Voorbeschouwing KRC Genk – KVC Westerlo

Een bezoek brengen aan de autoritaire Limburgse leider in een midweekwedstrijd. Een wedstrijd waarin alles kan, maar niets moet. Onze Kemphanen willen een rustig seizoen draaien en hebben momenteel al de scalp genomen van Club Brugge, Standard en Anderlecht. Wordt Genk de vierde in de rij en worden wij de giant killers? 

KVC Westerlo

Dertien op vijftien, met daarin wedstrijden tegen twee ploegen uit de G6: Anderlecht en Club Brugge en een tripje naar Charleroi. Toch wel een heel mooie reeks van coach Jonas De Roeck en zijn technische staf. Onze coach selecteerde dit seizoen al 25 spelers. Van dat aantal mochten er  23 van hen starten aan een wedstrijd. Bolat, Seigers en De Cuyper deden dit al in elke wedstrijd. Onze topschutter is de Zuid-Afrikaan Lyle Foster. Met vijf doelpunten en twee assists is hij ook de speler die het meest betrokken is bij een doelpunt. Maxim De Cuyper is dan weer onze beste assistgever met zijn vier stuks.

Wist-je-dat?

  • Als Lyle Foster scoort, wij een winstpercentage hebben van 90%
  • Van het elftal dat op de eerste speeldag speelde tegen Cercle Brugge, er momenteel nog maar drie spelers in de basis staan
  • Wij negen spelers hebben die een marktwaarde hebben die hoger is dan €1 miljoen, dat daarvan één speler ook vorig seizoen bij ons te zien was (De Cuyper), en dat de rest allemaal aanwinsten zijn: Akbunar, Chadli, Reynolds, Gumuskaya, Mineiro, Tagir, Bolat en Nene
  • Wij nog niet verloren met Halil, Lucas M en Nacer in de basis

KRC Genk

De Genkies zijn goed op dreef. Vorig weekend,met één man minder, een overwinning behalen in Leuven, dan ben je goed bezig. Sinds de komst van ex-speler Wouter Vrancken als coach, gaat het alleen maar crescendo bij de mijnploeg. Op speeldag één werd er in de laatste seconde verloren van Club Brugge, daarna volgden vijf overwinningen op een rij, een doelpuntenloos gelijkspel in de derby tegen STVV en opnieuw een reeks van vijfmaal drie punten. Opmerkelijk is dat de coach dit met slechts 14 verschillende spelers in de basis deed. Als je weet dat Luca Oyen dan nog op speeldag één een zware blessure opliep, dan kom je tot de conclusie dat hij altijd start hij met dezelfde jongens. Negen spelers zijn zeker van hun plaats: De Belgen Vandevoordt, Heynen, Trésor en El Khannouss, de vier verdedigers Munoz, Cuesta, McKenzie en Arteaga en middenvelder Hrosovsky. Vier spelers strijden voor die laatste twee plekken: Paintsil, Onuachu, Németh en Preciado.  Die laatste kreeg rood in Leuven en we veronderstellen dat de eerste twee gaan spelen.

Wist-je-dat?

  • Mike Trésor betrokken is bij 44% van de Genkse doelpunten. Hij scoorde er zelf vijf en gaf ook nog eens zeven assists.
  • De Mexicaanse linksachter Gerardo Arteaga tegen Leuven zijn vijfde gele kaart kreeg en zo een schorsingsdag moet uitzitten
  • Rechtsachter Daniel Munoz in zijn 92 optredens voor Genk, maar liefst 17x de beslissende assist gaf
  • De naam van hun stadion wordt toegekend aan een sponsor. Momenteel is het vernoemd naar het IT-bedrijf Cegeka, daarvoor was het Luminus en Cristal, en in de beginjaren (fusie 1988) noemde hun stadion het Thyl Gheyselinck en het Fenixstadion.

Arthur Denil

De 25-jarige Denil maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoogste klasse in het Guldensporenstadion van Kortrijk (1-1 tegen Beerschot). Daarna volgden nog vijf wedstrijden in 1A en vijf in 1B. Dit seizoen werd hij aangesteld om de topwedstrijd in 1B tussen Beerschot en Beveren te leiden en mocht hij vier wedstrijden in 1A leiden, waaronder Charleroi tegen Westerlo (2-3). In totaal zal het tiende keer zijn dat hij een wedstrijd van ons mag fluiten, in het verleden verloren wij nog maar één keer (Lommel 2-1).  Hij floot eerder al één wedstrijd van Genk (0-2 winst op Seraing) en dit zal dus zijn eerste wedstrijd in de Cegeka Arena worden.

Tekst & Statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA