Voorbeschouwing KMSK Deinze – KVC Westerlo

Belangrijke overwinning noteerden we vorige week. Zeker als je weet dat we morgen op bezoek moeten naar ons zwart beest. Deinze wist ons zo maar even acht punten te ontfutselen dit seizoen. Geen enkele andere club deed beter tegen ons. Dus het wordt tijd dat onze Kemphanen orde op zaken stellen en hopelijk de drie te verdienen punten mee naar het Kuipje kunnen nemen.

Team KMSK Deinze
De Tigers kennen dit seizoen maar 2 hapklare brokken. Rode lantaarn Virton kon maar 1 puntje tegen hen meepakken, maar ook onze Kemphanen, de fiere competitieleider sprokkelde maar 1 punt tegen hen. Ook qua gescoorde doelpunten zien we een rare kronkel. Liefst zevenmaal wisten zij te scoren tegen ons, enkel tegen opnieuw Virton doen zij beter (8 doelpunten). Blijkbaar heeft coach Wim De Decker – als enige in onze reeks – de juiste formule gevonden om de verdedigende code van onze ploeg te kraken. Met nog zes wedstrijden op het programma noteren zij momenteel een achterstand van zes punten op een eventuele promotiefinaleplaats. Ook voor hen wordt het opnieuw belangrijk om punten mee te grabbelen. Bij een overwinning blijven ze in de running voor die felbegeerde plaats, puntenverlies zou kunnen betekenen dat het seizoen wel eens ten einde zou kunnen zijn. Alhoewel dat er ook nog (thuis)wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten RWDM en Waasland Beveren op het programma staan. You never know in deze 1B-reeks.

Blijkbaar kennen de scouts de weg naar het Burgemeester Van De Wielestadion ook goed, want reeds 3 spelers hebben een contract getekend bij een 1A-club voor volgend seizoen. Doelman Vandenberghe en flankspeler Challouk trekken richting Kortrijk en centrale verdediger Nico Boone gaat zijn geluk beproeven in Brussel, waar hij onder contract gaat staan bij Union. Topschutter Lennert Mertens verdween vorige week tegen Virton uit het basiselftal. Het was de tweede keer dat de reserve-aanvoerder deze competitie tevreden moest zijn met een plaatsje op de bank. De twee winteraanwinsten, rechtsachter Robbe Quirynen en centrale middenvelder Liam Fraser – een international van Canada – hebben ook hun plaats veroverd in de basis.

Opstelling tegen Virton (0-2):
Vandenberghe, Quirynen, Boone, Prychynenko, Vansteenkiste, Hendrickx, Fraser( 86’ Bizimana), Staelens (56’ Abrahams), Challouk (56’ Lecomte), Dansoko (86’ Mertens), De Belder

Team KVC Westerlo
Vorige week tegen Beveren miste Lukas Van Eenoo zijn eerste minuten van dit seizoen. Het bordje met nummer 7 ging in de 87 ste minuut de hoogte in en zo mocht onze kapitein vroegtijdig gaan rusten. Het was bijna 1 jaar geleden dat hij nog eens minuten miste voor onze club. Op 7 maart 2021 – op Seraing – moest hij toen noodgedwongen het veld verlaten met een schouderblessure. Zo blijft doelman David Jensen als enige staan met alle speelminuten. Pietro Perdichizzi zal de volgende 3 wedstrijden aan de kant staan. Na zijn wilde charge op Daniel Maderner vorige week, gaf scheidsrechter Dierick hem een rechtstreekse rode kaart. Pietro wist ons te vertellen dat hij aan de noodrem trok omdat hij dacht dat er nog maar enkele minuten te spelen waren. Normaal houdt hij de speelminuten in het oog op het scorebord, maar door een technisch defect aan het splinternieuwe bord stonden de minuten op nul en nam hij het zekere voor het onzekere.

Als we gaan grasduinen in het verleden dan zien we dat er 1 speler van ons al
driemaal wist te scoren tegen Deinze. Zijn naam: Igor Vetokele. Als onze Belgische Angolese spits nog éénmaal weet te scoren tegen de Tigers dan komt hij op gelijke hoogte met Lennert Mertens, en heeft hij mee de titel van topschutter in de
onderlinge duels te pakken. Kyan Vaesen en Jan Bernat blijven de spelers die dit seizoen het meest betrokkenwaren bij een  doelpunt. Beide waren liefst tienmaal betrokken dat de bal in het doel verdween. Kyan scoorde 4x en gaf 6 assists, Jan was goed voor 7 doelpunten en 3 assists. Op de tweede plaats staan Lukas Van Eenoo en Erdon Daci met negenmaalbetrokkenheid. Lukas is  niet ver verwijderd van zijn record van vorig jaar (toen 12x beslissend) en Erdon is de enige die nog geen assist wist af te leveren maar wel al 9x de bal in het doel trapte.

Head-to-head
KMSK-KVCW

  • 23.10.20 2-2 ⚽️Perdichizzi, Vetokele
  • 19.04.21 0-1 ⚽️Vaesen
  • 31.10.21 2-1 ⚽️De Cuyper

Scheidsrechter
De 30-jarige Quentin Pirard, aangesloten bij Patro Lensois, werd aangeduid als wedstrijdleider. Driemaal kwamen wij hem al tegen dit seizoen, 2x in het Kuipje – RWDM (0-0) en Virton (1-1) en op Moeskroen (1-2). Zowel voor Deinze als voor ons zal het de tiende wedstrijd in totaal zijn dat hij gaat fluiten. De totale balans voor beide elftalllen oogt hetzelfde: 3x winst, 3x gelijk en 3 nederlagen.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA