Voorbeschouwing KVC Westerlo – RE Moeskroen

Morgen komen Les Hurlus op bezoek. Wie even flashbackt naar 5 december jongstleden, weet dat dit vorige keer een spectaculaire wedstrijd was, met uiteindelijk een positief resultaat voor onze Kemphanen. Ik denk dat iedereen onmiddellijk wilt tekenen om opnieuw diezelfde spanning mee te maken, al mag  het scoreverloop in het begin wel iets anders uitdraaien.

Team RE Moeskroen

Sinds José Jeunechamps aan het roer staat bij de Henegouwse club , eind oktober 2021 nam hij het dirigentstokje over van Enzo Scifo, gaan de resultaten crescendo. Hij wist op korte tijd van een zwalpende fregat er een snelle catamaran van te maken. Op 12 wedstrijden moest hij nog maar 2x het onderspit delven. De eerste keer was op die 5 december en de tweede keer was op speeldag 18 tegen en in RWDM. Tijdens de winterstop verloren ze wel één van hun basisspelers. Lucas Ribeiro kon de verleiding niet weerstaan om bij het hogere geklasseerde Waasland Beveren te gaan spelen. Moeskroen was ook het enige team dat geen enkel inkomend winterkoopje voorstelde. Blijkbaar was dit ook niet nodig, want vorige speeldag stuurden ze Beveren wandelen met een droge 3-0 score.

In het basisteam staat vooral ervaring in de as van het elftal. Duplus, Taravel, Mohamed, Lepoint en Bakic hebben samen meer dan 1500 officiële profwedstrijden gespeeld waarin ze ook als verdedigend ingestelde spelers meer dan 100 doelpunten wisten te scoren en 75 assists weggaven. Toch wel indrukwekkende en knappe cijfers zou ik zeggen. In doel staat  – volgens de analisten die 1B volgen – de beste doelman van de reeks: Nick Gillekens en diep in de spits staat er nog zo een ouwe getrouwe, namelijk Teddy Chevalier. Een speler met een kort lontje, maar eens je hem vertrouwen heeft, een héél belangrijke speler die regelmatig zijn doelpunt en assist meepikt. Dit seizoen staan zijn tellers trouwens op 4 doelpunten en 5 assists.

Op de flanken staan de 2 jongste spelers van het elftal: Eric Junior Bocat en Joachim Carcela-Gonzalez – neef van Mehdi. Carcela heeft trouwens jeugdervaring opgedaan bij de traditionele top 3 van België: Anderlecht, Club Brugge en Standard. De laatste 2 plaatsen in de basiself worden ingenomen door Olivier Myny, die in de vorige confrontatie mee aan de basis lag van onze comeback door een rode kaart te pakken en last-but-not least is er ook nog Clément Tainmont. Vorig weekend nog goed voor 2 doelpunten.

Wist-je dat?

  • De naam Les Hurlus dateert uit de 16e Toen kwamen protestantse opstandelingen in opstand tegen de geloofsvervolging in de Spaanse Nederlanden. Elk jaar wordt deze dag nog gevierd in de eerste week van oktober.

Team KVC Westerlo

16 maanden was het geleden dat we nog eens verloren in een competitiewedstrijd in het Kuipje. De vraag die natuurlijk werd gesteld, was het volgende:  “wat als Lyle Foster wist te scoren tijdens de 0-1 tussenstand” want vlak daarna viel het tweede tegendoelpunt en sneed dit onze adem wel wat af. Het deed pijn om te horen dat de tegenstander aan het zingen was, maar ook daaruit kunnen onze jonge Kemphanen leren, dixit onze coach. Mathias Fixelles en Tibo Persyn zijn opnieuw inzetbaar – nadat ze woensdag tegen Deinze niet speelgerechtigd waren – en enkel Tuur Dierckx en Mamoutou N’Diaye trainen nog individueel.

Wist-je-dat?

  • Tuur Dierckx en de spelers die naast de kern gaan vallen voor de sfeer gaan zorgen net na de opwarming en net voor de countdown.
  • Onze kern een gemiddelde leeftijd heeft van 24,5 jaar? Dat enkel Lommel (22,4) en Virton (24,3) nog een jongere kern hebben.
  • Er al 26 verschillende spelers dit seizoen speelminuten hebben gekregen. Dat Van Eenoo en Jensen de koplopers zijn met alle speelminuten en dat Mamoutou N’Diaye slechts 10 minuten heeft mogen opdraven.
  • Wij dit seizoen 2 eigen doelpunten maakten? Dat dit telkens tegen Moeskroen was? Pietro Perdichizzi in de uitmatch en David Jensen hier in onze thuismatch.

Head-to-head

  • 05.12.21         4-3      ⚽️Bernat, Daci 2x, Foster
  • 17.09.16         1-3      ⚽️Manias
  • 27.02.16         2-2      ⚽️Cools, Henkens
  • 04.04.15         0-3
  • 02.11.14         1-3      ⚽️ Annys

Scheidsrechter

Voor de 25-jarige Brent Staessens uit Tielrode, zal het de vijfde keer zijn dat hij dit seizoen een wedstrijd van onze Kemphanen mag fluiten. Alle uitwedstrijden werden gewonnen, Virton (0-2), Waasland Beveren (0-2) en Lommel (0-1), in die ene wedstrijd in het Kuipje werd het (1-1) tegen Waasland Beveren. Brent mocht recent (14 december 2021) zijn debuut in de hoogste klasse maken, inmiddels heeft hij daar ook al een tweede wedstrijd in goede banen mogen leiden.

Onze tegenstrever gaat hem voor de eerste keer ontmoeten op het veld.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA