Voorbeschouwing RSC Charleroi

Morgennamiddag maakt KVC Westerlo de verplaatsing naar het Stade du Pays de Charleroi in de 1/16 finales van de Croky cup. Indien onze kemphanen weten door te stoten is KAA Gent één van de kanshebbers in een volgende horde. Al zullen eerst de carolo’s voor de bijl moeten.

Makkelijke zege

Het zal de tweede maal zijn dat onze kemphanen in actie moeten schieten in het bekeravontuur van dit seizoen. Eerder mocht Westerlo reeds gastheer spelen voor RC Hades. De club uit Hasselt kon weinig weerwerk bieden waardoor het een al bij al makkelijke 5-1 zege werd voor onze club. Toen nog onder toeziend oog van onze trouwe supporters. Atabey Çiçek mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen nadat hij hattrick wist te scoren.

Historiek

KVC Westerlo heeft historiek in het bekertornooi. In het seizoen 2000/2001 wisten onze kemphanen de beker te winnen na een doelpunt van clubheld Jefke Delen. Iets frisser in het geheugen zal seizoen 2010/2011 zijn. Na eerst Anderlecht uit te schakelen in eigen huis volgden nog overwinningen thuis tegen Lierse SK en Cercle Brugge om op 21 mei 2011 massaal naar de Heizel te trekken om het in de finale op te nemen tegen Standard. De Luikenaars waren te sterk voor onze kemphanen waardoor we vrede moesten nemen met een tweede plek.

Er liggen kansen

Charleroi is dit seizoen als een speer uit de startblokken geschoten in de Jupiler Pro League. De carolo’s voerden lang mee strijd voor de leidersplaats. Recent haalde het team van trainer Belhocine amper 4 op 15 en liggen er dus kansen voor onze kemphanen.

De wedstrijd zal niet live op televisie te bekijken zijn.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA