Voorbeschouwing KVC Westerlo – RE Mouscron

Competitie is belangrijker dan den Beker hoorden we na de midweek-wedstrijd tegen OHL regelmatig vallen. Klopt, maar het was de manier waarop die pijn deed. Onze Kemphanen domineerden de Leuvense troepen, stonden nog 2-1 voor in de 89ste minuut, en moesten toch het onderspit delven. Meteen de eerste thuisnederlaag na 395 dagen en 19 ongeslagen wedstrijden in het Kuipje. Zondag staat er een wedstrijd tegen Moeskroen op het menu en wat weten we daar nu van?

Team Mouscron

Sinds het begin van het seizoen rommelt het een beetje in Henegouwen. En dan zijn we nog mild. T2 Jeunechamps die opstapt na enkele wedstrijden. Daarna volgt coach Enzo Scifo, in zijn zog moeten ook de gebroeders Mpenza, die mee in de sportieve cel zaten, Le Canonnier verlaten en tenslotte de terugkeer van T2 Jeunechamps als hoofdtrainer. Die reorganiseert het team, haalt een knappe 13 op 15 en dan gaan de spelers in staking. Waarom? Lonen die niet uitbetaald werden. Ideale voorbereiding is het niet, maar het verleden heeft al aangetoond dat een groep, die net in staking is gegaan, het sportief niet slecht doet.

Zoals daarnet verteld starten Les Hurlus dramatisch aan het seizoen. Een 2 op 24, om daarna met Jeunechamps een mooie remonte te maken. In die 5 wedstrijden kwamen voor 98% steeds dezelfde spelers aan de aftrap. In doel staat Nick Gillekens. Hij heeft de plaats ingenomen van de Congolese doelman Mandanda. Achteraan staat er een Frans trio met héél véél ervaring. Rechts staat Frédéric Duplus (31 jaar – 265 professionele wedstrijden bij o.a Antwerp en Zulte Waregem). In het midden vinden we Jérémy Taravel terug (34 jaar – 327 wedstrijden bij o.a. Lokeren, Cercle Brugge, Zulte Waregem en AA Gent). Op links staat ex-kapitein Dimitri Mohamed (32 jaar – 252 wedstrijden). Hij speelde in zijn carrière voor slechts 2 clubs: het Franse Amiens en sinds 2012 is hij te vinden op en rond de velden van Moeskroen. De flanken worden bevolkt door Olivier Myny en opnieuw een Fransman: Eric Junior Bocat.

Centraal in het middenveld staat kapitein Christophe Lepoint, die in de vorige ontmoeting Lyle Foster enkele weken buiten strijd trapte, en normaal gezien Marko Bakic. Deze laatste moest echter voor de reviewcommissie verschijnen en kreeg enkele weken schorsing voor zijn broek. Zijn logische vervanger zou Calvin Dekuyper kunnen heten, al weet je nooit met coaches. Het aanvalstrio wordt gevormd door Lucas Ribeiro, Teddy Chevalier en Clément Tainmont. Deze 3 zijn dan ook de mannen die in die laatste 5 wedstrijden het verschil maken. Ribeiro scoorde 3x, Chevalier deed 2x de netten trillen en gaf ook nog eens hetzelfde aantal assists, en Tainmont scoorde 1x, maar gaf wel 3 assists. We weten dus wie we in het oog moeten houden.

Wist-je dat?

Moeskroen de meeste dertigplussers in hun rangen heeft. Liefst 1/3 van hun groep is 30 jaar of ouder.

KVC Westerlo

Het is spijtig. We hebben speciaal de loting afgewacht om deze voorbeschouwing te publiceren, want we wilden weten welke tegenstander we hadden getroffen. Tripje naar Club dus. Gewoon de knop omdraaien en verder op het elan gaan. Want ook woensdag waren we (nogmaals) de betere ploeg. We zagen in deze midweekse wedstrijd het eerste basisoptreden van rechtsachter Remmer, en dit na 9 maanden(!), en die zette met een knap afstandschot onze Kemphanen op voorsprong. Mabea, die vroeg werd uitgesloten – we vragen ons nogal altijd af waarom – moet binnenkort voor de disciplinaire commissie verschijnen, al wordt ook nog eerst scheidsrechter Smet daarvoor geraadpleegd. Lyle Foster, die als invaller in het veld kwam, moest het veld vroegtijdig verlaten na problemen met zijn hamstrings. Benieuwd of hij speelklaar geraakt.

Momenteel hebben wij 16 wedstrijden (13 competitie en 3 beker) gespeeld. Twee spelers kwamen steeds aan de aftrap en maakten alle minuten vol: kapitein Lukas Van Eenoo en onze andere linkspoot Pietro Perdichizzi. Ook middenvelder Thomas Van den Keybus en spits Kyan Vaesen mochten minuten maken in elk van die 16 wedstrijden.

Wist-je dat?

Onze spelersgroep na de wedstrijd tegen OHL, niet mochten gaan douchen. Er stond namelijk nog een recuperatietraining op het programma.

5 laatste confrontaties in het Kuipje

17.09.2016  KVCW-REM  1-3     ⚽️ Manias

27.02.2016  KVCW-REM  2-2     ⚽️ Cools en Henkens

04.04.2015  KVCW-REM  0-3

02.11.2014  KVCW-REM  1-3     ⚽️ Annys

17.11.2013  KVCW-REM  1-0     ⚽️ Molenberghs

Scheidsrechter

Laurent Willems zal deze wedstrijd in goede banen proberen te leiden. Dit seizoen hebben wij hem nog geen enkele keer als wedstrijdleider gehad. In het verleden daareentegen al viermaal. En het was niet zo positief. Qua resultaat dan. Drie nederlagen, waaronder 2x in het Kuipje: Beerschot (0-1) en Union (1-4). De overwinning met hem viel exact 1 jaar geleden: 6 december 2020 wonnen we in het Kuipje van Lommel met 2-1. Opmerkelijk is dat in die 4 wedstrijden er slechts 5 gele kartonnen werden uitgedeeld.

Wist-je dat?

De scheidsrechter is aangesloten bij een team uit 1A, namelijk KAS Eupen.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA