Voorbeschouwing RFC Seraing

“De beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe” lazen we als commentaar op onze social media kanalen na de 3-0 overwinning tegen Deinze. En of we dat beamen. Westel speelde woensdag bevrijd tegen Deinze en had zowel defensieve stabiliteit als offensieve weelde voorin. Als onze kemphanen kunnen bevestigen zondag tegen de tweede in de stand RFC Seraing gooit het de strijd weer volledig open en vindt het stilaan aansluiting bij de plek waar het thuis hoort.

Beste aanval, slechtste verdediging

De troepen van Emilio Ferrera spelen dit seizoen alles of niets. In 10 confrontaties wisten ze al 6 maal te winnen en werd er 4 maal verloren. Nooit speelden ze gelijk. Tegelijk zien we dat de club die in 2013 het stamnummer van Boussou Dour overnam om in de nationale reeksen te kunnen blijven spelen de beste aanval heeft van de 1B Pro League. Met 27 doelpunten scoren ze bijna dubbel zoveel als Westerlo. Daar tegenover staat wel dat Seraing de tweede slechtste defensie heeft van alle ploegen. Enkel Club NXT doet slechter.

Seraing zit in een lichte dip met een 3-0 verliesmatch op bezoek bij Deinze en een 1-3 pandoering op eigen veld tegen Lierse K. Coach Emilio Ferrera heeft dus werk voor de boeg in zijn 399ste wedstrijd als coach aanstaande zondag. Naast Emilio zijn ook broers Francisco, Manu en neef Yannick geen onbekende in de voetbalwereld. Emilio Ferrera is met Seraing aan zijn 25ste club toe. De belg heeft intussen al in Mexico, Griekenland, Saoedi Arabië en Luxemburg een team gecoacht.

Olympische doelpunten in ’t Kuipje

Met 7 op 9 werden de inhaalwedstrijden best goed verteerd door onze kemphanen. Als onze club zijn momenten afmaakt in het Daknam stadion kon het zelfs 9 op 9 halen. Een zakelijke zege zou Lukas Van Eenoo het dan noemen. Tegen RWDM en Deinze werden goede prestaties neergezet op eigen veld. tweemaal werd overtuigend met 3-0 gewonnen. Tweemaal waren we getuige van een Olympisch doelpunt! Zowel de rechter van Brüls als de linker van Van Eenoo wisten deze klus te klaren. Het zou ons niets verbazen moesten beide heren na training nog wat balletjes trappen.

De wedstrijd tegen RWDM verliep bij momenten nog stroef en moeizaam maar daar konden we rekenen op een efficiënt Westel dat zijn kansen afmaakte op de juiste momenten. Tegen Deinze daarentegen had Westerlo bijna 90 minuten lang de controle en liet het Deinze op geen enkel moment toe om in de wedstrijd te komen. Met 60% balbezit liegen ook de statistieken niet.

Zondag staat tegen Seraing een belangrijke partij op het programma om weer aansluiting te vinden met de top van het klassement. In het Pairaystadion beet Seraing zijn tanden stuk op goed georganiseerd Westerlo en gingen onze kemphanen met de 3 punten op de bus naar ’t Kuipje. Na die wedstrijd brak het coronavirus massaal uit in ’t Kuipje. Zondag zal het opnieuw zonder spelmaker Brüls moeten gebeuren. Afspraak in ’t Kuipje om 20u00!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA