Voorbeschouwing KVC Westerlo – KMSK Deinze

De overwinning van zondag tegen Lommel was oververdiend. Telkens scoren aan het begin van elke helft, en dan de volledige controle over het spel. Zo werd de uit nederlaag op Beveren op een overtuigende manier weggespoeld. Voor beide partijen is deze wedstrijd belangrijk. Onze Kemphanen kunnen eerste achtervolger RWDM op 11 punten zetten, voor Deinze betekent een overwinning dat ze terug aansluiting krijgen bij datzelfde RWDM en Beveren, en ze zo volop nog kunnen meedingen naar promotie op het einde van het seizoen.

Team KMSK Deinze

De ploeg van Wim De Decker is dit seizoen de kampioen in de gelijke spelen. Liefst 10 wedstrijden van de 18 eindigden in een puntenverdeling. Deinze was echter ook de ploeg die ons één van de twee nederlagen toebedeelde. Op de tiende speeldag wonnen ze in het eigen Burgemeester VandeWiele Stadion met 2-1 tegen ons, na een laat doelpunt van Denis Prychynenko. Tijdens de winterstop haalden ze er 2 nieuwe spelers erbij. Omdat dit een uitgestelde wedstrijd is, zullen beide aanwinsten echter niet speelgerechtigd zijn. We geven wel even de namen mee: op de rechtsachter werd Robbe Quirynen gehaald. Robbe speelde na zijn uitleenbeurt aan Moeskroen, de eerste 6 maanden van dit seizoen bij Royal Antwerp FC en op het middenveld kwam de Canadese international Liam Fraser de rangen versterken. Recent werd de club – net als zovele andere 1B-clubs – overgenomen door een buitenlandse investeerder. Voorzitter Denijs Van De Weghe vond in de groep ACA Football Partners, afkomstig uit Signapore,  de ideale investeerder om zijn plannen waar te maken. Er zouden zelfs adviseurs op komst zijn die in het verleden bij AC Milan, Feyenoord en Malaga hebben gewerkt. Vorig weekend kwamen volgende 11 spelers aan de aftrap bij het 1-1 gelijkspel tegen Lierse: Vandenberghe in doel, achteraan stonden van rechts naar links Quirynen, Boone, Blondelle en Vansteenkiste. Het centrale middenveld werd bevolkt door Gaëtan Hendrickx en Djihad Bizimana, de flanken waren voor rekening van Challouk en Abrahams en de 2 spitsen waren Mertens en Dansoko. Die laatste wist weer eens tegen Lierse – vorig seizoen lukte hem dit ook al – een wereldgoal te maken. Voor de liefhebbers: via youtube kan je zijn 2 schitterende doelpunten nog eens terugzien.

Wist-je dat?

 • Deinze sinds de invoering van het huidige format van 1B, éénmaal aan de leiding van het klassement heeft gestaan. Dit was dit seizoen na speeldag 2.
 • Ex-Kemphaan Christophe Janssens de meeste gele kaarten heeft in 1B. Hij heeft er namelijk al 8 verzameld tot nu toe.
 • Een andere bekende spelers voor ons, Kurt Abrahams, de assistkoning is van het huidige Deinze. Hij gaf al vijfmaal de laatste beslissende pas voor een doelpunt.
 • Er sowieso al 2 spelers volgend seizoen in 1A zullen spelen? Doelman Tom Vandenberghe en flankspeler Youssef Challouk hebben namelijk al een contract getekend om dan bij KV Kortrijk te gaan spelen.
 • Dylan De Belder de enige speler in de huidige kern is, die alle wedstrijden dit seizoen heeft meegespeeld. Hij kwam 16x aan de aftrap en hij kreeg 2 invalbeurten.

Team KVC Westerlo

Net zoals bij Deinze, zal ook onze coach moeten sleutelen aan het elftal van zondag. Mathias Fixelles – na een zeer geslaagd debuut – is niet speelgerechtigd voor deze partij. Ook Tibo Persyn, zondag nog bankzitter, zal een woensdagavond in de tribune moeten doorbrengen. De reactie na de nederlaag in Beveren was schitterend. Of dit nu te maken had met de aanwezigheid van de Bekerhelden van 2001, dat laten we nu in het midden. Wie er wel opnieuw zal bijzijn is Pietro Perdichizzi. Zondag nog geschorst wegens een teveel aan gele kartonnetjes, morgen is hij opnieuw inzetbaar. Enkel N’Diaye en Dierckx blijven buiten strijd, de rest van de kern is fit.

Wist-je-dat?

 • We het record van Union – van aantal opéénvolgende leidersplaatsen – in het vizier hebben. Union was 20 speeldagen lang nummer 1 vorig seizoen, wij zitten momenteel aan 17 speeldagen.
 • Wij nog maar in 1 thuiswedstrijd niet wisten te scoren, namelijk op speeldag 1 kwamen we niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen RWDM.
 • Wij 3 spelers in de kern hebben die in alle competitiewedstrijden aan de aftrap stonden, namelijk doelman Jensen, kapitein Van Eenoo en Jan Bernat .
 • Deze laatste de speler is die ook het meest vroegtijdig werd vervangen. Liefst in 16 van die 18 wedstrijden ging hij vroegtijdig van het veld.
 • Topschutter Erdon Daci van zijn 9 doelpunten, 6 daarvan in het eigen Kuipje heeft gemaakt.

Head-to-head

 • 18.11.20         3-0      ⚽️Van Eenoo, Vetokele, Cicek
 • 28.02.21         4-0      ⚽️Vetokele, Keita, Cicek(2)
 • 19.09.21         2-2      ⚽️Dierckx, Van den Keybus

Scheidsrechter

Michiel De Cuyper wordt de man die alles in goede banen gaat moeten leiden. Deinze blijkt zijn favoriete club te zijn. Dit seizoen zal het de vierde keer  – op 7 gefloten wedstrijden – zijn dat hij de Oostvlamingen in de ogen gaat kijken. Opmerkelijk is wel dat van die voorbije 3 wedstrijden er 2 werden verloren door onze tegenstander, thuis tegen RWDM (1-2) en op Moeskroen (2-0). Dus als je weet dat Deinze dit seizoen nog maar driemaal een verlieswedstrijd had, weet je dat hij momenteel niet echt een geluksbrenger is. Voor ons gaat hij de derde keer in actie komen. Eerder hadden wij hem in 2019, 0-2 overwinning in Roeselare en in 2020, 3-1 nederlaag in RWDM. Het zal dus de eerste keer zijn dat hij te gast is in het Kuipje.

Statistieken en tekst: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA