Voorbeschouwing KVC Westerlo – KV Oostende

Onze laatste 2 wedstrijden eindigden beide met een zure nasmaak. Iedereen die onze Kemphanen volgt, weet wel waarom. Zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de vervroegde winterstop op het programma. Ook hier weet iedereen wel waarom.  Voor onze jongens de gelegenheid om met een goed gevoel en een goede uitslag, even een break in te lassen.

KVC Westerlo

Coach Jonas De Roeck gunde in de midweek wedstrijd tegen Genk enkele spelers wat speelminuten. Nick Gillekens mocht zo zijn aan tweede wedstrijd van het seizoen starten – na eerder al de bekerwedstrijd tegen Aalst gespeeld te hebben – en ook Thomas Van Den Keybus verscheen sinds lang nog eens aan de aftrap. Ook Perdichizzi, Gumuskaya, Chadli en Dierckx kwamen t.o.v. Union in het elftal. Zo kregen Bolat, Tagir, Akbunar, Fixelles, Jordanov en Foster rust naar aanloop van de voor Westerlo belangrijkere thuiswedstrijd tegen Oostende.  Coach Vrancken van Genk verklaarde na de bekerwedstrijd dat Genk zijn slechtste wedstrijd van het seizoen speelde, waarop onze coach repliceerde dat dit misschien door de sterkte van ons elftal was.

Moesten er eventueel drie punten bijkomen dan sluiten we de heenronde af op een zevende plaats met 26 punten. Als we dan nog ons negatief doelpuntensaldo  (-2) zouden kunnen wegwerken dan is dit als promovendus toch een heel mooi resultaat. De hoofddoelstelling blijft nog steeds het behoud. We zijn even gaan kijken naar de eindstand van vorig seizoen en dan zien we dat de drie laatsten een score hadden van 32, 28 en 16 punten. Dus eindconclusie is goed begonnen, half gewonnen.

KV Oostende

De kustboys staan momenteel op de veertiende plaats in het klassement. Een overwinning in het Kuipje zou hen meer ademruimte geven. De kloof met de laatste 3 bedraagt 5 punten, uitdiepen tot 8 en ook zij kunnen met een goed gevoel even de spanriem lossen. Recent wisselden zij wel van coach. Yves Vanderhaeghe moest plaats ruimen voor de Oostenrijker Dominik Thalhammer. Een oude bekende in het Kuipje, want op speeldag één ging hij met een andere Westvlaamse ploeg (Cercle Brugge) hier de boot in met een 2-0 score. Thalhammer stond nog maar 2 wedstrijden aan het roer van de KVO, beide wedstrijden werden wel gewonnen. Thuis tegen Kortrijk werd het 3-1 en ook zij bekerden deze week, namelijk tegen Thes Sport (1-4).

De 2 spelers die het meeste scoren, de schot Fraser Hornby en de Ghanees David Atanga komen qua speelminuten amper bij de eerste elf, dus als zij op het terrein staan zijn, zijn zij heel efficiënt. Wie er wel veel speelminuten heeft is Anton Tanghe. Met zijn 23 jaar is hij de jongste aanvoerder in de Jupiler Pro League. Vorige week was Cameron McGeehan de grote man op het veld. Hij wist tweemaal te scoren tegen rechtstreeks concurrent Kortrijk. 

Scheidsrechter

Nicolas Laforge zal de scheidsrechter van dienst worden. Op speeldag 12 was hij hier al eens in het Kuipje, die dag speelden we 2-2 gelijk tegen Seraing. Opmerkelijk hier was dat hij in die wedstrijd maar 1 gele kaart moest trekken, daar hij in zijn andere 10 wedstrijden van dit seizoen een gemiddelde van 5,6 kaarten moest tonen. Op 25 februari 2017 mocht hij net dezelfde wedstrijd fluiten. Die zaterdagavond moesten onze Kemphanen een bittere pil slikken (0-4). Alle doelpunten vielen toen in de tweede helft.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA