Voorbeschouwing KVC Westerlo – Lommel

Na het accident de parcours gaan we op zoek naar eerherstel. Wat nu komt zijn 3 thuiswedstrijden op één week tijd. Die van zondag staat ook mee in het teken van de viering van onze helden van 2001. Maar wat weten we nu over het Lommel van 2022?

Team Lommel

Net voor nieuwjaar veranderde de Limburgse club van coach. De sympathieke Nederlander Peter van der Veen stapte op en werd vervangen door de 56-jarige Braziliaan Luiz Felipe Gonçalves Ferreira. In de 4 wedstrijden die hij tot hiertoe wist te coachen, kon hij nog geen enkele keer al zegevierend van het veld gaan. Net zoals elke ploeg, ging Lommel op zoek naar winterkoopjes. Vooral in het middenveld zocht men ervaring. Deze vonden ze dan ook bij de Fransman Théo Pierrot, ex-Seraing en Bryan Smeets, een Nederlandse aanvallende middenvelder die is overgenomen van Sparta Rotterdam. Vooraan kwam Alonso Martinez erbij. Deze Costa-Ricaanse rechtsbuiten won vorig seizoen zomaar eventjes 3 prijzen. Kampioen, winnaar van de Concacaf-League en speler van het seizoen, en dit allemaal met zijn club LD Alajuelense. Maar ze verloren ook een ex-Kemphaan. Arno Verschueren gaat namelijk terug aan in de Nederlandse eredivisie. Sparta Rotterdam plukt hem weg vanuit het Soevereinstadion.

Opstelling tegen Lierse (0-1 nederlaag): Fiermarin, Neven, Tolinsson, Kis, Belghali, Henkens, Thordarson, Vandersmissen, Diego Rosa, Sales en Arzani.

Wist-je dat?

 • De Braziliaanse spits Arthur Sales is de topschutter met 6 doelpunten in 9 gespeelde wedstrijden.
 • Hun laatste uitoverwinning dateert van 25 september 2021, toen wonnen ze met 1-2 op het veld van RWDM.
 • De laatste keer dat Lommel in het Kuipje kwam winnen dateert zelfs van 15 september 2012. Toen kwamen de Limburgers met 0-2 winnen in het Kuipje. Een van die assists op die zaterdagavond kwam van de voet van ene Hans Vanaken.
 • Met Diego Rosa en Kolbeinn Thordarson 2 spelers op scherp staan voor een schorsingsweek.

Team KVC Westerlo

Een spijtige nederlaag op de Freethiel wisten we vorige week te noteren. Nu 2 nederlagen op 17 wedstrijden moeten we niet dramatiseren. Als we de kansen bijeentelden won Beveren verdiend deze wedstrijd. Kopjes rechten en de volgende 3 opdrachten met een goed resultaat afsluiten is de opdracht. Drie thuiswedstrijden op één week tijd, je kan het niet zomaar verzinnen. Maar ook het ideale moment om het puntentotaal op te krikken. Al zijn we statistisch gezien beter uit dan thuis. In onze 8 thuiswedstrijden wisten we viermaal te winnen en speelden we viermaal gelijk, buitenshuis noteerden we 7 overwinningen en 2 nederlagen. Op de valreep mag ook all-rounder Mathias Fixelles, overgekomen van Kortrijk, zich een Kemphaan noemen. Mathias mocht vorig seizoen de Kampioensbeker in de lucht steken met Union, hij hoopt dit in april opnieuw te kunnen doen. Pietro Perdichizzi zal deze wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan, daar hij zondag een vijfde gele karton voor zijn neus kreeg. Onze immer vriendelijke coach Jonas De Roeck zal keuzes moeten maken, want voor de rest kan hij beschikken over maar liefst 27 fitte spelers.

Wist-je-dat?

 • Wij dit weekend ons nieuw scorebord voor het eerst in gebruik gaan nemen.
 • Doelman David Jensen en kapitein Lukas Van Eenoo, de 2 enige spelers zijn die momenteel alle minuten hebben volgemaakt.
 • Dat Mabea en Fixelles moeten oppassen voor een vijfde gele karton, Mathias neemt zijn kaarten gewoon mee vanuit Kortrijk. Toch sympathiek van onze Henegouwse nieuwe speler, die overigens zeer goed Nederlands praat.
 • Onze bekerhelden van 2001 op bezoek komen en wij ze nog een extra moment de gloire We wilden dit vorig jaar al doen, toen was het net 20 jaar geleden dat zijn voor ons die mooie Beker van België wisten te veroveren, maar door coronamaatregelen moesten we onze plannen even in de diepvries steken.

Scheidsrechter

De 39-jarige Ken Vermeiren mag nog eens naar het Kuipje komen. De laatste keer dat hij bij ons te gast was, was op speeldag 5 toen Deinze op bezoek kwam. Die wedstrijd eindigde toen in een gelijkspel (2-2), en moest hij maar liefst achtmaal in zijn achterzak op zoek gaan naar een gele kaart. Die namiddag floot hij ook een elfmeter, die werd omgezet door Tuureke Dierckx.

In het verleden hadden wij Ken al elfmaal als wedstrijdleider, slecht éénmaal wisten wij te winnen. Op 11 januari 2020 wonnen wij toen met 2-1 tegen … Lommel, na doelpunten van Lukas Van Eenoo – die scoort altijd tegen Lommel – en Christian Brüls.

Lommel is de club die Ken al het meest heeft geleid. Liefst 15 wedstrijden kwam hij al in actie voor onze tegenstander. Zij hebben iets meer geluk met hem. 7 wedstrijden wisten zij te winnen, 3x gelijk en 5 nederlagen.

Head-to-head

 • 01.10.2021     2-0      ⚽️ Daci en Van Eenoo
 • 15.02.2021     1-1      ⚽️ Van Eenoo
 • 06.12.2020     2-1      ⚽️ Van Eenoo, Cicek
 • 11.01.2020     2-1      ⚽️ Van Eenoo en Brüls
 • 02.11.2019     1-1      ⚽️ Abrahams

Statistieken en tekst: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA