Voorbeschouwing KVC Westerlo – RWDM

De wedstrijd van morgen zal helemaal in het teken staan van de verdiende Kampioenenviering. De clash ook tussen de nummers 1 en 2 van het seizoen. Dat het een feest zal worden: dat staat vast, hopelijk kunnen we dit seizoen ook in schoonheid afsluiten en de drie punten thuishouden.

Team KVC Westerlo

Coach Jonas De Roeck selecteerde voor deze laatste wedstrijd van het seizoen 20 namen. In die kern zitten 3 doelmannen: Jensen, Van Langendonck en Van Hout en 17 veldspelers: Seydoux, Jordanov, Soumah, Perdichizzi, Neustädter, De Cuyper, Van Eenoo, Güctekin, Paulet, Van Den Keybus, Fixelles, Persyn, Vetokele, Vaesen, Bernat, Foster en Daci.

Voor doelman David Jensen is dit de tweede titel uit zijn carrière, nadat hij dit al eens eerder deed met FC Nordsjaelland, een club uit zijn thuisland Denemarken. Dave kan – als hij tegen RWDM de nul moest houden – zijn seizoensrecord van clean-sheets verbeteren. Momenteel staat hij op tien stuks – net als in 2016-2017 toen hij met de Nederlandseclub FC Utrecht hetzelfde aantal haalde. Koen Van Langendonck is de enige overblijver van het vorige gewonnen kampioenschap in 2014 en een belangrijke figuur in de samenhang van de groep. Kristof Van Hout mocht in 2008 als eens proeven van een promotie naar de hoogste afdeling in 2008 met KV Kortrijk. Na 2 gewonnen bekerfinales, in 2011 en 2013, is dit dus ook voor onze beloftencoach de tweede titel in zijn carrière.Wat dan gezegd van Edi(sson) Jordanov? De kerverse Bulgaarse International is nu 5 jaar achter elkaar met zijn team op de  eerste plaats geëindigd. In 2017, 18 en 19 met Dudelange, in 20 met Virton, in 21 met Union en nu dus met onze Kemphanen. Ook Christoffer Remmer, Mamoutou N’Diaye, Tuur Dierckx, Igor Vetokele, Léo Seydoux, Rubin Seigers, Thomas Van Den Keybus en Maxim De Cuyper  mochten ooit al eens proeven van een kampioenschap, voor de laatste 4 is het wel de eerste keer als basisspeler.

Enkele zaken zijn nog niet duidelijk. Wie wordt onze topscorer, onze beste assistgever en last-but-not least wie wordt de Kemphaan van het seizoen. Voor de topschutter staat Erdon Daci aan de leiding met 10 doelpunten. Vorige week scoorde hij na lang wachten eindelijk zijn bevrijdende tiende doelpunt. De enige die hem nog echt kan bedreigen is Jan Bernat. Die staat op 8. De rest moet al een uitzonderlijke goede dag hebben om Erdon van de topschutterstroon te stoten. Jeugdproduct Kyan Vaesen staat aan de leiding van de meeste assists. Hij heeft 8 stuks achter zijn naam staan. Hier noemt de eerste achtervolger Lukas Van Eenoo. Vier spelers waren genomineerd om Kemphaan van het seizoen te worden. De Cuyper, Van Eenoo, Foster en Van Den Keybus mogen het onder elkaar uitvechten. Rond middernacht kennen we de uitslag.

Team RWDM

Het wordt koffiedik kijken met welk elftal de Brusselaars op de mat gaan komen. Zij spelen namelijk de barragewedstrijden tegen Seraing om uit te maken wie stijgt en daalt. Gaat coach Euvrard enkele vaste waarden laten rusten, om geen overbodige kwetsuren op te lopen, of kiest hij net voor het type-elftal om te kijken hoever zijn elftal staat. 1 man zal er zeker niet bijlopen en dat is middenvelder Gécé, die met 5 gele kaarten langs de lijn staat. Vier andere spelers moeten opletten voor een gele schorsing en zijn er volgens mij ook niet bij: El Ouahdi, Mata, Sankhon en Keita.

Doelman Defourny is momenteel leider in het klassement met meeste clean-sheets, hij heeft er namelijk 11. Kévin Mayingila N’Zuzi Mata is de topschutter van de club met 6 stuks en ex-Kemphaan Nicolas Rommens is de beste assistgever van de club en van de reeks met 9 stuks. Voor diegenen die 1B niet zo goed kennen: het broertje van Eden en Thorgan Hazard speelt hier ook en maakte vorige week zijn eerste 2 doelpunten.

Elftal tegen Waasland Beveren (2-1 overwinning): Defourny, Sakhon, Kurdic, Libert, Vorogovskiy, Gécé, Claes, Hazard, Ephestion, Nangis en De Camargo.

Head-to-head

20.08.21 0-0

09.04.21 2-2 ⚽️ Çiçek, Keita

09.11.20 3-0 ⚽️ 2x Brüls, Van Eenoo

Scheidsrechter

De 43-jarige Waaslander Christof Dierick zal straks aan zijn 290ste wedstrijd beginnen. Het zal meteen ook zijn laatste wedstrijd uit zijn profcarrière worden. Hij trok daarin 1200 gele kaarten, 44 geel/rode kaarten, gaf 46 rechtstreekse uitsluitingenenen floot 131 strafschoppen. Hij komt voor de elfde keer op bezoek in het Kuipje. Slechts éénmaal verloren we met hem: in 2012 kwam KV Mechelen toen winnen met 1-3 . Leuk detail: Assistent-trainer Bart Goor stond toen in het elftal en scoorde ook de aansluitingstreffer.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA