Voorbeschouwing KV Mechelen – KVCW

De commentaren na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Standard waren lovend. Zes op zes in een heet Kuipje in een leuke spektakelwedstrijd, gekruid met 6 doelpunten. De volgende opdracht is duidelijk: op zoek gaan naar de eerste punten buitenshuis achter de Kazerne in Mechelen.

KVC Westerlo

In de 4 voorbije wedstrijden liet coach Jonas De Roeck al 17 verschillende spelers opdraven in het startende elftal. Vijf van hen begonnen aan elke wedstrijd: doelman Sinan Bolat, verdedigers Edi Jordanov, Rubin Seigers en Maxim De Cuyper en kapitein Lukas Van Eenoo. De sterkte van ons elftal is dat we een ploeg zijn met kwaliteiten en héél véél vechtlust. Ook zijn het jongens die voor elkaar willen vechten. Als je die combinatie elke week kan brengen, kan je mooie resultaten boeken.

De huidige topschutter loopt ook in onze rangen. Igor Vetokele voert -weliswaar met 9 andere collega’s – met 3 doelpunten de rangschikking aan, maar als je de aantal speelminuten vergelijkt, staat hij los op nummer één. Igor komt momenteel aan 151 speelminuten, de Portugees van Anderlecht Fabio Silva komt aan 3 doelpunten in 220 minuten.  De rest heeft zelfs nog veel meer speelminuten.

Spits Erdon Daci werd dinsdag jongstleden succesvol geopereerd en is momenteel de enige speler die niet geselecteerd kan worden.

KV Mechelen

De Maneblussers moesten in het begin van het seizoen op zoek naar een nieuwe coach. Bij hun zoektocht kwamen ze even uit op onze huidige coach, maar deze bedankte voor de job. Toen kwam men uit bij de Nederlander Danny Buijs. Na zijn actieve carrière werd hij onmiddellijk coach van de laatste club waar hij je hem als speler kon bewonderen, nl. de Kozakkenboys. Na 4 jaar maakte hij de overstap naar Eredivisieclub FC Groningen waar hij ook 4 jaar bleef en achtereenvolgens op de 8ste, 9de, 7de en 12de plaats eindigde.

De eerste 2 wedstrijden van het seizoen werden verloren tegen Antwerp (0-2) en Oostende (2-1). In de volgende 2 wedstrijden werd er niet verloren en behaalden ze tweemaal een clean-sheet, Union (3-0) en Cercle Brugge (0-0).

In het type-elftal vinden we 9 Belgen terug: doelman Coucke, verdedigers Van Hoorenbeeck en Bolingoli, een trio middenvelders met Van Hecke, Lavalée en Schoofs en de meest vooruitgeschoven spelers Hairemans, Ngoy en Storm.

Deze worden dan aangevuld met de Nederlandse rechtsachter Sandy Walsh en de Franse centrale verdediger Thibaut Peyre.

Wist-je-dat?

  • Doelman Gaëtan Coucke (ex-Genk en Lommel) op 18 november 2020 al een keertje werd geselecteerd voor onze Rode Duivels.
  • Sandy Walsh geboren werd in Brussel, de Nederlandse nationaliteit heeft, maar ook kan uitkomen voor de Indonesische nationale ploeg..
  • Thibaut Peyre in 2017 slachtoffer werd in het Kuipje van een supporter die een plastieken bekertje bier naar hem had gegooid.
  • Boli Bolingoli de neef is van Romelu en Jordan Lukaku
  • Kapitein Rob Schoofs van de huidige kern, ook de meeste wedstrijden voor de KV heeft gespeeld, nl. 168 en dat hij daarin 53x beslissend was (22 doelpunten en 31 assists)
  • Geoffry Hairemans regelmatig te zien is in de vriendengroep van Tuur Dierckx.
  • Nikola Storm zowel bij AA Gent als KRC Genk werd vernoemd als aanvallende versterking
  • Spits Julien Ngoy op zijn zestiende België verliet om een contract te tekenen bij Stoke City. 7 jaar later keerde hij terug naar België om te gaan spelen bij Eupen. Na 64 wedstrijden en 11 doelpunten tekende hij dit seizoen bij KV Mechelen.

Scheidsrechter 

De Limburger Bert Put werd aangesteld om deze wedstrijd te leiden. Dit seizoen kwam hij al in 2 eerdere wedstrijden in actie. Op speeldag 1 (Zulte Waregem – Seraing) en speeldag 3 (Antwerp – OH Leuven). Beide partijen werden door de thuisploeg gewonnen. Opmerkelijk is wel dat in beide wedstrijden amper gele kaarten werden getrokken, nl. 5 in totaal.

Voor de statistieken-liefhebbers: het is voor de scheids de zevende wedstrijd die hij gaat leiden achter de Kazerne. De thuisploeg won daarvan 5 partijen en speelde éénmaal gelijk. Westerlo floot hij in het verleden reeds driemaal. Dit was éénmaal in het Kuipje (Beerschot 1-1) en tweemaal op verplaatsing (Seraing 0-2) en de “verwaterde” bekerwedstrijd in Charleroi (1-0 verlies).

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA