Voorbeschouwing KVC Westerlo – Lierse Kempenzonen

Voetbal is niet altijd eerlijk. Als je de kansen, balbezit en aantal geslaagde passes van de voorbije 2 uitwedstrijden bekijkt, dan hadden we een gemakkelijke 6 op 6 kunnen halen en dan had de Kempische derby van zondag er heel anders uitgezien.

Team KVC Westerlo

Die laatste 20% blijken de moeilijkste te zijn. Dit hebben we nu aan de lijve ondervonden. Maar laat ons even flashbacken. Als wij in het begin van het seizoen hadden gezegd dat we op speeldag 24 een voorsprong zouden hebben van 7 punten op de nummer twee. Wie had daar nu niet onmiddellijk voor getekend?

Alles wat kon tegenzitten, zat dan ook tegen in die laatste 2 uitwedstrijden. Nu zijn we afhankelijk wat de stand op zondag om 17u45 gaat zijn op het veld van RWDM. Puntenverlies van de Brabanders betekent dat er bij een overwinning van onze Kemphanen feest gevierd kan worden.

Zondag staat de voorlaatste thuiswedstrijd op het programma. In de vorige 12 edities van dit seizoen werd er 7x gewonnen, 4x gelijkgespeeld en 1x verloren. Enkel in 2 thuiswedstrijden konden wij niet scoren: op speeldag 1 tegen RWDM en op speeldag 17 tegen Deinze. Aan de andere kant noteerden we 5 clean-sheets in het Kuipje, maar kregen we in die andere 7 wedstrijden gemiddeld 2 doelpunten tegen. Nog een interessante is dat wij van onze 21 gemaakte thuisdoelpunten er slechts 3 daarvan in de eerste helft hebben gescoord. Liefst 16 doelpunten vielen tussen minuut 45 en minuut 75.

Negen Kemphanen wisten deze competitie al te scoren in het Kuipje. We sommen ze even op: Daci (6x), Van Eenoo en Bernat (3x), Foster, Vaesen en Dierckx (2x) en Van Den Keybus, De Cuyper en Perdichizzi die elk 1x raak troffen. De mogelijkheid dat we zondag deze laatste terug op het veld zien is groot. De voorbije 3 wedstrijden moest hij plaats nemen op de strafbank, maar deze is nu afgelopen.

Kapitein Lukas Van Eenoo is de enige speler die momenteel in alle wedstrijden aan de aftrap heeft gestaan.Wist je trouwens dat hij in zijn carrière al 99x beslissend is geweest? 51 doelpunten wist hij te scoren en 48 assists gaf hij weg. Wanneer valt die 100ste?

Team Lierse

De ontlading bij de Kempenzonen was groot bij de gewonnen inhaalmatch. Je zou voor minder. De redding is zo goed als binnen. Virton kan – als ze alle wedstrijden al winnend afsluiten- nog op gelijke hoogte komen, maar het doelpuntensaldo is te groot om dit nog goed te maken. Al weet je natuurlijk nooit.Het was ook hun eerste overwinning na 3 op rij verloren wedstrijden, en dat met 20% balbezit, je moet het maar kunnen. Maar dat is net het mooie aan voetbal.

Net als wij scoren ze na nieuwjaar moeizamer. Van Acker scoorde nog maar het vijfde doelpunt in 2022 in 8 gespeelde wedstrijden. Doelman Teunckens moest daarentegen zich ook maar 7x omdraaien om de bal uit het net te vissen. Het is duidelijk dat de ex-Kemphaan een meerwaarde is voor dit elftal. Wisten jullie trouwens dat hij nog niet zo lang geleden werd opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez? Tussen oktober 2019 en 2020 zat hij 3 wedstrijden op de bank bij onze Rode Duivels. Hij ging dan zijn geluk beproeven in Cyprus bij Larnaca, om dan via een omweg bij het Nederlandse RKC Waalwijk zich in Lier te settelen.

Kenneth de Schuer Schuermans zal er deze keer ook opnieuw bijzijn. Vorige woensdag was hij nog één speeldag geschorst door een te hoge kaartenlast. Leuk weetje is dat hij op speeldag 4 de officiële topscorer was van de competitie met 4 doelpunten. Op speeldag 10 deed hij daar nog eentje bij. Hij blijft wel de best scorende verdediger in onze competitie.

Head-to-head in het Kuipje

28.08.21 3-2 ⚽️Dierckx, Vaesen, Bernat

31.01.21 1-1 ⚽️Vetokele, Cicek

23.08.20 0-0

Scheidsrechter

Quentin Pirard komt voor de derde keer naar het Kuipje dit seizoen. De 2 vorige ontmoetingen draaiden uit op een draw, namelijk tegen RWDM (0-0) en tegen Virton (1-1). Op verplaatsing hadden wij hem ook al tweemaal, deze waren telkens goed voor een overwinning: Moeskroen (1-2) en Deinze (1-2). De enige wedstrijd die hij voor Lierse floot dit seizoen, was de spectaculaire wedstrijd op RWDM (3-3).

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA