Voorbeschouwing RE Virton – KVC Westerlo

Voorbeschouwing Virton
Deze ochtend stapte onze Kemphanen al héél vroeg de bus op om de volle 236 km te rijden naar de Gaumestreek, waar we dan ’s avonds het plaatselijke Royal Excelsior Virton gaan bekampen. De eerste tegen de laatste: iedereen gaat er dan altijd van uit dat de 3 punten zomaar te pakken zijn. Spijtig genoeg is voetbal geen exacte wetenschap.

Team Virton

De laatste keer dat wij tegenover elkaar stonden was op een zondagavond in december, net voor de kerst. Toen pakten Les Verts de Gaume een puntje in het Kuipje en hadden wij het geluk dat Pietro Perdichizzi in minuut 93 nog met een rake kopbal de bordjes gelijk kon zetten.
Na die wedstrijd nam de Luxemburgse club afscheid van hun coach. Sindsdien staat de Uruguyaan Pablo Correa aan het roer. Toen deze in 2001 zijn actieve voetbalcarrière stopte bij het Franse AS Nancy, ging hij daar onmiddellijk aan de slag als hulpcoach. Hij werd daarna nog hoofdcoach bij hetzelfde Nancy en ook bij Evian en Auxerre mocht hij proeven van de eindverantwoordelijkheid bij een professionele club. In zijn 7 wedstrijden voor Virton, noteerden wij 7 nederlagen. M.a.w. het laatste punt dat ze haalden, was dus in december tegen Westerlo…

De nieuwe coach vroeg en kreeg er andere spelers bij. Liefst 10 nieuwe gezichten zagen ze daar na nieuwjaar op de oefenvelden rondlopen. En er zitten wel wat bekende namen bij. In de spits kwamen Yanis Mbombo en Jordan Faucher erbij. Mbombo is een oud international van onze Belgische U21, die op de loonlijst heeft gestaan van Standard, Sint-Truiden, Moeskroen en OH Leuven. Faucher speelde dit seizoen nog enkele wedstrijden mee bij Waasland Beveren, maar kon de strijd met topschutter Maderner niet winnen. Op de flank staat nu een ex-Rode Duivel, genaamd Geoffrey Mujangi Bia, die het hoogtepunt in zijn carrière kende op 29 mei 2009 toen hij door toenmalig bondscoach Frank Vercauteren werd geselecteerd om 2 wedstrijden te spelen op de Kirin Cup. Nog een bekende naam is Hervé Kage, vorige wedstrijd al goed voor een doelpunt tegen Beveren. De Belgische Congolees is met Virton toe aan zijn 14 e club in 15 profjaren. De andere namen luisteren naar Sidibé, Vanbaleghem, Electeur, Augarreau, Mendy en Rémy. Wie er daar meer dan 3 namen van kent, mag zich een kenner noemen (ikzelf kende er 3).

Laatste opstelling tegen Waasland Beveren (3-1):
Martin, Vinck, Rémy, Rizzo, Hamzaoui, Masangu, Vanbaleghem, Colella, Sidibé, Kage en Anne.

Team KVC Westerlo

Tegen Deinze moest onze doelman David Jensen voor de eerste keer dit seizoen verstek geven. Ook Mathias Fixelles voelde zich toen niet 100% en werd uit voorzorg uit de wedstrijdkern gehouden.
Normaal gezien zijn zij beide opnieuw beschikbaar en zullen enkel onze 2 roodgeschorsten Maxim De Cuyper en Pietro Perdichizzi verstek moeten geven.

Wist-je-dat?

 • Wij dit seizoen al beroep hebben gedaan op 27 verschillende spelers.
 • Lukas Van Eenoo de meeste speelminuten heeft, hij stond al 1977 minuten op het veld.
 • Mamoutou N’Diaye diegene dan is met de minste speelminuten. Hij mocht tweemaal invallen en kwam zo uit op 10 speelminuten.
 • Wij al in alle uitwedstrijden minstens 1 doelpunt wisten te scoren.
 • Wij al negenmaal een clean-sheet hebben behaald.
 • Dit vijfmaal in het Kuipje was en viermaal buitenshuis.
 • Fernand Gouré de speler is met de meeste invalbeurten. Hij kwam al elfmaal in het veld als vervanger van een ploegmaat.
 • Er 13 verschillende spelers hebben gescoord.
 • Wij al 4 strafschoppen kregen en ze alle 4 wisten te benutten, dat zowel Tuur Dierckx als Jan Bernat zo 2 stuks op hun naam hebben staan.
 • Wij ook 3x een strafschop tegen kregen. Dat er daarvan 1 niet werd benut.
 • Erdon Daci vorige week zijn eerste assist van het seizoen wist af te leveren, en het was een belangrijke!

Head-to-head

15.08.21 0-2 ⚽️Van Eenoo, Bernat

30.11.19 1-1 ⚽️Abrahams

01.09.19 1-0

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA