Voorbeschouwing KVC Westerlo – Waasland-Beveren

De Leeuwen uit Beveren grepen vorige week  in een rechtstreeks duel tegen RWDM aan hun laatste strohalm om mee te dingen naar een promotieplaats. Onze Kemphanen zagen de wedstrijd tegen de Kempenzonen aan zich voorbij vliegen door toedoen van storm Eunice.

Team Waasland-Beveren

De ontlading was groot toen topschutter Daniel Maderner – volgens mij was het toch hij – met een enig mooi doelpunt de Brusselse doelman in de laatste minuut kon verslaan. De knappe voorgaande actie werd ingeleid door Mauro Trari – ook invaller – en het was de Oostenrijker die met een hakje de bal in het net deed belanden. Er werd ook geopperd dat het een owngoal was, but who cares at the end? De bal lag in het doel. Die jonge Trari had trouwens de dag voor de wedstrijd een mooi geschenk gekregen. Hij zag zijn inzet op het oefenveld beloond met een eerste contractverlenging.

De Servische voorstopper Aleksandar Vukotic verscheen ook weer als basisspeler op het veld. Vijf maanden geleden viel hij na een kwartier uit in de thuiswedstrijd tegen ons, en na na 2 korte invalbeurten vond de Zwitserse coach Marc Schneider het tijd om hem terug te brengen. Die andere voorstopper, de Marokkaan Manuel da Costa, viel kort voor het einde uit met een blessure, dit is dus afwachten of hij inzetbaar gaat zijn in het Kuipje.

Wist-je dat?

  • Er in 1B maar liefst 6 ex-Rode Duivels spelen, en dat er 2 daarvan het Beverse shirt dragen. Guillame Gillet was goed voor 37 selecties, waarbij hij 15x mocht starten en 7x als invaller het veld op kwam en Katuku “Derrick” Tshimanga is een One Day Rode Duivel. Hij werd éénmaal opgeroepen in 2011 en mocht effectief 4 minuten meespelen in een oefenwedstrijd in Slovenië.

Team KVC Westerlo

Reeds voor de derde keer zagen wij een wedstrijd uitgesteld geworden. Sneeuw, corona en recent een storm, maar laat ons duidelijk zijn: niets houdt onze Kemphanen tegen. De voorsprong blijft op acht eenheden staan met nog 8 wedstrijden voor de boeg. Nog driemaal in het Kuipje (Beveren, Lierse en RWDM) en nog vijfmaal de bus op (Deinze, Virton, Lierse, Lommel en Moeskroen).

We zijn even de resultaten van de eerste ronde voor deze wedstrijden gaan opzoeken. Toen haalden we 17 op 24. Tel deze punten bij het huidige aantal en het feest kan ingezet worden. Heel de Westelse entourage droomt ervan, maar een  inwoner van de Kempen blijft zoals steeds toch nuchter en met de 2 voeten op de grond. Pas als het zover is kunnen we En Allemaal Samen uit de bol gaan.

Wist-je-dat?

  • David Jensen momenteel aan 9 clean-sheets zit. Dat hij niet ver verwijderd is van zijn record van het seizoen 2016/2017. Toen wist hij met de Nederlandse club FC Utrecht tienmaal de nul te houden in 20 wedstrijden.
  • Edi(sson) Jordanov volgende maand hoopt dat hij met het vliegtuig richting Qatar kan. Dan spelen de Lavovete (bijnamen van de spelers van het nationale team van Bulgarije) 2 vriendschappelijke wedstrijden.
  • Rubin Seigers al tweemaal in zijn jonge loopbaan een kampioensbeker mocht vasthouden. In 2019 deed hij dit met KRC Genk om dan 1 jaar later dit nog eens over te doen met Beerschot in de 1B-reeks.
  • Pietro Perdichizzi in 2012 samen met Dedryck Boyata, nu Hertha BSC, de verdediging leidde van onze jonge Rode Duivels. Dat 10 jaar later nog steeds 7 spelers van die lichting bij de Rode Duivels spelen. Hun namen: Casteels, Sels, Meunier, Boyata, Praet, Thorgan Hazard en Batshuayi.
  • Igor Vetokele van diezelfde lichting is, maar later koos voor het nationaal elftal van Angola.

Head-to-head

  • 07.11.21         1-1      ⚽️Daci
  • 01.10.16         1-0      ⚽️Annys
  • 13.03.16         1-0      ⚽️Cools

Scheidsrechter

De nieuwe VAR-manager, Christof Dierick wordt de scheidsrechter van dienst. Deze 43-jarige scheidsrechter stopt na dit seizoen met zijn loopbaan als wedstrijdleider. Recent kreeg hij dus deze nieuwe functie aangeboden om vanaf volgend seizoen de videorefs op te leiden en de taak om het het VAR-gebeuren verder te professionaliseren.

In zijn 13-jarige loopbaan heeft hij 25x een wedstrijd van KVC Westerlo mogen leiden. Negenmaal daarvan was hij te gast in het Kuipje. 4 overwinningen, 4 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag noteerden we. Die nederlaag dateert dan nog van 10 jaar geleden. Dat was de tijd toen Bart Goor de Westelse flank afliep met het nummer 44. Bart scoorde trouwens in die wedstrijd maar kon niet verhinderen dat wij die avond verloren. Voor zijn provinciegenoten uit Beveren mocht hij tienmaal een wedstrijd tot een goed einde brengen. Hij zal bijgestaan worden door Nico Claes en Lennert Becquet en de vierde scheidsrechter van dienst wordt Simon Bourdeaud’Hui.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA