Voorbeschouwing Club Brugge – KVC Westerlo

Negen op negen geeft je altijd wat ademruimte. Ondertussen zijn we op de zevende plaats beland, maar krijgen we een aartsmoeilijke opdracht te verwerken. De moeilijkste van allemaal voor onze Kemphanen. Waarom? Dat lees je hieronder.

KVC Westerlo

Als er nu één tegenstander is die ons niet ligt, dan zijn het wel de blauw-zwarten van Brugge. In 38 gespeelde onderlinge duels haalden we daar een winstpercentage van 2,6% tegen. M.a.w. 1 overwinning en 6 draws in 25 jaar. Het laatste punt dat we ooit konden halen was op 22 februari 2009, de laatste overwinning dateert zelfs van 10 jaar eerder. 23 jaar geleden scoorde Vedran Pelic het winnende doelpunt, in het Kuipje. In de laatste 5 confrontaties in Jan Breydel verloren wij vijf keer en het doelpuntensaldo is ook niet om naar huis te schrijven: nl. 24 tegen en 3 voor. Maar ons huidig team moet van niemand schrik hebben.  Coach De Roeck heeft van onze Kemphanen een aanvallend, goed voetballend team gemaakt waarbij de invallers zo gretig zijn dat ze vaak mee het verschil maken. Waar wij in het begin van het seizoen met slechts 1 aanwinst speelden (Sinan Bolat), stonden er vorige zondag maar liefst 8 nieuwe spelers t.o.v. vorig seizoen op het veld. Als je dan weet dat Perdichizzi, Van Den Keybus en Mabea – toch sterkhouders vorig seizoen – zelfs de bank niet haalden, maar tevreden moesten zijn met een zitje in de tribune, dan mag je toch al van wat weelde praten.

Eindelijk konden we ook nog eens de nul houden. Het was van de openingsspeeldag geleden en het was volledig ook de verdienste van onze doelman Sinan Bolat, die voor de eerste keer ook – na afwezigheid van Van Eenoo, Vetokele en Perdichizzi – de aanvoerdersband rond zijn arm kreeg.

Onze connectie met Club is frappant. Liefst 5 spelers trokken al eens het blauwzwarte truitje aan. Zowel Sinan, Maxim als Thomas hebben hun teller op 5 wedstrijden staan, Tuur spant de kroon met 61 wedstrijden en Pietro was te zien in Jan Breydel in het seizoen 2011-2012 waar hij echter maar éénmaal de wedstrijdselectie haalde en dit tijdens een Europawedstrijd op Birmingham City.

Club Brugge

Wat een prestatie van de West-Vlamingen! Negen op negen in de Champions League. Het Belgische voetbal kan er alleen maar beter van worden. Winnen tegen Leverkusen, Porto en Atlético Madrid – allemaal ploegen uit de top 6 competities van de wereld -en een doelpuntensaldo van 7 tegen 0.

Als we naar onze eigen Jupiler ProLeague kijken, dan maken we wel één vaststelling. Club verloor punten tegen Eupen (2-1), Zulte Waregem (1-1) en Standard (3-0). M.a.w. als de rode lantaarn een draw kan halen in Brugge, dan moeten wij daar ook voor in staat zijn, maar dat zullen waarschijnlijk Kortrijk (2-1), Cercle Brugge (4-0) en KV Mechelen (3-0) ook wel gedacht hebben en zij stapten ook met nul punten op de bus richting eigen stadion.

In totaal speelden de Bruggelingen dit seizoen al 14 wedstrijden, waarbij zij een puntengemiddelde haalden van 2,43 punten per wedstrijd. Slechts 2 spelers begonnen in elke wedstrijd aan de aftrap: Simon Mignolet en Hans Vanaken. Ook Ferran Jutglà en Kamal Sowah vergaarden speelminuten in elke wedstrijd. Liefst 13 spelers wisten de weg naar het doel al te vinden, waarbij de Spanjaard Jutglà (8 doelpunten) en de Deen Skov-Olsen (6 doelpunten) de meeste doelpunten voor hun rekening nemen.

Wist-je-dat?

Coach Carl Hoefkens op een blauwe maandag het shirt van Westel heeft aangetrokken. In zeven wedstrijden heeft hij speelminuten opgedaan. Hij kwam naar het Kuipje op 1 maart 2003 aan om enkele maanden later over te stappen naar Germinal Beerschot. De reden waarom hij zo laat in het seizoen bij ons kwam spelen, was dat Lommel SK, zijn vorige club, failliet werd verklaard in februari 2003 en zo alle spelers andere oorden mochten opzoeken.

Bert Put

De 34-jarige Limburger zal de wedstrijd in Brugge gaan leiden. Dit seizoen kwamen wij hem al één keer tegen: op KV Mechelen. Een wedstrijd die bij vele Kemphanen niet vlug zal vergeten worden. Het zal voor hem de derde keer worden dat hij een wedstrijd op Jan Breydel (van Club) mag fluiten en de vorige twee edities kon de thuisploeg de wedstrijd al winnend afsluiten, namelijk in 2020 (1-0 tegen STVV) en in 2021 (2-0 tegen Kortrijk).

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA