen zijn eigen doelpunt werd op elk social-mediakanaal vertoond. Dat is nu éénmaal het lot van een doelman. Als zij ne keer naast den bal sjotten dan heb je prijs. Nu we hebben hier in Westerlo ooit al identiek dezelfde goal tegengekregen: https://www.youtube.com/watch?v=pxC-QjjlR5k

Dus het was zeker geen unicum. Dave blijft wel de fiere leider in het klassement van clean-sheets. Reeds zesmaal hield hij zijn netten schoon. Onze doelman is samen met Lukas Van Eenoo, Jan Bernat en Pietro Perdichizzi de enige 4 spelers die in elke wedstrijd aan de aftrap kwamen. Drie spelers staan ook op scherp voor de volgende wedstrijd. Kouya Mabea, Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus hebben elk al 4 gele kartonnetjes onder hun neus gekregen.

Wist-je dat? Wij dit seizoen maar in 1 wedstrijd niet tot scoren kwamen? Op speeldag 2 kwam RWDM 0-0 gelijkspelen in het Kuipje.

Onderlinge duels

17.10.21       RWDM-KVCW         1-2     ⚽️ De Cuyper, Daci

20.02.21       RWDM-KVCW         2-1     ⚽️ Vetokele

06.11.20       RWDM-KVCW         3-1     ⚽️ Van Eenoo

Scheidsrechter

Brent Staessens gaat dit seizoen zijn zevende wedstrijd  in 1B fluiten. Opmerkelijk is dat hij voor de vijfde keer is aangeduid voor een wedstrijd van Westerlo, het merendeel daarvan op verplaatsing. Op Virton, Waasland Beveren en Lommel was hij onze wedstrijdleider en ook in 1 wedstrijd in het Kuipje, opnieuw Waasland Beveren, was hij de man die de wedstrijd in goede banen moest leiden. In die 4 vorige duels was hij zéér vrijgevig met het uitdelen van gele kaarten. Liefst 29x haalde hij die kaart uit zijn achterzak. Ook de naam van onze coach Jonas De Roeck is al in zijn boekje genoteerd.

Wist-je-datje? Ook onze tegenstrever RWDM had hem al driemaal als scheidsrechter, zij konden konden nog nooit winnen met hem.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA