Voorbeschouwing Lommel SK

Na de uitschakeling in de Croky cup tegen Charleroi op een quasi onbespeelbaar veld vorige week besliste de Pro League om de zondagswedstrijden in 1B af te gelasten. Dit terwijl grote broer 1A wel zijn wedstrijden mocht afwerken. Dat er nog steeds een merkbaar verschil in behandeling is tussen 1A en 1B werd hiermee opnieuw pijnlijk duidelijk.

Een nieuwe week dan maar, opnieuw eentje zonder voetbal. Want KVC Westerlo neemt het pas op maandag 15/02 op tegen de buren uit Lommel. In het zog van deze wedstrijd werd de wedstrijd van Lierse Kempenzonen tegen Deinze al verplaatst naar zondag en ook RWDM en Seraing komen dit weekend niet in actie aangezien er geen veldverwarming ligt onder het veld van de Brusselaars.

Ook voor KVC Westerlo was het nagelbijten. Niet door het veld want dat heeft onze Westelse greenkeeper perfect in handen. Kijken we naar het scoresysteem dat gehanteerd wordt voor de wedstrijdvelden, dan scoort onze club het best van alle 1B ploegen en geven we ook de meeste 1A teams het nakijken. Wel was het nagelbijten aangezien het covid-spook lelijk huis had gehouden in de Limburgse club. Lommel besliste vorig weekend al om forfait te geven tegen Seraing om het aantal besmettingen te beperken. Tegen KVC Westerlo zullen de Limburgers wel weer in actie komen.

Met een 6 op 6 na de winterstop heisten onze kemphanen zich na nieuwjaar meteen naar de tweede plek en zijn ze de te kloppen kandidaat in de strijd om de tweede plek. Het forfait van Lommel SK geeft Seraing een enorm voordeel maar bij winst blijven onze kemphanen 1 punt voor op de Luikenaars. Als het maandag kan winnen zet het ook Lommel SK al op 6 punten.

Dat zal het doen zonder de geel geschorste Keïta. Of het express was of niet wou onze coach niet prijsgeven. Wie de plek van onze nummer 6 zal invullen zien we maandag. Afspraak om 20u00 voor opnieuw een levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor de promotie!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA