Voorbeschouwing RWDM – KVC Westerlo

Deze week wacht een belangrijk tweeluik. Deze avond gaan we op bezoekje brengen in Molenbeek en zondag kondigt zich al een andere topper aan in Beveren. Twee zeer moeilijke verplaatsingen en tweemaal tegen een rechtstreekse tegenstander die zich beiden versterkten in de wintermercato.

RWDM

Coach Vincent Euvrard kreeg van zijn nieuwe investeerder, de Amerikaan John Textor – die ook mede-aandeelhouder is van de Premier League club Crystal Palace, 4 versterkingen op een presenteerblad aangeboden. De bekendste van die 4 is ongetwijfeld de 38-jarige Braziliaanse Belg Igor De Camargo. De spits was al eens te zien in het Edmond Machtensstadion, 16 jaar geleden… Toen maakte hij in dat  1,5 seizoen 14 doelpunten  in 28 wedstrijden. De bedoeling is dat hij voor 4 maanden in Molenbeek gaat spelen, om daarna zijn carrière af te sluiten in Brazilië bij Botafogo. Deze laatste is trouwens ook een ploeg in handen van Textor. Een andere naam die een belletje doet rinkelen is linksachter Yan Vorogovskiy. De international van Kazachstan komt over van Kairat Almaty, daarvoor was hij 2 seizoenen succesvol op het Kiel. Ook de Amerikaan Jacob Montes – eerst 6 maanden door Crystal Palace uitgeleend aan Waasland Beveren, vooraleer hij nu gestald wordt in Brussel en de Bosniër Numan Kurdic kwamen de gelederen versterken. Kurdic is een centrale verdediger, die voor de eerste keer in december jongstleden werd opgeroepen om het shirt van zijn land te dragen.

Wist-je-datjes

  • Vrijdag jongstleden kon RWDM pas zijn tweede thuisoverwinning van dit seizoen boeken. Toch straf, als je weet dat zij momenteel al 8 wedstrijden ongeslagen zijn.
  • Hun laatste nederlaag dateert van 17 oktober, een thuiswedstrijd tegen … KVC Westerlo (eindscore 1-2)
  • De Brusseleirs scoren amper in het eerste halfuur, slechts 18% van hun doelpunten werden dan gescoord.
  • Kévin Nzuzi Mata is de voorlopige topschutter met 5 doelpunten. In de voorbije 3 edities van de afgelopen 2 jaar wist hij 3 doelpunten te scoren tegen ons in hun eigen stadion.
  • Nicolas Rommens is de assistkoning van 1B Pro League. Liefst 7 stuks gaf hij al weg.

KVC WESTERLO

Normaal gezien hadden onze Brugge boys, Maxim en Thomas, geschorst geweest tegen Deinze. Nu ook deze wedstrijd verzet werd, geldt hun schorsing vandaag. Coach Jonas De Roeck kan kiezen uit een bijna volledige groep.

De selectie:

Doelmannen: David Jensen, Koen Van Langendonck en Kristof Van Hout
Verdedigers: Edi Jordanov, Léo Seydoux, Christoffer Remmer, Rubin Seigers, Pietro Perdichizzi, Noël Soumah, Guy-Serge Yameogo en Kouya Mabea
Middenvelders: Lukas Van Eenoo, Oguz Güctekin, Simon Paulet, Trésor Mossi en Jan Bernat
Aanvallers: Kyan Vaesen, Lyle Foster, Erdon Daci, Fernand Goure

Wist-je-datjes

  • Wij al in elke uitwedstrijd dit seizoen wisten te scoren, dat deze 15 doelpunten werden gescoord door 9 verschillende spelers. Dat zowel Jan Bernat als Erdon Daci onze topschutters op verplaatsing zijn, met elk 3 stuks.
  • De meeste doelpunten (50%) vallen in het laatste halfuur.
  • Perdichizzi en Mabea moeten opletten voor een vijfde gele kaart en een automatische schorsing tegen Waasland Beveren nu zondag.
  • Doelman David Jensen zijn haar heeft laten kortwieken om nog meer op een warrior te lijken.
  • Om corona buiten de club te houden, worden onze spelers en de technische staff in aparte bussen naar het stadion gebracht. Zijn ook de burelen in het stadion verplaatst, zodat onze spelers amper in contact komen met de buitenwereld.

Laatste 3 ontmoetingen

17.10.21       RWDM-KVCW         1-2     ⚽️ De Cuyper, Daci

20.02.21       RWDM-KVCW         2-1     ⚽️ Vetokele

06.11.20       RWDM-KVCW         3-1     ⚽️ Van Eenoo

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA