Voorbeschouwing Lommel SK – KVC Westerlo

Welk resultaat er zaterdag ook valt, één van beide clubs zal gelukkig het veld afstappen en de andere club gaat nog even moeten wachten. Lommel heeft aan 1 punt genoeg om gered te zijn, onze Kemphanen kunnen bij winst de champagne bovenhalen.

Team KVC Westerlo

Tijdens de interlandbreak mochten maar liefst 5 Kemphanen proeven van Europees voetbal. Edi Jordanov speelde in totaal 135 min tegen Qatar en Kroatië, maar moet de wedstrijd tegen Lommel missen wegens een teveel aan gele kaarten. Tegen Lierse incasseerde hij zijn tiende karton van het seizoen, waardoor hij de verplaatsingen tegen Lommel en Moeskroenaan zich voorbij moet laten gaan. Spits – en man in vorm – Lyle Foster mocht de eer van de Bafana Bafana gaan verdedigen. Zijn ouders waren speciaal overgekomen van Zuid-Afrika om hem aan te moedigen tegen Guinee en Frankrijk. Lyle mocht tweemaal starten aan de wedstrijd, maar werd tweemaal vroegtijdig vervangen door coach Hugo Broos. Erdon Daci zat in de groep geselecteerden van Noord-Macedonië. Eerst zorgden deze voor een verrassing van formaat door Italië uit te schakelen, maar in de finale tegen het Portugal van Ronaldo moesten zij toch het onderspit delven. Erdon viel wel beide keren af als 24 e man. Middenvelder Trésor Mossi was op stap met de selectie van Burundi, hij speelde oefenwedstrijden tegen Bahrain en Liberia. Jan Bernat scoorde met de U21 van Slowakije tegen Spanje de gelijkmaker op strafschop, uiteindelijk werd de wedstrijd toch verloren (2-3). Tegen de Noord Ieren werd de wedstrijd wel gewonnen (2-1) en werd hij vroegtijdig vervangen. De andere Kemphanen speelden een oefenwedstrijd tegen STVV, die gewonnen werd met 2-1. Pietro Perdichizzi zal er ook niet bij zijn, hij is dan weer geschorst na zijn 2 gele kaarten in de wedstrijd tegen Lierse. Voor de rest kan coach De Roeck rekenen op zijn volledige spelerskern.

Team Lommel SK

Met Brian Eastick zitten onze Limburgse buren al aan hun vierde coach dit seizoen. Ryan Manning vertrok zelf net voor de competitiestart, de Nederlander en toenmalige T2 Peter van der Veen hield het 16 wedstrijden vol, de Braziliaan Luiz Felipe coachte 3 wedstrijden – die moest trouwens al na 3 partijen er de brui aan geven na de verloren wedstrijd tegen ons – en nu heeft de 70-jarige Engelsman het dirigeerstokje in zijn hand. En met succes trouwens, want sinds zijn komst speelden ze driemaal gelijk (Beveren, RWDM en Moeskroen) en wonnen ze op Lierse. Het doelpuntentotaal oogt niet zo spectaculair in die 4 wedstrijden. Drie doelpunten gescoord en maar 1 tegengoal.
Net daar bracht de Engelse coach verandering in. De jonge Belgische doelman Jari De Busser verscheen tussen de palen en centraal kwamen met Lemoine en Wuytens ook 2 Belgen in de defensie.

Op de flanken bleven Neven – al zou die wel eens geblesseerd kunnen uitvallen wegens een patellablessure – en Kis staan. Moest Neven uitvallen, dan zal Belghali die plaats overnemen. Die zal Erdon Daci van de vorige thuisconfrontatie nog wel goed herinneren. Centraal in het middenveld zien we een driehoek met Pierrot, ex-Seraing, Robin Henkens en de Nederlandse spelmaker Bryan Smeets, die in de winter overkwam van Sparta Rotterdam en een echte aanwinst blijkt. Vooraan hebben de Japanner Koki Saito, al goed voor 4 doelpunten en de Braziliaan Cauê – 3 doelpunten in 6 optredens – ook een basisplaats. De elfde man in de basis kan al eens verschillend zijn. Liefst 5 spelers komen daarvoor in aanmerking en hangt natuurlijk af van de tactiek die zij gaan spelen. Geen enkele van die namen zal de modale supporter als bekend in de oren klinken. Of wie heeft er al eens gehoord van Diego Rosa, Enrik Ostrc, Alonso Martinez, Agustin Anello of Arthur Sales. Al komen alle 5 samen toch al aan 59 optredens, 8 doelpunten en 6 assists in het huidige seizoen.

Head-to-head

27.11.21 0-1 ⚽️ Daci

14.03.21 1-0

17.10.20 1-1 ⚽️ Cicek

15.02.20 0-1 ⚽️ Brüls

03.08.19 0-2 ⚽️ Van Eenoo, Abrahams

Scheidsrechter

Arthur Denil fluit dit seizoen zijn derde wedstrijd voor ons. De 2 vorige confrontaties werden beide gewonnen. Beide speelden zich wel af in het eigen Kuipje. Tegen Lierse werd het 3-2 en tegen Lommel 2-0. Voor Lommel wordt het de vierde keer dit seizoen. Zij wachten nog op hun eerste punten met hem. Op speeldag 1 verloren ze toen tegen Waasland Beveren (2-3), tegen ons verloren ze dus met 2-0 en op Moeskroen werd het 2-1. Sinds november van vorig jaar mag de jonge 25-jarige scheidsrechter ook wedstrijden leiden in de Jupiler Pro League.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA