Voorbeschouwing Lommel SK – KVC Westerlo

Na de schitterende overwinning in de derby tegen Lierse, moeten onze Kemphanen opnieuw een (korte) verplaatsing maken. Dit keer gaan we richting Lommel, die vorig weekend na een uitzichtloze situatie, de negatieve score nog konden omzetten in een verdiend gelijkspel.

Lommel SK

Sinds de Limburgers in mei 2020 werden overgenomen door de City Football Group, kenden zij een serieuze kwaliteitsinjectie van buitenlandse talenten. Het beste voorbeeld hiervan zag je op het einde van het vorig seizoen. Verdedigende middenvelder Vinicius Souza werd verkocht aan KV Mechelen en ook de gehele voorlinie, Marlos Moreno naar Kortrijk – Anass Zaroury naar Charleroi en Topschutter Manfred Ugalde naar FC Twente, werden door de groep doorverkocht aan een eersteklasser. Geen enkele andere ploeg van 1B die zo een (uitgaande) transfers kon voorleggen.

Ook dit seizoen kan je weer spelers met de hoogste transferwaarde terugvinden in het Soevereinstadion. Liefst 5 van die spelers staan in de top 10. Wie zijn nu deze meest waardevolle? In doel vind je de Uruguaan Cristopher Fiermarin, in de verdediging heb je de 18-jarige Zweed Jesper Tolinsson – die met zijn € 1,1 miljoen op nummer 1 staat -, op het middenveld de Braziliaan Diego Rosa en in de voorste linie heb je de Japanner Koki Saito en de Australiër Daniel Arzani. Dit vijftal wordt op de wedstrijddag meestal aangevuld met 5 Belgen: kapitein en rots in de branding Glenn Neven, rechtsachter Rafik Belghali en 3 ex-Kemphanen: Arno Verschueren, Robin Henkens en Kevin Kis. Al heeft deze laatste nooit het eerste elftal gehaald. En dan hebben we nog Arthur Sales. Deze 19-jarige spits kwam op de laatste transferdag in augustus over van de Braziliaanse club Vasco da Gama. Op speeldag 9 mocht hij zijn eerste minuten maken voor zijn nieuwe club. Sindsdien kwam hij in iedere wedstrijd aan de aftrap en beloonde hij dit met 5 doelpunten in 3 wedstrijden.

De coach van deze jonge talenten is de Nederlander Peter van der Veen. Deze Rotterdammer weet wat het is om met jonge talenten te werken. In 2019 werd hij Europees Kampioen met de Nederlandse U17 door in de finale Italië te verslaan met 4-2. Mooie prestatie van onze sympathieke Hollandse buur.

Wist je dat?
Als je liefhebber bent van doelpunten, dan moet je dit seizoen op de Gestelsedijk zijn. Liefst 25 doelpunten kon je daar al bewonderen. De thuisploeg kwam 13x tot scoren, de uitploegen kwamen 12x tot een doelpunt.
Er is geen enkele ploeg die in hun thuiswedstrijden meer tot scoren komt, maar met hun tegendoelpunten zijn ze de voorlaatste van de klas. Enkel Waasland Beveren krijgt meer doelpunten tegen in eigen huis.

Wedstrijdgegevens KMSK Deinze – Lommel SK (3-3)

Fiermarin, Belghali, Nevens, Wuytens (61’ Tolinsson), Kis, Verschueren, Henkens, Thordarson (69’ Caio Roque), Sales (81’ Anello), Saito, Vandersmissen.

Doelpunten: 19’ Thordarson (2-1), 57’ Sales (3-2), 65’ Sales (3-3)

KVC Westerlo

Momenteel is de Kempen van ons. De lofbetuigingen in de media beamen dit. We lezen zaken zoals uitgebelanceerde spelerskern, mix tussen ervaring en jeugdig enthousiasme, een schat aan métier en jonge jongens die helemaal tot ontbolstering komen. Natuurlijk zijn wijzelf supporter nummer 1 en zijn we het daarover helemaal eens maar als de neutrale media dit zegt, is dit als club zijnde ook wel leuk.
Ook de frisse wind die onze coach Jonas De Roeck door het Kuipje laat waaien, is niet te onderschatten, al zal de teamplayer die hij is, dit meer verwoorden naar het succes van de algemene groep toe ipv zijn eigen individu.

De prestatie op het veld van Lierse was outstanding. Drie spelers haalden het 1B-elftal van de week: Kouya Mabea, Maxim De Cuyper en Lyle Foster. Mabea leverde de assist voor het eerste doelpunt, na een knappe rush op zijn linkerflank. Maxim stond aan de rechterkant geposteerd en na de wissel van Bernat terug op zijn vertrouwde linkerflank, al vergat hij wel zijn doelpuntje mee te pikken. En spits Lyle Foster was niet af te stoppen. Na zijn blessure in Moeskroen enkele weken aan de kant, maar nog sterker teruggekomen. Dit bewees hij met 2 doelpunten en 2 assists in Lier.

Wist je dat?
Op gebied van preventie wordt er ook hier ook alles in het werk gesteld om de derde coronagolf buiten te houden.
Naar Lier werden er 2 spelersbussen inlegd ipv de traditionele ene. Ook werd de aanwezigheid in een vreemde kleedkamer tot het minimum herleid. Vooraleer onze Kemphanen de bus opstapten waren zij ingetaped en hadden zij hun wedstrijdkledij al aan. Ook de traditionele douche na de wedstrijd stond niet op het programma. Iedereen onmiddellijk opnieuw de bus op en douchen in Westerlo.
Ook dagdagelijks wordt er gewaakt over het welzijn van iedereen. Aparte kleedkamers, handschoenen aan tijdens het eten en uiteraard mondmaskers ten alle tijde.

Onderlinge duels

Sinds het seizoen 2018/2019 zijn wij al zesmaal op bezoek geweest in het Soevereinstadion. Dit leverde ons driemaal winst op, één gelijkspel en twee verliespartijen. Het zijn nooit wedstrijden met veel doelpunten (6 voor en 4 tegen), maar het blijkt wel de ideale tegenstrever voor onze kapitein Lukas Van Eenoo om tegen te scoren. Liefst zevenmaal wist hij al een doelpunt mee te pikken in een wedstrijd tegen Lommel.

Scheidsrechter

Opnieuw is Brent Staessens de wedstrijdleider. Het is de vierde keer dit seizoen dat hij een wedstrijd van ons mag fluiten. Al zien we de jonge (25 jaar) man uit Tielrode graag komen. We hebben nog geen verlieswedstrijd met hem genoteerd.

Lommel wordt dan weer de ploeg die hij al het meest zal gefloten hebben. Voor de zesde keer gaat hij onze Limburgse tegenstrever in de ogen kijken. Maar ook zij zien hem graag komen.
Viermaal winst en 1 gelijkspel in de vorige edities.

Statistieken en tekst: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA