Voorbeschouwing RE Moeskroen – KVC Westerlo

Voorbeschouwing Moeskroen

Kampioen spelen in je zetel. Het is toch iets speciaals. Het feestje dat daarna werd ingezet was idem dito. En nu kunnen we het eindelijk zeggen: het was oververdiend. Coach Jonas De Roeck en zijn team maakten van onze Kemphanen een strijdend en voetballend elftal waarin elk individu belangrijk was. Wat nu rest zijn nog ontmoetingen op Moeskroen en de apotheose in het Kuipje tegen RWDM.

Team KVC Westerlo

Alea Iacta Est, 2 speeldagen voor het einde van de reguliere competitie is de competitie in de definitieve plooi gevallen. Onze Kemphanen mogen binnen 3 maanden terug tegen de grote jongens gaan spelen. 5 jaar hebben we vertoefd in die verschrikkelijke moeilijke competitie van 1B. Daardoor zijn we gehard en gewapend. Want dit willen we niet meer meemaken. De doelstelling van onze eigenaar is ook bereikt. Binnen de 3 jaar kampioen spelen was de opdracht die hij meegaf, toen hij de club in handen nam. Hij zorgde ervoor dat onze club elke dag een professionele stap voorwaarts zette en kijk het resultaat. We did it! EnAllemaalSamen bereikten we deze doelstelling. Dat is ook meteen de sterkte van onze club. Het familiale karakter is blijven bestaan, de sympathieke uitstraling naar de rest van België toe ook. Want iedereen houdt van Westerlo. Als we het seizoen samenvatten dan zien we vooral 12 namen in de kern die meestal in de basis zijn gestart. Dave, Edi, Rubin, Pietro, Mabea, Thomas, Lukas, Maxim, Jan, Kyan, Lyle en Erdon deden dit in 17 of meer wedstrijden.

Edi en Mabea zullen er deze keer niet bijzijn. De eerste is geelgeschorst, Mabea zit de eerste van zijn 3 strafdagen uit. Negen spelers kwamen ook minstens één keer aan de aftrap: Koen, Léo, Noël, Guy-Serge, Christoffer, Özi, Mathias, Igor en Tuur. 5 spelers kwamen enkel aan speelminuten tijdens een invalbeurt: Fernand, Tibo, Lorenzo, Simon en Mamoutou en 6 spelers wachten nog op hun eerste speelminuten, met name Kristof, Roman, Trésor, Wally, Pieter en Jitse. Hoeveel wedstrijden en speelminuten iedereen uiteindelijk vergaard heeft, één ding was belangrijk: de groepsmentaliteit van alle 32 kernspelers was de basis van het succes.

Team Moeskroen

Toen zij vorig jaar het verdict kregen dat zij sportief een reeks lager moesten gaan spelen, was de ambitie van de Henegouwers om zo vlug mogelijk terug naar de hoogste afdeling te gaan. We gaan even een een beroemde “corona-uitspraak” van één van onze ministers hier citeren: wij weten dat! Wij weten dat je zo vlug mogelijk wil terugkeeren, maar wij weten ook dat het o zo moeilijk is. Want vergis je niet: 1B-voetbal is moeilijker dan 1A-voetbal. Daar is het elke week play-offs. 8 ploegen die maar één doel hebben: kampioen spelen! Coach en ex-Rode Duivel Enzo Scifo heeft het aan den lijve ondervonden. Na enkele speeldagen moest hij opkrassen. In zijn spoor moest ook sportief directeur en ex-Rode Duivel Mbo Mpenza de ploeg verlaten. “We bleven onder de verwachtingen, maar de tijd om iets op te bouwen werd ons niet gegund” was hun uitleg. Nu de man die het overnam, José Jeunechamps, deed het wel. Geen grote naam, maar wel een kenner van het vak. Als hulpcoach van Seraing, Standard, Metz, Charlton, Cercle Brugge, OH Leuven en Antwerp had hij al heel wat watertjes doorzwommen in gans België. Op dertien wedstrijden in competitieverband, verloor hij maar driemaal. 2x tegen de Kemphanen en tegen RWDM. Net tegen de 2 toppers van onze competitie. De laatste 2 wedstrijden – toen ze zeker waren van een verlengd verblijf in 1B – gingen echter ook verloren. Thuis tegen Deinze en op Virton.

Opstelling Virton: Gillekens, Duplus, Angiulli, Taravel, Myny, Bakic, Diandy, Mohamed, Carcela, Tainmont en Chevalier.

Aanvoerder is Dimitri Mohamed, hij heeft momenteel al 246 wedstrijden voor Les Hurlus op zijn teller staan. Topschutter is Joachim Carcela-Gonzalez. Dit is opmerkelijk, omdat de neef van Mehdi (Standard) maar in 11 competitiewedstrijden aan de start is gekomen. Momenteel heeft hij 5 doelpunten op zijn naam, dit is 1 meer dan spits Teddy Chevalier, die dubbel zoveel speelminuten heeft. Die laatste is dan weer wel de beste assistgever met zijn 7 stuks.

Head-to-head

REM-KVCW

26.09.21 0-1 ⚽️ Jordanov, Gouré

20.12.16 0-0

27.10.15 2-2 ⚽️ Visnakovs, Aoulad

09.05.15 1-1 ⚽️ Geudens

07.03.15 1-0

Scheidsrechter

Kevin Debeuckelaere gaat deze wedstrijd in goede banen leiden.
Zijn statistieken met hem zijn als volgt:

  • Westerlo: 5x winst – 5x gelijkspel en 4 nederlagen
  • 2x kregen wij een strafschop van hem, zowel Igor Vetokele als Nicolas Rommens wisten deze toen te benutten.
  • 33 gele kartons deelde hij uit aan een Kemphaan.
  • Lukas Van Eenoo die amper gele kaarten pakt, kreeg er vorig jaar 2 van hem. Gelukkig was dit niet in dezelfde wedstrijd. Lukas zijn teller bleef trouwens vorig jaar op die 2 staan.
  • 1 speler werd uitgesloten met 2 gele kaarten. Het overkwam Léo Seydoux vorig jaar in een thuiswedstrijd tegen Lommel.
  • Westerlo is de ploeg die hij al het vaakst tegenkwam in zijn carrière. Dit wordt dus zijn vijftiende optreden tegen ons.

Moeskroen kwam hem nog maar 3x tegen. Telkens was dit wel op verplaatsing. De balans daar is netjes verdeeld: 1x winst, 1x gelijk en 1 nederlaag.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA