Voorbeschouwing RFC Seraing

We trappen 2021 af met een thuiswedstrijd van groot belang. Nummer 2 uit de stand, RFC Seraing, komt op bezoek in het Westelse Kuipje. Bij winst kunnen onze kemphanen haasje over doen. De doelstelling is duidelijk en blijft behouden.

Covid-19 slaat opnieuw toe bij Seraing

RFC Seraing mist zondag alvast sterkhouder voorin en topschutter Mikautadze. Ook Nadrani en Sabaouni blijven thuis nadat ze eind 2020 hun vijfde geel karton kregen. Gisteren raakte ook bekend dat Seraing opnieuw getroffen is door het coronavirus. Maar liefst 5 spelers testen positief. Ondanks dat wordt de wedstrijd komende zondag sowieso gespeeld.

Bijna zes op zes

Op speeldag drie van de 1B Pro League trok Westerlo na twee gelijke spelen de bus op richting Seraing. De Luikenaars hadden toen al acht doelpunten gescoord terwijl onze kemphanen bleven steken op twee scoreloze gelijke spelen. Met een enorm overtuigende prestatie ging Westerlo met 0-2 winnen in het Pairaystadion.

In de thuiswedstrijd in November kregen we een gesloten partij die pas openbrak toen Westerlo een penalty kreeg in minuut 70. Vetokele bleef koel en zette de 1-0 op het bord. De drie punten waren even binnen handbereik tot Seraing in de slotminuten toesloeg en via een gemeten voorzet van Kilote invaller N’Diaye de bordjes op gelijke hoogte bracht.

Nieuwkomers in ’t Kuipje

In tegenstelling tot Seraing heeft onze club al wel zijn slag geslagen op de transfermarkt. Met Léo Seydoux, Ange-Freddy Plumain en Rubin Seigers wist onze club zich op meerder posities al aanzienlijk te versterken. Afspraak zondag 24 januari 2021 om 16u00 in ’t Kuipje!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA