Wist je dat? Lommel SK

Onze Kemphanen zitten in een goede flow. Mede te danken aan een sterke mentaliteit die onze jongens wekelijks op de mat leggen. Hopelijk lukt het deze keer om ook de drie punten thuis te houden. 

Lommel

Onze tegenstrever Lommel ontmoeten we nu al voor de elfde keer in goed twee jaar tijd. Na de overname van de City groep, hebben ook zij een sportieve en financiële injectie gekregen. Momenteel staan zij gedeeld op de tweede plaats, samen met Deinze en Lierse. Enkel het doelpuntensaldo is minder dan deze twee andere clubs. In het tussenseizoen verloren zij 4 belangrijke spelers: verdediger/middenvelder Vinicius Souza vertrok naar KV Mechelen, en ook de gehele voorlinie – toch wel een gesel voor iedereen vorig jaar- Marlos Moreno (KV Kortrijk), Anass Zaroury (Sporting Charleroi) en Manfred Ugalde (FC Twente) zochten andere oorden op. In hun plaats kwamen de Costaricaan Alonso Martinez (rechtsbuiten), de Australische A-international Daniel Arzani (linksbuiten) en recent ook de Braziliaanse jonge spits Arthur Sales.

Ook in het verdedigende compartiment kwamen er 3 nieuwelingen de kern versterken: de Uruguyaanse doelman Cristopher Fiermarin, de  Peruviaanse rechtsachter met de schitterende naam  Kluiverth Aguilar en de Zweed Jesper Tolinsson, die meteen werd gebombardeerd tot de speler met de hoogste transfermarktwaarde in 1B.

Vorige week wonnen zij knap in RWDM. De krantenkoppen waren duidelijk: Lommel leert RWDM een lesje in efficiëntie. Het zal nog niet zijn! De Brusselse club had maar liefst 71% balbezit, maar toch wisten de Limburgers met de volle buit terug op de bus te stappen. De doelpunten kwamen op naam van Anello en Verschueren. Zij hadden hun club in de eerste twintig minuten al naar een dubbele voorsprong gebracht.

T2 Peter van der Veen werd in laatste instantie bij het begin van het seizoen doorgeschoven naar de T1-positie. Hun Engelse coach Liam Manning kreeg namelijk de kans om MK Dons in de League One te gaan coachen. Zo mocht de Nederlander een rijtje opschuiven nadat hij eerder vooral de jeugdteams van de KNVB had gecoacht.

Volgende spelers verschenen vorig weekend op het veld van RWDM: Fiermarin, Lemoine (30’ Belghali), Neven, Wuytens(64’ Thordarson), Caio Roque, Verschueren, Kis, Rosa, Anello, Saito en Arzani(58’ Tolinsson).

KVC Westerlo

Zoals we het al eerder aangaven beschikken onze Kemphanen dit seizoen over een schitterende mentaliteit en een ijzersterke conditie. In het begin van het seizoen werd er wel eens gevloekt door de spelerskern, maar ook zij zien het resultaat daarvan nu terug. Maar liefst 72% van onze doelpunten worden gemaakt in de tweede helft, waarbij 27% in het laatste kwartier.

Cijfers die boekdelen spreken.

David Jensen voert de rangschikking aan als minst gepasseerde doelman, de herboren Tuur Dierckx is de leider in het klassement van assistgever en Jan Bernat staat maar net onder topschutter Maderner.

Vorig weekend werd de opstelling voor de eerste keer gewijzigd en kwam spits Lyle Foster in de ploeg voor linksachter Kouya Mabea. Zo schoof Maxim De Cuyper een rijtje achteruit en ging Jan Bernat op de linkerflank spelen.

In de eerste helft had de wedstrijd toen al gespeeld moeten worden.

Bij ons ontbrak het echter aan efficiëntie. Gelukkig kon Fernand Gouré in de laatste seconde van het spel de bordjes naar onze kant zetten.

Enige smet op deze wedstrijd was wel dat Foster met een blessure naar de kant moest.

Kranten

Zowel Edi(sson) Jordanov als Glenn Neven mochten deze week hun zegje doen. Edi had het vooral over de teamspirit. “We zijn één hecht team” wist hij te vermelden. “We mogen deze wedstrijd tegen Lommel niet te relaxed aanpakken, maar dat is onze stijl trouwens niet. We zijn nog maar pas begonnen en er is nog een lange weg af te leggen. We zitten volop in een proces en we kunnen alleen nog maar groeien. De honger om elke week opnieuw de drie punten te pakken, moet aanwezig blijven”

Kapitein Glenn Neven van Lommel had het dan weer dat ze klaar waren om de strijd aan te gaan. Al had hij niets anders dan lof over voor onze club: “ het is altijd leuk om te spelen in het Kuipje. Het is een sympathieke en sportieve club die sterk op dreef is. Westerlo staat terecht aan de leiding”.

Laatste 5 confrontaties in het Kuipje

  1. 22/09/2019 2-2      Biset (1-0), Claes (1-1), Naessens (2-1), Rocha (2-2)
  2. 02/11/2019 1-1      Abrahams (1-0), Sanyang (1-1)
  3. 11/01/2020 2-1      Van Eenoo (1-0), Brüls (2-0), Krizan (2-1)
  4. 06/12/2020 2-1      Van Eenoo (1-0), Wuytens (1-1), Cicek (2-1)
  5. 15/02/2021 1-1      Van Eenoo (1-0), Neven (1-1)

Statistieken en tekst: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA