Voorbeschouwing KMSK Deinze – KVC Westerlo

Na de euforische donderdagavond, met een verdiende kwalificatie voor de volgende ronde van de Croky Cup, is onze focus gericht op de moeilijke verplaatsing naar het Burgemeester Van de Wiele stadion in Deinze.

Team Deinze

Deinze heeft onze rol van ploeg met de meeste gelijke spelen overgenomen. De voorbije jaren gingen wij meestal met die titel lopen, nu lijken de Oost-Vlamingen daarvoor in aanmerking te komen. Na 9 speeldagen hebben zij maar liefst 6 gelijke spelen laten optekenen. Daar komen ook nog 2 overwinningen bij (op speeldag 2 en 4 tegen respectievelijk Waasland Beveren en Moeskroen) en 1 nederlaag (speeldag 7 tegen RWDM). Ook zij moesten een midweek-wedstrijd spelen. Zij mochten de verplaatsing op woensdag al maken naar Club Brugge. Dat het daar moeilijk is om punten te sprokkelen, weten wij allemaal. Ex-Rode Duivel Wim De Decker is de architect van dit elftal. Na zijn vorige passages bij Antwerp – waarmee hij de promotie naar Eerste Klasse wist af te dwingen – en AA Gent, is hij sinds dit seizoen neergestreken bij de Deinzenaars. Meestal begint hij met dezelfde 10 namen aan de aftrap, de elfde hangt meestal van het spelsysteem/tegenstrever af.

Wie zijn nu die 10 “vaste” basisspelers? Doelman is Tom Vandenberghe. In zijn jeugdjaren was hij aan de slag bij Zulte Waregem. Je kan wel zeggen dat hij een echte clubspeler is. Liefst 164 wedstrijden heeft hij al op zijn palmares staan voor de Oost-Vlaamse club. Vorig seizoen kreeg de Fransman William Dutoit nog de voorkeur als nummer 1, bij de nieuwe coach zijn de rollen dus omgekeerd.
De achterlijn wordt gevormd door Alessio Staelens, Denis Prychynenko, Viktor Boone en Christophe Janssens. Staelens is van nature een aanvallende middenvelder, maar dit seizoen werd hij omgeschoold om op de rechtsachter plaats te nemen.
Prychynenko is pas sinds de zomer bij de club. Denis is een beenharde verdediger die al onmiddellijk de aanvoerdersband om zijn arm kreeg. De lange (1m91) Boone kende vorig seizoen een moeilijk jaar met maar 8 wedstrijden die hij mocht betwisten, dit jaar staat hij er weer helemaal in het hart van de defensie. Janssens kennen wij natuurlijk allemaal. Vorige ontmoeting scoorde hij zelfs een doelpunt – het was duidelijk dat hij gemotiveerd was om zich te tonen tegen ons -, hij had echter de pech dat dit toen niet werd gevalideerd.
Op het middenveld vinden we 2 nieuwkomers terug. Bizimana – international van Rwanda – kwam over van Waasland Beveren en Gaëtan Hendrickx maakte zijn kastje leeg bij Charleroi. De eerste mocht woensdag al na een kwartiertje vertrekken van de ref na een zware overtreding op Clinton Mata. De tweede werd in het begin van het jaar al enkele maanden door de Henegouwse club uitgeleend aan Kortrijk. En wat te zeggen van Challouk. Naar mijn bescheiden mening de beste speler van de reeks. Hij stond/staat in de belangstelling van enkele diverse 1A-clubs. Vooraan vinden we 2 echte goalgetters terug. Dylan De Belder en Lennart Mertens.
Deze laatste mag je op zijn minst “Mister 50%” noemen. Hij kwam uit in 146 wedstrijden voor de Tigers, waarin hij 74 doelpunten wist te scoren. Het laatste basisshirt wordt verdeeld tussen Vansteenkiste, Lecomte, Abrahams of Tarfi.

Opstelling Deinze in midweekse bekerwedstrijd:

Vandenberghe, El Banouhi (75’ Vansteenkiste), Boone, Prychynenko, Janssens, Bizimana, Hendrickx (70’ Lecomte), Tarfi, Staelens(63’ Dansoko), De Belder (70’ Abrahams) en Challouk.

Team KVCW

De Westelse trein raast maar verder door. Tegen Antwerp kenden we een moeilijk eerste halfuur, maar werden er amper kansen weggegeven. Als je dan tweemaal toeslaat net voor de rust, dan kan je spelen vanuit een zetel in die tweede helft. Maar voor dat soort voetbal staan de Kemphanen dit seizoen niet. Aanval is de beste verdediging. Coach De Roeck gaf enkele spelers de kans om zich te tonen. En of ze dit deden! Léo Seydoux – die dit seizoen zijn plaats verloor aan Edi Jordanov- liet zien dat hij paraat staat als we hem nodig hebben. Ook de goedlachse Noël Soumah mocht nog eens starten en Lyle Foster liet zijn rechtstreekse tegenstanders Engels en Dessoleil – toch 2 vaste waarden in 1A- alle hoeken van het veld zien. Kortom: de ganse groep staat klaar. Maar ooit zal onze zegereeks wel eens stoppen. Wanneer weet echter niemand. Het voornaamste feit is dat deze groep hunkert naar promotie, toch de Kempense bescheidenheid heeft en vooral met een héél groot hart speelt.

Scheidsrechter

Kevin Debeuckelaere is door de voetbalbond gekozen om deze wedstrijd te leiden. Dit seizoen komen wij hem voor de eerste keer tegen. In het verleden gebeurde dit wel vaker. Liefst twaalfmaal was hij al onze wedstrijdleider. Het voorlopige verdict met hem is 4x winst, 5x gelijk en 3x verloren. Opmerkelijk is dat de helft van deze wedstrijden, het een duel Westerlo-Lommel of Lommel-Westerlo betrof. Ook Deinze heeft hem al elfmaal gehad. 3x winst, 4x gelijk en 4x verloren.

Laatste 5 onderlinge ontmoetingen

23/10/20        KMSKD – KVC Westerlo         2-2      Perdichizzi (1-1), Vetokele (1-2)

18/11/20        KVC Westerlo – KMSKD         3-0      Van Eenoo, Vetokele, Cicek

28/02/21        KVC Westerlo – KMSKD         4-0      Vetokele, Keïta, Cicek(2x)

19/04/21        KMSKD – KVC Westerlo         0-1      Vaesen

19/09/21        KVC Westerlo – KMSKD         2-2      Dierckx (1-2), VD Keybus (2-2)

Wist-je-datjes

  • Onze doelman David Jensen al een aardig mondje Nederlands praat. Elke week volgt hij samen met Léo Seydoux, Christoffer Remmer en Edi Jordanov Nederlandse les.
  • Dat deze laatste is opgeroepen om binnenkort met de Bulgaarse nationale ploeg te spelen.
  • Rubin Seigers nog steeds op zoek is naar zijn eerste professionele doelpunt. Maar dat wij al blij zijn dat hij elke week die Westelse muur achteraan met verve dichtmetst.
  • Pietro Perdichizzi de speelvogel van dienst is.
  • Middenvelder Jan Bernat dit seizoen al actief was in de UEFA Europa Conference League met zijn vroegere club MSK Zilina en dat hij daar ook in 4 wedstrijden driemaal wist te scoren.
  • Thomas Van den Keybus in dezelfde appartementsblok woont als Lukas Van Eenoo.
  • Onze kapitein recent verhuisd is van West-Vlaanderen naar de Kempen.
  • Linkerflank Maxim De Cuyper zich als een vis in het water voelt bij ons? Dixit zijn ouders…
  • Kristof Van Hout, Igor Vetokele en Lukas Van Eenoo het trio zijn dat de spelersraad vertegenwoordigd.
  • Erdon Daci en Oguz “Ozi” Güctekin dikke vrienden zijn?

Statistieken en tekst: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA